« Върни се назад Публикувано на 14.03.2014 / 13:13

БАРЕКОВ КАЦНА НА „АФЕРА”, ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ. АФЕРА ОТ ПЪРВИЯ МУ ДЕН КАТО МИНИСТЪР НА МВР ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ТОВА Е КАТАСТРОФА ЗА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО!

 

„Цветлин Йовчев веднага да си подаде оставката. Да поеме политическа отговорност, а не да си измива ръцете.Цветлин Йовчев се провали като вътрешен министър и трябва да поеме  политическа отговорност, а не да си измива ръцете с уволнението на  негови подчинени. В политически план на дневен ред е оставката на вътрешния министър и аз като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия поставям този въпрос. Той незабавно трябва да си подаде оставката“, коментира лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

„Това е третият провал в съвременната история на МВР, след „ювелирната“ операция в квартал „Белите брези“ и операцията за Чакъра, която бе водена от Бойко Борисов. Операцията на МВР е безобразна!“, категоричен е Бареков. Според него шефът на местната полиция също трябва незабавно да си отиде, но Йовчев е основният, който трябва да понесе отговорност заради курбана, в който отидоха трима полицаи.

Да се свика КСНС, за да говорим за битовата сигурност, защото престъпниците започнаха вече да убиват полицаи и да стрелят по децата ни, призова още Бареков.

„Също така призовавам депутатите от БСП и ДПС да не ходят да ядат и пият на семинар в Боровец, а да обявят ден на национален траур в понеделник“,призова новият политик. Съветвам Орешарски да се въздържа от циничния банкет върху труповете на българските полицаи“, подчерта Бареков.

Според зам.-председателят на „България без цензура“ Росен Петроев акцията в дома на Петър Савов в Лясковец е претърпяла пълен провал и не е била планирана както трябва.

„Нищо в тази държава не си е на мястото. Говоря не като политик, а като бивш полицай“, посочи Петров. „Влиза се в дома в четири часа сутринта,когато на лицето най-много му се спи, използват се шокови гранати, винаги наоколо има снайперисти, които, ако лицето открие огън, да го обезвредят. По целия свят така се действа“, разясни обичайната полицейска тактика Петров. „Някой не си е свършил работата и сега трима полицаи отиват курбан. Няма значение кой стреля – дали е криминален дали е от Ал Кайда, дали е луд в училище. По целия свят те свършват по един и същ начин – с изстрел в главата“, обясни още политикът.

Не може полицията да отиде на задържане като на сватба, разкритикува още Петров. „Освен това нашите униформени не са обучени както трябва и това е известно отдавна – полицията се движи групово, а такива като Савов са по един. Той просто е гръмнал два пъти с пушката си срещу събраните на едно място полицаи,“ възмути се Росен Петров.

АФЕРА от първия ден на това правителство предупреди, че изборът на Цветлин Йовчев за вътрешен министър е катастрофа за това правителството и че именно заради действията на Йовчев той е всъщност „троянския кон“ на управлението в момента. Предупредихме, че предвид „професионализма“ на „библиотекаря“ Цветлин Йовчев нищо да падне труп. И той падна.

аfera.bg

«