« Върни се назад Публикувано на 05.01.2014 / 14:41

БАРЕКОВ СЛЕД ПОЖАРА НА ОФИС НА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА В СТАРА ЗАГОРА: ПОЛИЦИЯТА И ПОЖАРНАТА С БЕЗДЕЙСТВИЕТО СИ ПОЗВОЛИХА ОФИСА ДА ИЗГОРИ ДО ОСНОВИ!

Движение „България без цензура“ смята, че полицията и пожарната не са си свършили адекватно работата тази нощ и със своето бездействие са позволили нашият офис в Стара Загора да изгори до основи. Нещо повече, без да са направили експертизи и без да са огледали охранителните камери наоколо, те побързаха да излязат с твърдението, че не се касае за умишлен палеж.

Какви са доказателствата, с които те разполагат? Имат ли свидетели? Кога, за колко време и с какви средства проведоха своето разследване, което е задължително за такива инциденти?

Нашето категорично становище е, че докато не представят пред нас и пред медиите неоспорими доказателства, считаме пожарът за умишлен и за пореден вандалски акт срещу нашата организация. Мотивите не могат да бъдат други освен политически.

Това е поредното посегателство срещу наше имущество, което нанесе щети за хиляди левове с унищоженото оборудване и техника в офис, изграден с наши средства на общинска територия. Припомням, че по време на митинга на ГЕРБ в Пловдив бе потрошен централният ни офис там.

Николай Бареков

«