« Върни се назад Публикувано на 23.08.2023 / 21:05

БАНДЮГИТЕ ОТ БАЛЧИК, КОИТО СИ ИМАТ ЛИЧЕН КМЕТ, ВЕЧЕ СИ ИМАТ И ПРИВАТИЗИРАНА УЛИЦА

Петьо Плевенския и Живко Айсберга (Живко Диков), за които MediaMall писа вчера, не просто имат собствен кмет, който им служи вярно вече няколко мандата, но и се оказват, едва ли не, мажоритарни собственици на цял Балчик.

Разследване на MediaMall показва, че тези две тъмни персони владеят почти изцяло централната част на курортното селище. Освен че са собственици на куп хотели и заведения, находящи се на централната морска алея в Балчик, наглостта на двамата е стигнала дотам, че за първи път в историята на нова България, те са си приватизирали и половин улица. Повтаряме, не са си изградили частен път или улица, а буквално са купили от общината част от улица, което ги превръща в кандидати за награда „Гинес“ по улично приватизиране.

Улицата, за която иде реч, се нарича „Самара“ и свършва на гърба на луксозния хотел „Maria Palace”. Както никой не се съмнява, и въпросният хотел е тяхна собственост, а както може да видите и съседната пицария „Tesoro“, също е тяхна. Тя и ресторант „Номад“, минават за гордостта на Петьо Плевенския, както впрочем и една камара други търговски обекти в Балчик.

Безобразията на двамата собственици на кмета Николай Ангелов не спират дотук. Ангелов се е превърнал в тамагочи в ръцете на двамата „бизнесмени“, като им угажда на всяка една тяхна хрумка. Такъв е и примерът с паркинга пред хотел „Мистрал“, който двамата купуват от общината, не е ясно как и за колко пари, само и само да уредят своя нов хотел с паркинг.

Следващият пример е още по-драстичен, защото граничи с пълния абсурд. В Балчик, както и на други места, има „Зелена зона“, която е със стойност 2 лева на час, но в същото време има и общински паркинги, които обаче излизат по-скъпо на почасова себестойност, отколкото „Зелена зона“. Защо това е така ли? Ами защото се оказва, че общината е взела под наем бариерите, които се ползват от всеки един от тези паркинги. Представяте ли си, „бариери под наем“?!

Предполагаме, че за вас вече не е трудно да познаете откого община Балчик е взела тези бариери под наем.

Всъщност едва ли има по-брутален пример, за арогантното поведение на местни феодали, спрямо цяла една община. Същите тези Петьо Плевенския и Живко Айсберга, от години, с посредничеството на своя кмет Николай Ангелов, наемат от общината за жълти стотинки, каквото си пожелаят! Паркингът на двореца в Балчик също е техен, макар и да са го преотдали на трето лице за ползване. Местни хора разказват пред MediaMall, че почти няма общински имот на първа линия, който да е нает от общината от фирма, която да не е свързана с въпросните две персони.

Претенциите на тези български олигарси, че с двете си ръце са изградили версия на българското Монако, не спира само с наглостта им от гледна точка на общинските им завоевания или с помпозните им заведения и хотели, но и с цените на които те продават всичко това. Един бърз пример е фактът, че чадър с два шезлонга в Балчик струва 40 лева в брой. Ако искаш! Както казват в Монако и циганската махала.

Живко Диков – Айсберга

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ БРУТАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА ЖИВКО АЙСБЕРГА, ПЕТЬО ПЛЕВЕНСКИЯ И ТЕХНИЯ ЧАСТЕН КМЕТ НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ!

www.mediamall.info

«