« Върни се назад Публикувано на 04.01.2014 / 18:20

БАРЕКОВ: НЕГРАМОТНИЯТ БОРИСОВ НЕ ПОЗНАВА ЕС! БОРИСОВ, НЕ БЪРКАЙ СТАТУС С ТАТУС!

Днес неграмотният бивш премиер Бойко Борисов се изложи за пореден път във Фейсбук като написа, че в Европейския парламент „се коват законите на европейско ниво“ и там щял да се „подготви бюджетът“ за пчеларите и земеделските производители. Г-н Борисов бърка функциите на двете основни институции на ЕС – Европарламент и Еврокомисия.

Европейското законодателство, г-н Борисов, се кове в Европейската комисия. Тя подготвя и предлага законите, а депутатите в Европарламента ги гласуват. Бюджетът на ЕС се приема в рамков период от 7 години, който започна от началото на тази година. Следващият Европарламент има живот от 5 години. Той ще участва в изработването на европейския бюджет за следващия рамков период, но думата ще има и по-следващият Европарламент.

Г-н Борисов, не се бъркайте в живота на пчеларя и земеделеца, защото с Вашия популизъм и необразованост ще ги докарате пак до просешка тояга.

Знаем, че не си пишете сам статусите във Фейсбук /не ги бъркайте с татуси/, но поне може да се консултирате с Вашата еврокомисарка Кристалина Георгиева, когато се изказвате по европейски въпроси. Не използвайте ходенето си до Брюксел само за снимки с г-жа Ангела Меркел и с г-н Жозеф Дол, а помолете Вашите евродепутати да ви разходят и да ви обяснят как функционират Европарламентът и Еврокомисията.

Николай Бареков

«