« Върни се назад Публикувано на 28.05.2014 / 13:16

БАРЕКОВ С ОФЕРТА КЪМ БСП ЗА ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО, НО БЕЗ СТАНИШЕВ И МОНИКА!

 

 Николай Бареков подаде ръка към БСП за съвместно експертно правителство след предсрочния вот. Той обаче постави твърдо условие – реформа в Столетницата. „Това е най-нормалната партия в момента, там проблемът е Станишев и Моника. БСП трябва да се реформира и да се освободи от старите муцуни в ръководството. Ако успеят да стегнат редици и промянатае качествена, ще им предложа да ме подкрепят и да управляваме заедно“,обяви лидерът на ББЦ в кулоарите на парламента половин час преди да започнат дебатите по вота на недоверие срещу кабинета „Орешарски”.

 Бареков посочи, че ББЦ и коалиционните й партньори ще влязат в НС след предсрочния вот с внушителна парламентарна група от поне 70-80 депутати.

Готов съм като министър-председател да съставя правителство и да управлявам. Разбира се, че ще търся коалиционни партньори, ако гласовете не ни стигнат. Трябва да имаме всички опции пред нас“, обясни той предложението си към БСП. „ГЕРБ и ДПС вече се договориха – това е ясно.

За нас ГЕРБ е не последна, а абсурдна и несъществуваща опция за коалиция. В същото време в БСП има млади хора, с които можем да работим“, каза Бареков.

 Лидерът на ББЦ отново бе категоричен, че трябва да има предсрочен вот и да се излъчи служебно правителство от партиите, които са спечелили европейските избори. „Този кабинет трябва да гарантира нормалното провеждане на вота за НС и с този цирк, при който депутатите се събират като овце, а наркомани говорят от трибуната, трябва да се спре“, отсече той.

 В момента имаме двама боксьори свръхтежка категория, седнали на първия ред – Борисов, 60-годишен и вече по-бавен, и друг на годините на Кличко – аз. Седим и гледаме как Станишев и Местан се боцкат с перца, вместо ние двамата да излезем на ринга и да си премерим силите“, описа сегашната политическа обстановка Бареков.

Afera.bg

 

«