« Върни се назад Публикувано на 15.12.2019 / 18:31

А НИНОВА СЕДЕШЕ БЕЗМЪЛВНА НА ДЕЛОВИЯ ПРЕЗИДИУМ. КАТО ФИКУС.

А НИНОВА СЕДЕШЕ БЕЗМЪЛВНА НА ДЕЛОВИЯ ПРЕЗИДИУМ. КАТО ФИКУС.Аз съм човекът, който на вчерашния пленум поиска Нинова и ИБ на БСП да отговорят на следните въпроси:

1. Защо БСП нямаше позиция за избор на главен прокурор?

2. Защо 20 депутати от ПГ на БСП гласуваха „за“ Валери Симеонов?

3. Защо 27 депутати от БСП гласуваха „за“ Цацаров? Кои лица от ИБ на БСП са притискали депутати да гласуват „за“ Цацаров? Защо се внушава лъжата, че „за“ Цацаров са гласували депутатите от т.нар. „вътрешна опозиция“?

4. Два пъти от конгресната трибуна и веднъж от парламентарната Нинова говори за някакви „бизнесмени, външни на БСП с отворени портфейли“, които „бъркат в БСП с мръсни ръце“, за да свалят Нинова и – особено важно – че тези бизнесмени са купени от Борисов. Следват въпросите:

А) Кои са тези бизнесмени? Поименно.
Б) Премиерът подкупвал ли е бизнесмени с посочените цели?
В) Премиерът участвал ли е заговор срещу опозиционната БСП?

5. От парламентарната трибуна Нинова заяви, че е излъгала Борисов с театралната си оставка. Но Нинова злоупотреби делегатите на конгреса, които си мислеха, че участват в епична драма за спасяване на Нинова от лапите на неназовани бизнесмени, купени от премиера.

И накрая: Ако не получим отговори на тези въпроси, значи имаме работа с тежка спекулация и още – обществото ще подлага на съмнение всяка дума и всяко действие на Нинова и БСП.

Колко души от НС на БСП ме по подкрепиха?

Точно 20! 75 бяха „против“ и „въздържали се“, вкл. деловият президиум. Значи 75 не искат отговори на тези въпроси. Значи ръководният орган на БСП не се интересува от истината.

А Нинова седеше безмълвна на деловия президиум. Като фикус.

Велислава Дърева

«