« Върни се назад Публикувано на 27.09.2014 / 11:09

Бареков готов за правителство на ББЦ с ГЕРБ, ама без Борисов и Цветанов. Предлага човек на Борисов за премиер!

Николай БарековВ платено интервю за в. Труд Николай Бареков изрича: „Нашата цел е да управляваме държавата. Борисов се държи инфантилно, като малко дете. Българският народ е този, който на 5 октомври ще каже кой трябва да управлява и кой да бъде опозиция. Ние сме готови и за двата варианта – както да бъдем управляващи, така и да бъдем опозиция. На 5 октомври Борисов ще бъде в цайтнот и ще трябва да потърси разбирателство с друга сериозна партия, ако не иска да подведе своите избиратели. Честно казано, неговите опции не са много големи. Той трябва или да се прегърне с БСП и ДПС, което е в неговата природа, защото той все пак е бил член на Комунистическата партия, или да потърси сериозен партньор в център-дясното пространство. Аз изключвам реформаторите, като такъв, защото те ще се разпаднат преди или след изборите.

Коалиция между ББЦ и ГЕРБ може да има само при ясно разписани правила. За правителство, излъчено от тази коалиция, изключвам имената на Борисов като премиер или негови хора като Лиляна Павлова или осъдения на първа инстанция Цветан Цветанов. Трябва да се потърсят експертни фигури, които да представляват партиите в едно такова правителство. От наша страна виждам Светлин Танчев като много подходящ вариант и Румен Йончев за участие в едно политическо правителство, партийно, с експерти. Смятам, че в ГЕРБ има достойни хора, които биха могли да участват в такова правителство. Едно от тези имена е на Димитър Николов, кмета на Бургас. Защо да не бъде консенсусен вариант дори за премиер в едно правителство? Но само с ясно разписана програма, в която искаме да залегнат “Чисти ръце”, реформата в здравеопазването, енергетиката, икономиката и разкриването на нови работни места. Въпросът за справедливостта е на първо място. Трябва да има осъдени политици, които да лежат в затвора за злоупотреба с парите на хората.”.
Няма да кажем „Ку-ку”.
Няма да кажем дори „Куку-руку -ку”.
„Новият Тодор Живков”, както бива наричан Бареков от негови фенове, пуснати в платените му тв-предизборни репортажи, който прекрати „темата Бойко Борисов и неговото минало”, и който отдавна смекчи тона към Борисов, сега предлага един от любимците на Борисов за премиер в евентуално лелеяно от него правителство.
Премиерът трябвало да бъде кметът на Бургас, който бил „консенсусен вариант”.
Бареков бил за коалиция във властта с ГЕРБ, ама без … Борисов.
Отдавна не бяхме чували такава тъпотия.
Да си представяш изобщо, че ГЕРБ може да прави коалиция с някого, пък и с ББЦ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ, очевадно е в сферата на диагнозата. За онзи, който си представя така нещата.
На всичкото отгоре да не искаш Борисов, пък да предлагаш негов човек за премиер, човек, който е под прякото ръководство на Борисов, е същото като да предложиш например Светлозар Лазаров за вътрешен министър, пък да си против ДПС и Делян Пеевски.
Бареков щял да търси „експертни фигури” в ГЕРБ. Като един Диоген с лампа.
Докато заляга в граничните бразди, нищо чудно утре да поиска експертна колиция и с Доган, ама без ДПС.
Afera.bg

«