« Върни се назад Публикувано на 04.05.2014 / 20:57

БАРЕКОВ: ПО ПРИРОДА СЪМ РУСОФИЛ. НЕ Е РАБОТА НА САЩ ДА СЕ ЗАНИМАВА С РУСИЯ И УКРАЙНА!

 

„България не бива да заема страна в кризата с Украйна. Не смятам, че ние трябва да бъдем в позицията на този, който с лека ръка посочва виновника. Българите като нация си обичаме руския народ, обичаме Русия, но сме член на ЕС, по природа и аз съм русофил. Кризата в Украйна е зловеща, сценарият там започва да става като във филм на ужасите, всеки ден там загиват хора и от двете страни. Затова призовавам ЕС да излезе с обща позиция, не Америка, защото не е работа на САЩ да се занимава с Русия и Украйна.

ЕС трябва да бъде миротворец, балансьор и посредник за прекратяване на конфликта в съседна Украйна, който е на крачка от България.”, заяви пред препълнена зала Николай Бареков в Монтана.

„Ще работя за каузата на Северозапада в ЕС, и нещо повече – този най-беден край на страната да се сдобие със специален статут и да получи закрила от държавата със закон. Трябва да има отделен статут, отделен закон за този край на българщината, който е застрашен от изчезване. За да има тук преференции, за да има работни места и образование. Стига култ към Борисов и Доган, време е да има култ към хората от Северозападна България.
След спечелването на предсрочните избори, за които ще настоява ББЦ да се проведат през октомври, ще работим за създаването на Северозападен университет с център Монтана и филиал в Белоградчик. Ще работя за каузата на Северозапада в ЕС, защото смятам, че българите заслужаваме повече. Българските политици унищожиха 1/4 от България, време е да започне възраждането на Северозападна България. Северозападна България роди „България без цензура“ и мен като политик.
Българските политици, начело с Борисов и Станишев и най-тъмната фигура на прехода – Ахмед Доган, крадат на тъмно. Те взимат парите от вас – от майките, децата, от болните хора, за да ги дадат уж за инфраструктурни проекти. Има ли построени 1 метър естакади, жп линии и магистрали във вашия край – разбира се, че няма. Но Борисов построи най-скъпото метро на света. Парите бяха откраднати от вас, затова тук няма пътища.
Ще гласувате ли пак за Искра Фидосова, която се е върнала в ГЕРБ и коли и беси. Аз мисля, че по-добра атестация за ГЕРБ от нея няма, ГЕРБ в нейно лице заедно с ДПС, освен че секат монтанските гори, сега са се прегърнали и правят коалиция зад гърба на БСП. Борисов и Станишев, кaто ни видят, църкат като мишки”, каза още Бареков.

Afera.bg

«