« Върни се назад Публикувано на 23.04.2014 / 18:18

БАРЕКОВ ВЪВ ВАРНА: БОЙКО БОРИСОВ Е БИЛ ЗА ВЕЛИКДЕН В ДУБАЙ. МЕЖДУ 50 000 И 100 000 ЛЕВА СТРУВА ЕКСКУРЗИЯТА ПРИ ШЕЙХОВЕТЕ

 

„Бойко Борисов е бил за Великден в Дубай. Между 50 000 и 100 хиляди лева струва екскурзията при шейховете“, заяви Бареков във Варна. Доц. Христо Бозов изчисли, че с тези пари хората от социалната кухня могат да бъдат хранени в продължение на 2 години. Това е цинизъм, коментира Бареков. Той посочи, че на това трябва да се сложи край като обеща, ако получи доверието на хората и властта ще въведе безплатно здравеопазване и кухни за майки.

Политиците харчат десетки хиляди евро за екзотични екскурзии, а хората гладуват. Държавата е длъжник на бедните, каза още лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков, който се обърна към варненци, ползващи социалната кухня в града на фондация „Вяра, Надежда и Любов“. „Не благодарете на българските политици, министри, кметове, защото държавата е длъжна да се грижи за вас и да ви храни, след като не ви е осигурила нормални доходи“, каза той. Заедно с него бяха зам.-председателят на формацията Росен Петров, градският председател на ББЦ във Варна доц. Христо Бозов и зам.-председателят на „Евромайки“ Даниела Колева. Хората разказаха, че около 200 души ползват услугите на кухнята – инвалиди, деца, пенсионери и хора с увреждания. Кухнята се дотира от държавата само през зимния период – от октомври до май и хората са притеснени, че скоро ще останат без безплатна храна.

afera.bg

«