« Върни се назад Публикувано на 28.01.2014 / 14:13

БАРЕКОВ ВАДИ ПАРИТЕ СИ ОТ ЛИЧНАТА СИ СМЕТКА И ГИ ДАРЯВА НА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“

 

„Парите, които дарявам, са абсолютно законни, спечелени с честен труд като висш мениджър и член на два борда на директорите на общо три телевизии. Спокоен съм пред съвестта си и като гражданин на Република България, който спазва законите. За да бъдат спокойни моите колеги от „България без цензура“ и за да успокоя разтревожените журналистически съвести, още днес уведомих Националната агенция за приходите с писмо за предстоящата транзакция и дарителски акт. Настоявам НАП да провери още веднъж личните ми сметки в банките и да се произнесе за пореден път за законността на средствата.

Надявам се гражданското движение да приеме моето дарение и предоставените от мен средства да са достатъчни за продължаването на дейността на офисите ни в следващите няколко месеца. Напомням, че подобен дарителски акт не е извършван от нито един действащ политик в никоя фондация или движение.

Призовавам моите колеги Сергей Станишев, Бойко Борисов, Георги Първанов и Иван Костов също да предоставят информация на НАП за произхода на средствата, с които финансират своите организации и кампании“, направи обръщение Николай Бареков.

Бареков е дал съгласие да падне банковата тайна за авоарите му.

„В момента у нас с държавното субсидиране на партиите българските граждани законово са принудителни дарители на политическите партии, които с наши пари купуват бронирани джипове и мерцедеси.

Когато спечелим властта, ще прекратим порочната практика на партийното субсидиране и ще направим ревизия“, заяви Бареков.

Afera.bg

 

«