« Върни се назад Публикувано на 06.09.2014 / 8:50

Бареков: Под диктовката на Бойко Борисов и Цветан Цветанов данъчните служби се използват за изпълнението на политически поръчки точно в началото на предизборната кампания

Николай БарековВъв връзка с разпространена информация от в-к „Сега“, че съществува данъчен доклад, който ме задължава да доплатя данъци, заявявам, че подобни документи изобщо не са ми връчвани по официален или неофициален път. Недопустимо е да разбирам за евентуални констатации на НАП от вестници, които явно изпълняват политически поръчки. Ако въпросната информация е вярна, то значи налице са две изключително сериозни нарушения на законите.

Първо, не е спазен четиринадесет дневния срок за предоставяне на изисквана документация от НАП, тъй като от последното искане на данъчната служба са минали едва два дни. Второто нарушение е, че публично изтича конфиденциална информация в медиите относно данъчна ревизия, която все още не е завършила. Ако посоченото в пресата е истина, нека да е ясно, че моите пътувания в чужбина в периода на проверката са служебни командировки във Великобритания, САЩ и Русия в качеството ми на директор на ТВ 7 и Нюз 7.
Начинът, времето и съдържанието на публикуваната информация показва, че под диктовката на Бойко Борисов и Цветан Цветанов данъчните служби се използват за изпълнението на политически поръчки точно в началото на предизборната кампания. Атаката е насочена персонално срещу мен в качеството ми на основен опонент на ГЕРБ. Единствената цел на това мероприятие е да бъда омаскарен и оклеветен.
Напомням, че за миналата година съм платил близо 500 хиляди лева данъци, което е публично известен факт, въпреки че за обществото е добре пазена тайна, какви са разликите между приходите и разходите на бившите премиери Станишев, Борисов и Орешарски. На свой собствен гръб разбирам как обикновените хора са били притискани и рекетирани по времето на ГЕРБ, които сега служебно се върнаха на власт. Aз вече свикнах да бъда обругаван от своите опоненти, но какво остава за обикновените хора, които са подложени на подобни атаки, макар и без политически привкус.
Надявам се гражданските ми права да не са безпрецедентно нарушени с единствената цел да бъде издаден официален данъчен документ, който да се използва като компромат в предизборната кампания.
Нека данъчните да не се проявяват като поредната бухалка на ГЕРБ, само и само за да се фабрикува лъжа, че едва ли не нарушавам закона. Призовавам всички българи, които са ставали жертва на рекетьорските методи на ГЕРБ
през изминалите пет години да заведат дела в Европейския съд. От своя страна, в качеството ми на евродепутат, ще сезирам Главния прокурор и Европейския парламент за този безпрецедентен политически натиск.

Николай Бареков

«