« Върни се назад Публикувано на 31.05.2023 / 20:10

БАНДАТА НА БАЦЕ

Още в самото начало дебело искам да подчертая, че заигравката с популярния американски филм в заглавието не означава, че Деса Атанасова или пък Лена Бориславова са в ролята на Джулия Робъртс. Нито Цайса от Дулово, нито Спринцовката от Харвард биха могли да изпълняват въпросната роля. По обективни причини – в Гугъл има техни снимки.

Но! Тук идеята е за бандата, а не за танцьорките. Щото през Бандата на Баце през годините мина куцо и сакато – СИК, ВИС, ВиК, Фидосова, Цецо Анцуга, Газпром, Авиоотряд 28, Лъчо Мозъка, стадо глигани, 1256 шаврантии, 3 дрона, 200 000 тона кокаин, 3 000 000 невалидни бюлетини, 4 журналистки на преклонна възраст и 5 литра лубрикант, без да броим Тома Биков.

Днес от своя страна пък Бандата на Баце е доста оредяла. Хората му все още получават по някой лев и „морална подкрепа” от чужбина, ама мен, ако питате, никой вече не се интересува особено от Тигърът от Банкя.

Тук ми хрумва, че Бойко не трябва да бъде арестуван. Бойко трябва да бъде пратен в зоопарк. За да го показват на децата и да го хранят със солети. И Джелибон.

Бандата на Баце! Ех, каква славна група беше! От Ливан, през ОАЕ, от Москва до Брюксел, от Вашингтон до Банкя! А сега към ОПГ-то се присъединиха още и един безработен пицар от Торонто, придружаван от хасковската си приятелка – травестит.

Не ме чувайте погрешно – аз умирам за травестити! Луд съм по тях! Трети телевизор вече сменям, че все са им малки екраните за тЕлото на тоя ходещ финансов разкош. Говоря за леля ви Асена! Тази емблематична полит-порно звезда!

И като се сетя само, че именно тея двама мошеници обещават на Баце да го изперат с ARIEL, ми идва буквално да припадна от смях!

Ех, Баце! На „двоен вход” те врътнаха, бе, Баце! Нищо, че ти още си мислиш, че шлиферът има същите функции като имунитет.

Нищо не остана от славната ти легенда,  Баце! Маркучът ти окъся, а асфалтът ти се разпука. Остана единствено един озверял от страх и безсилие дядка, който все още си мисли, че житейският му път през Кавала няма да мине през Драма. Ще мине, Баце, ще мине. Баш през центъра на Драма ще мине! Believe me! Аз съм новата Алена.

Горкият, Баце. Останали са му едва един – двама доктори, които да му мерят кръвното на менискуса. Всичко останало е abroad!

Е, има си и един Томислав Дончев, ама те тея от Габрово са основно шегаджии, така че аз не бих го броил Дончев за Вале.

Всъщност, добре, че бяха амфетаминовите скейтбордисти, та най-накрая Баце да вкара в бандата си малко свежа кръв. Друго си е накрая в субтитрите да пише – в ролята на олигофрените: Киро Цикъла, Наско Дългия, Ицо Умния и Мата Хари, разбира се. By the way, аз съм убеден, че Мата Хари е Асена Василева. Вие се смейте, колко си щете! Аз съм си сигурен и това е!

Абе, трагедия. С една дума. Такава хубава банда беше, а за 20 години стана на нищо! Или както казва един французин, две страни могат да се обичат само ако се намират на едно и също ниво на моралната плоскост. Така, както са Баце и кончето Киро – двама мошеници пред вратата на мазето, а мазето – празно, бате.

И съвсем накрая: „Желанията, направени в тъмнината, имат последствия и Господарят на злото ще поиска възмездие за тях” е казал другарят С. Джей – Джоунс.

Не подценявайте последните думи. Фенове. На бандата. На Баце.

Васил Петев

«