« Върни се назад Публикувано на 26.05.2014 / 16:08

БАРЕКОВ: СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, НО С УСЛОВИЕ ЗАКОН „ЧИСТИ РЪЦЕ”. БОРИСОВ ДА НЕ СЕ ПРАВИ „НИ ЧУЛ, НИ ВИДЯЛ” ЗА НАШАТА ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ”!

 

„Ние ще подкрепим вота на недоверие към кабинета, ще гласуваме за свалянето на правителството на Пламен Орешарски. Току-що коалицията ни „България без цензура“ изпрати писмо до държавния глава Росен Плевнелиев – желаем да се видим с него по една единствена тема – предсрочните избори. България вече има нова политическа карта, където е и нашето движение. Трябва заедно с другите политически сили да определим „кой“. Предлагаме на 26 октомври т.г. да е датата за предсрочните избори, преди Димитровден.

Другият ни аргумент е да се подходи внимателно към предсрочните избори чрез служебния кабинет – да седнем всички партии и да започнем да избистряме концепцията му заедно с държавния глава. Да намерим консенсусна фигура да го оглави и да подготвим нов Изборен кодекс. Това е нашето предложение за разговор за служебния кабинет, заедно с две условия – едното, от които е да приемат нашите партньори идеята ни за закона „Чисти ръце“. Нека г-н Борисов да не се прави на „ни чул, ни видял“ и да чете нашия проект за закон за чисти ръце, който не е още съвсем готов, но в общи линии е написан. Предстои да се приеме и бюджета за новата година и ние сме длъжни да помислим и за нашите избиратели. Никакви ремонти на кабинет не приемаме, никакви разговори на кафета, матинета, който желае – да заповяда.

Ако ми звънне някой лидер за разговор, аз веднага ще звънна на вас, медиите, за да има прозрачност. Имаме двама наши депутати, които са сигурни в подкрепата си за нас.

Да правят сега ремонт на кабинета е все едно да разместват мебелите на „Титаник“.

ДПС със смирение трябва да посрещне този резултат на изборите, заради купените цигански гласове. От гласовете за партията на г-н Местан повечето са от българските мюсюлмани и ромите. Отвратен съм, че ДПС и ГЕРБ разделиха държавата на две и я управляват като холдинг.

Поздравявам за достойната постъпка Делян Пеевски, който се отказа снощи по време на пресконференция от евродепутатското си място. Така Пеевски е спечелил на своя страна много хора, включително и медии. За Станиошев ще кажа:  да превърнеш един мъж, нежен образ, в боксьор и да му вкарваш неща, които не са негови, е гавра с него- може би, някои го използват задкулисно, може би и жена му. Аз съм много твърд характер, но си наумих, че трябва да постигна това и го направих. Уникалното ми лошо качество е прекалената ми емоционалност. А г-н Борисов, айде да е малко по усмихнат, по-позитивен, а да не се кара на различни хора.

Той, Станишев, е като Зайо Байо, всеки, който го хване го бие, независимо, като във вица дали е „с шапка или без“.

На другите избори ще запиша цялата партия като наблюдатели, ако трябва цяла армия наблюдатели ще извадим, защото бяхме пренебрегнати, гонени, малтретирани на тези.

„Българи без цензура“ и нашите съюзници сме в първата тройка в 10 от 28-те региони на България, похвали се в началото на брифинга лидерът на „България без цензура“. Най-добри сме във Велико Търново, във Видин, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пловдив- град, в София- област, Сливен, Ямбол и др.

Не сме партия от селски тип, в която членуват неграмотни хора, а градска интелигенция. По селата нямаме добър резултат, но сега тръгвам натам и ще усетите какво става през есента.”, заяви на брифинг Бареков.

 

Afera.bg

«