« Върни се назад Публикувано на 23.02.2014 / 15:48

БАРЕКОВ ЗАЕДНО СЪС ЗОРАН ЖИВКОВИЧ: ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ” ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР БОЙКО БОРИСОВ!

 

„България без цензура“ подписа меморандум за сътрудничество с партията на Зоран Живкович – Нова странка. Николай Бареков обяви, че по решение на Коалиционния съвет на ББЦ операция „Чисти ръце“ влиза като законопроект в парламента още сега. Тя ще започне още от времето на бившия вътрешен министър Румен Петков и главния секретар на МВР Бойко Борисов.

„Започваме операция „Чисти ръце“ отзад-напред – от бившите вътрешни министри и главни секретари на МВР”, каза Николай Бареков, след като подписа меморандум за сътрудничество в борбата с корупцията заедно със Зоран Живкович и неговата партия Нова странка след среща на ръководствата на двете млади партии. „Ако те спечелят изборите в Сърбия и ако ние спечелим изборите в България, в Сърбия ще има операция „Нова сабя“, а в България ще има операция „Чисти ръце“,  обяви заложеното в споразумението Николай Бареков.

Той обяви решение на Коалиционния съвет на ББЦ още в сегашния парламент да бъде внесен законопроект „Чисти ръце“, за да се покаже политическа воля, че трябва да бъдат проверени всички политици.

Бареков каза, че по времето на операция „Сабя“ на бившия сръбски премиер в западната ни съседка е имало 5 000 престъпници с присъди, 12 арестувани, заловени тонове дрога. В същото време при нас по това време – при главния секретар на МВР Бойко Борисов е имало 150 екзекуции на престъпния свят. Публични са фактите с паспорта на сръбския наркотрафикант Куйович, пуснат по времето на вътрешния министър Румен Петков, както и връзките на главния секретар на МВР по онова време Бойко Борисов със Сретен Йосич, Цеца Величкович, затова операция „Чисти ръце“ на ББЦ ще стартира именно от тях – с проверка на бившите вътрешни министри и главни секретари на МВР, обяви Бареков.

„Има съмнения сред нашите експерти, че след Сретен Йосич някой поема канала на наркотика. Оня ден бяха заловени 1400 кг кокаин. Такова количество не е залавяно от много години у нас. Имаме съмнение, че са намесени политици в организираната престъпност, но за да го докажем, не можем да нарушаваме закона, трябват доказателства. Нека операция „Чисти ръце“ да даде отговора, но един ден Росен Петров дано да има шанса да оглави такава операция. Има два вида политици – на едните ръцете са чисти, на другите са мръсни и ние искаме да се разделим на чисти и мръсни.

Имаме еднакви виждания по много въпроси, като проблемите пред нашите страни – безработица, икономическата рецесия, библейската катастрофална корупция в нашите държави, цитира Бареков думите на Живкович. Констатирахме, че българското малцинство в Сърбия може да бъде мост между двете държави”, заяви Бареков.

„Съгласен съм с това, което каза Николай Бареков, естествено е, че проблемите на Балканите от векове са сходни. След 100 г. лоши отношения и 10 г. – никакви, е време да започнем да градим конструктивни отношения. Необходими са нови хора в политиката. Николай Бареков е хубав пример за това,

аз не съвсем, защото съм се върнал в политиката, но абсолютно без страх мога да погледна всеки в очите и съм с чисти ръце и чисто лице. Няма от какво да се срамувам от миналото си.“, каза Живкович и пожела успех на „България без цензура“.

Afera.bg

 

«