« Върни се назад Публикувано на 25.05.2014 / 23:05

БАРЕКОВ: НАПРАВИХМЕ НЕЩО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО! ГЕРБ ПОСТИГНА ПОБЕДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЪЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ НА БСП И ДПС!

 

„Моля да не бъдат обиждани избирателите на „България без цензура”. В големите областни градове сме втора политическа сила след ГЕРБ. Аз напрявих сериозна агитация и в ромските гета, азсе чувствам предаден от ромите обаче, масово те гласуваха за ДПС, БСП и масово за ГЕРБ. За нас гласуваха малко, защото им казах, че няма да плащаме. Взели сме голям процент и от избирателите на Кунева – от тях сме взели 18%. 12% сме взели и от избирателите на ГЕРБ. Най-голямата ни гордост е, че младите българи от 18 до 30 години са избрали „България без цензура”.

На 20 януари направихме партия, вижте сега къде сме. Благодаря и на всички медии, които ме подценяваха. Благодаря и на бТВ, които се забравиха какво направих за тях.

Постигнахме забележителни резултати. Благодаря на хората, които гласуваха за нас и сред тях няма платени. За нас са гласували хората от големите области центрове. Съветвам ви от тук нататък да не обиждате хората, гласували за България без цензура. Беше много тежко, не мога да крия. Имаше период, в който бях обругаван и сатанизиран, включително и от хора, които са ми били приятели доскоро,

Първоначално бях сам, след което много ми повярваха. Постигнахме нещо значимо. По мои данни в много областни градове ББЦ е втора политическа сила – като във Варна.

По подкрепа на младите българи ние сме третата политическа сила, заяви още Бареков. Българските роми са гласували за ДПС, БСП и ГЕРБ. А ББЦ е едва четвърта при ромите. Още другата седмица ще поканя партиите, които са оцелели след тези избори, да потърсят контакт с президента Росен Плевнелиев.

Целта на преговорите е да са постигне консенсус за формиране на експертно правителство и насрочване на предсрочни избори. Това трябва да стане до 14 юни. След като има консенсус за предсрочни избори трябва да се проведе нормална кампания. Партия „Атака” загуби моралното право да седи с нас на една маса, каза Бареков.  Станишев е загуби изборите, защото се е подигра с хората.”, каза още Бареков.

Той върна жеста на Борисов, като каза, че му направило добро впечатление, че „на Борисов му се отрони от сърцето да ме поздрави с резултата”.

Днес много хора, включително и Орешарски се превърнаха в политически трупове.

Политическият пъзел към днешна дата изглежда така- има един победител – ГЕРБ, този резултат ГЕРБ постигнаха благодарение на пълното безхаберие на ДПС и БСП. Никакви проверки, никакви разследвания, никаква социална политика.

Искаме предсрочни избори до три месеца. Ако вместо Орешарски на неговото място застане Борисов, същата работа. Нашата партия не може да стои извън властта. Трагедията в България е тотална, положението в страната е страшно.”, заяви Бареков.

Afera.bg

 

«