« Върни се назад Публикувано на 21.05.2014 / 21:09

БАРЕКОВ: ДПС СА СТАНАЛИ СЪЩИТЕ КАТО МУТРОМИЛИЦИОНЕРИТЕ ОТ ГЕРБ!

 

„Много сме уплашили политическата олигархия“, заяви Бареков в Карнобат. Той разказа за безпрецедентната преса на полицията, изпратена да обискира тази сутрин дома на председателя на ББЦ  в Ракитово Биляна Бешева по нареждане на зам.областния управител от ДПС. „ДПС са станали същите като мутромилиционерите от ГЕРБ. Използват полицията, за да си разчистват сметките с нас. Влезли да обискират учителка по литература да видят дали нямала пари за да купува гласове – срам, който трябва да тежи на съвестта на тези мерзавци от ДПС“, възмути се Бареков.

„Очевидно много са се притеснили. Че колко пари може да държи една учителка по литература от Ракитово, където хората вземат по 300 лв. заплата?“, възкликна той. Бареков предупреди препълнената зала, че опонентите на ББЦ няма да се спрат пред нищо. Той нарече ДПС най-крадливата партия и заключи, че очевидно ББЦ обърка сметките на стария политически елит. „За първи път в България има партия, която ще победи ДПС. Ние със сигурност ще бием ДПС“, зарече се Бареков.

Той добави, че хората вече не вярват и на Борисов и Цветанов, около които се събират по петнайсетина души, от които 10 човека гардове  на лидера на ГЕРБ. „Това, което ББЦ направи, е че върна надеждата в очите на децата, на майките, на възрастните и болните хора, заяви Бареков.

„Защото те знаят, че аз искам властта, за да се погрижа за тях, а не да ставам милиардер“, каза лидерът на ББЦ.

Социално управление не е равносилно на БСП, а онова, което гарантира бъдещето на народа, посочи разликите Бареков и разкри, че бизнесменът Христо Ковачки купува гласове за БСП. „Всеки, който не гласува, дава своят вот за БДП, ДПС и ГЕРБ. Тези партии първо ще си накупят гласове,както и АБВ на Първанов, а след това и ще си разпределят вота на негласувалите“, разясни Бареков. Пред жителите на Карнобат той съобщи, че започва да прави списъци с българските политици и олигарсите, ограбили българския народ. „Тези списъци, пълни с доказателства, след като получа властта, ще бъдат предадени на Главна прокуратура и ще искам те да бъдат разследвани и да има присъди“, обяви Бареков.

Той обобщи, че ББЦ и коалиция е направила една много силна кампания и се готви да отваря шампанското за победата в неделя. „Готов съм да поема отговорността и да поведа народа, но той сам с ума си и с трудолюбието си трябва да върви напред“, заяви Бареков.

„Ако смятате, че това, което се случи за 25 г., е добре, не излизайте да гласувате“, обърна се към карнобатчани лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той призова хората да излязат до урните, защото за първи път има шанс една коалиция да детронира ДПС от ролята на балансьор.

„Номер 28 е възможността да ги накажем и да покажем, че искаме нашите деца тук, а не като миячи на чинии далеч от родината“, призова войводата.

„Искаме здравеопазване, образование и работни места за всички“, каза лидерът на „Евромайки“ Калина Крумова. „Наше задължение, обаче, е да осигурим условията, защото иначе няма как да се върнат сънародниците ни от чужбина, няма как родителите ни да получат по-добри старини, а  децата ни – по-добро бъдеще“, добави той.

 „Нашите баби и дядовци изградиха тази държава, трудът им беше ограбен от политици, банки, електроразпределителни дружества, частни съдебни изпълнители, а сега техните внуци са зад граница“, припомни зам.-председателят на ББЦ Ангел Славчев. Ние ще се борим за това не да ходим да берем ягоди в Англия, а да сме успели тук. „Заклевам се – ще върна достойнството на българите и ще върнем България на крака“, отсече той.

„Нуждаем се от една доза национален егоизъм“. С тези думи се обърна към хората от града зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. „За баба Гретел мисли Ангела Меркел, а за баба Петка кой се грижи?“, попита той.

 „Имаме право да станем и да кажем – сега ще дадем доверието си на тези, които още не са ни лъгали“, каза Нешка Робева и призова хората да изберат промяната с номер 28.

 Любен Дилов-син също мотивира жителите на Карнобат да дадат своя вот за промяната, като ги увери, че „не са страшни страшните, а самите страхове“. Той показа една безопасна игла и обясни, че тя е безопасна, когато се опитва да свърже двата края, но отпусне ли се свободно, е като копие. „Бъдете свободни и остри като копия!“, призова хората Дилов-син.

afera.bg

«