« Върни се назад Публикувано на 26.09.2023 / 18:59

А ТАЛИБАНИТЕ У НАС, КОИТО СЕГА СА НА ВЛАСТ ПО ЗАПОВЕД НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА, ЗАСИЛВАТ МРАЧНОТО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СМЕ НЯКЪДЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО

Здравият разум трудно може да приеме дебилността на европейските чиновници. Фон дер Лайен заявява, че Русия е хвърлила атомната бомба над Хирошима, тази се загрижила, че войната е заплашена!?

От какво? От истината.

Не се говори вече за Хартата за човешките права, за свободата на словото, за правото на обективна информация, за реабилитацията на нацизма, маскирана като „демокрация“, което е истинската заплаха.

Никога, и в най-кошмарните си представи не съм вярвал, че първите 20 г. на 21 век ще погребат края на 20 век, с неговите надежди от края на Студената война, с разпадането на единия военен лагер, което предполагаше саморазпускане и на другия, с падането на изкуствените граници след края на WWII, със свободното движение на хора…

А талибаните у нас, които сега са на власт по заповед на чужда държава, засилват мрачното впечатление, че сме някъде в средновековието. Гоненето на свещеници прилича на съвременна форма на екзорсизъм.

Много жалко! Жалко и за децата ни!

Богомил Бонев

«