« Върни се назад Публикувано на 01.03.2014 / 15:15

БАРЕКОВ: БОРИСОВ, УЧИ ВИЦОВЕ, СКОРО ЩЕ ТИ ТРЯБВАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ!

 

„Целта за европейските избори е битка за първото място, битка за победа! Ситуацията в България днес е патова. В Народното събрание също. Малка група от българските граждани са разделени с огромна омраза.  За първи път една извънпарламентарна сила държи ключа към съдбите на този най-върховен демократичен орган в нашата родина. Алтернативата след евроизборите през май е ново правителство, парламент и министър-председател.”, заяви Николай Бареков на първата национална партийна конференция на „България без цензура“ – „Европейки хоризонти за България“. На форума дойдоха и съюзническите партии на ББЦ – ВМРО и ЗНС, както и представители от Движение „Гергьовден“, с което също започнаха коалиционни преговори.

 „На ляво и на дясно няма нищо определено – в центъра – острова на стабилността – това сме ние. Всички вие имате историческа мисия, защото ако вас ви нямаше България нямаше да има перспектива и щеше да с залостена в мъртвата хватка на политическите пехливани. Това Народно събрание беше заченато с грях с фалшиви избори и за капак за тези 4 партии гласуваха една трета от избирателите. Днес ББЦ има много по-легитимна роля и право в политическия живот на страната да представлява българските граждани.

Дойде време за един истински център в политиката, който може да гарантира правилни решения. Господин Местан ме провокира с твърдението си, че БСП и ДПС нямали нужда от гласовете на ББЦ. Не знам кой го кара господин Местан да дърпа Бареков за опашката, но аз сега ще му кажа да не си прави илюзията, че гласовете за ББЦ ще бъдат гласове за българските управляващи. Нашите гласове са за разтурването на парламента и за да имаме самочувствието и силата на стотици хиляди българи, за да определим ние деня, в който да започнем разговор за извънредни избори, каза още той и подчерта, че две са възможните дати за предсрочни избори – през юли и октомври.

Всяка друга дата забавя политическия процес и заплашва да вкара народа в една безперспективна и зла зима, която да завърши по украински вариант с революция по жълтите павета.

Над милион и половина гласа ще бъдат купени от БСП и ДПС за около 30 милиона лева, раздадени чрез помощи на бедните и пенсионерите.

Господин Борисов, учете вицове, защото в скоро време ще ви трябват зад решетките, за да си тешите дните там. Той ми поставя въпрос с кой съм щял да вървя напред – ние решенията не ги взимаме както при вас в Банкя на миндера. Ако ние решим да подадем ръка на дясното, в частност на вас, ще имаме условие вие да подкрепите операция „Чисти ръце“, което неминуемо ще доведе до това Борисов и Цветанов да не участват в политическия процес.

Има два варианта при евентуално сваляне от поста на президента  – Маргарита Попова да му доизкара мандата. Вторият вариант е председателят на НС, но не и Михаил Миков. Той е оцапан в червено. Ако г-жа Попова откаже, ние ще искаме председател на НС да е Румен Йончев, за да не се случи поредния случай „Костинброд“, какъвто имахме през 2011 г. на президентските и местни избори”, каза в речта си още Бареков.

Росен Петров пък заяви:

„Дойдох в „България без цензура“, защото винаги съм вярвал, че съединението прави силата. Българският народ изпи до дъното горчивата чаша на прехода – живя гол, гладен и унижен. Сега казвам на управляващите – не сте достойни за него, вие негодници, вие с червените лампи и палатите в Бояна, идва краят ви, българската държава си идва у дома, за да доведе спокойствие, справедливост и възмездие, с нам и Бог.

Няма да ви нарека съпартийци, а съотечественици, братя по оръжие. Ние сме центристи, на България ѝ стига да бъде разпъвана на кръст между наши и ваши. За да върви една държава или тяло и трябват два крака – ляв и десен, но и нещо друго. Трябва ѝ център на тежестта, затова сега нашата държава е паднала, защото няма център на тежестта. Вие сте този център и България ще се изправи отново.

Ще ви прочета цитат, писан от поручик Георги Георгиев, който пита тогавашния политически елит: „Негодници, кой ни предаде? Кой ме предаде мен, победителя – отговаряйте вие, живи-умрелите, отговаряйте вие, умрели-живите, отговаряйте пред съда на тези 150 хиляди, които умряха, не сте достойни за тях, пред съда на тези, които преживяха, не сте достойни за нас, пред съда на българския народ, не сте достойни за него, пред съда на българската история, не сте достойни за нея. Тя не записа вашите, тя записа нашите имена. Ние победихме, но благодарение на вас, некадърници, горчивата чаша изпихме.”

Afera.bg

 

«