« Върни се назад Публикувано на 24.03.2014 / 12:31

БАРЕКОВ: КАКВА Е ЦЕЛТА НА „РАЗСЛЕДВАНЕТО” НА В. СЕГА? ДАЛИ СОБСТВЕНИКЪТ САШО ДОНЧЕВ ЧУВСТВА ЗАПЛАХА ЗА ИНТЕРЕСИТЕ СИ?!

 

Относно „разтърсващите“ разкрития, които в-к „Сега“ прави в днешния си брой, съм длъжен да изясня, че въпросите, които поставяте, отдавна са получили отговори в публичното пространство, а и в НАП. Съветвам ви, когато правите опити за журналистически разследвания, да проследявате целия обем от информация. В противен случай излиза, че с материалите си се опитвате да клеветите и да внушавате твърдения с невярно съдържание. Очевидно е, че целта на мероприятието е един малотиражен вестник да бъде цитиран от „топ водещите“ на сутрешните блокове на две от националните телевизии.

Напомням, че информацията за всички питания на в-к „Сега“ е обществено достъпна, в това число и финансовите отчети на дружествата, които се споменават.

Освен това, многократно в различни медии е отговаряно на въпросите относно произхода на доходите ми, размерa на даренията и периодa, за който съм заплатил данъците си.

След като отговорите на посочените въпроси са дадени, една друга загадка витае в пространството – каква е целта на това „разследване“ на страниците на в-к „Сега“?

Дали собственикът на вестника – монополистът Сашо Дончев не чувства заплаха за интересите си в бизнеса с газ? Дали законът за „Чисти ръце“ няма да засегне политици и администратори, които десетилетия наред са покровителствали монопола върху разпространението на газ за битови нужди в България?

Дали подобни журналистически атаки не са отмъщение на червената олигархия, която се страхува

от нарастващото влияние на „България без цензура“?

Надявам се със същия устрем в-к „Сега“ да разследва и харченето на държавни средства като партийните субсидии на ГЕРБ и ДБГ, за да докаже своята обективност.

Николай Бареков

Припомняме, че днешният брой на вестника излезе с материал, озаглавен „Колко чисти са ръцете на Николай Бареков, че да иска операция Чисти ръце?“. „Лидерът на „България без цензура“ разпространява много легенди за доходите си и за финансирането на партията си, но отказва да покаже документи за тях. Официалните регистри опровергават голяма част от митовете“, се казва в увода на статията на „Сега“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«