« Върни се назад Публикувано на 19.01.2010 / 20:02

Бареков закъса с парите, уволнява 7 души

Именно Пеевски е сочен за спонсор на интернет-проекта на Бареков. Изглежда финансовото бреме на прекалено многото медии, с които се сдобиха депутатът от ДПС и майка му Ирена Кръстева, вече им е дотежало и са наложили ограничения дори на любимия си Бареков, ехидничат недоброжелатели.

Вероятно и сайтът, над който е написано "запазена марка в новините", не върви добре. Неотдавна Бареков се изцепи, че регистрирал по 100 хиляди посещения дневно, но проверка в броячките не открива медията сред стоте най-оборотни онлайн-медии в родината. А там границата е 15 000 посещения дневно.

Самият Бареков обяснявал на хората си, че уволнява, защото ще прави онлайн телевизия и парите на съкратените му трябвали да назначи оператори.

Сайтът bnews.bg започна с екип от 15-20 души и офис на едно от най-скъпите места в София – пл. "Народно събрание" 9. Отговорен редактор е Айсехел Руфи – бившата съпруга на Ахмед Доган.

Домейнът на сайта е регистран от дружеството "Делфин нюз" АД, в което акциите са на приносител, писа „Капитал”. На 14 септември м.г., съветът на директорите решава да предложи на общото събрание за нов член на съвета да бъде избрана съпругата на Николай Бареков – Евгения.

При първоначалната регистрация на "Делфин нюз", 98.8% от акциите са записани на името на Иван Терзийски. Според източници от bTV Терзийски е нещо като шеф на охраната в най-голямата частна телевизия още от създаването й. Той е и в една друга фирма – "Ноу фрейм медиа".

Тя пък е свързана с TV7 чрез Александър Пайр, който е представител на основния акционер в "Ноу фрейм медиа" – регистрирана в Кипър компания. Пайр е и председател на съвета на директорите на ТВ7. Телевизията бе купена от Ирена Кръстева, а после стана собственост на странен австрийски фонд.

В борда на директорите на ТВ7 ще влезе и Бареков, писа неотдавна пресата. Той напусна бТВ след като “Капитал” публикува информация кой стои зад новинарския сайт bnews.bg, за който се знаеше, че е собственост на тогавашния телевизионен водещ. 

www.blitz.bg

 

«