« Върни се назад Публикувано на 04.06.2017 / 19:23

А ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПОМНИ ЛЕБЕШКОВСКИ ОТ „НАГЛИТЕ”: „БОРИСОВ СТОИ ЗАД ОТВЛИЧАНИЯТА, НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА!”

наглитеИ понеже „Наглите” пак са на „мода”, и понеже както АФЕРА писа още на старта на „Наглите”, че ПАРИТЕ, ПАРИТЕ ПАРИТЕ – ЩЕ ДАДАТ „ФИРА” И НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ТЪРСИ, и понеже сега пак Флоров цъфна на по телевизията да ни обяснява как били „съсипали службата”, леле майко, щото Флоров пък точно я „оправи”, и понеже ПАК НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ПАРИТЕ, ПАРИТЕ, ПАРИТЕ, КЪДЕ СА ПАРИТЕ, и понеже ОЧЕВАДНО всичко около „Наглите” се случва с „невидим” властови чадър, припомняме какво изрече в тв интервю един от „Наглите” Лебешковски. Естествено, никой не си мръдна пръста да разследва в тази посока:

„14.04.2011

Лебешковски от „Наглите”: Борисов стои зад отвличанията, никой не говори за това!

В СРС-тата по делото „наглите” се чувало ясно как „защитеният свидетел” е бит и притискан. Двамата арестанти намекнаха и, че висши полицаи са искали от тях да свидетелстват срещу Алексей Петров и Антон Петров – Хамстера, но те са отказали.
Лебешковски в прав текст каза, че зад отвличанията е стоял отряд от елитни барети и командоси, свързани с Бойко Борисов, а когато Борисов е станал премиер, отвличанията трябвало да секнат и да бъдат натопени други, за да се отклони следата от Борисов. „Никой не говори да това обаче, тази версия се знае в определени среди, но никъде не се говори по медиите”, каза още Лебешковски.
….
Групата за отвличания „Наглите“ проговори. Пред БиТиВи двама от обвинените в организирането и извършването на знакови отвличания у нас Даниел Димитров – Релето и Радослав Лебешковски от групата на „Наглите“ дадоха първото си тв интервю. Те са подсъдими за похищенията на Ангел и Камелия Бончеви, Румен Гунински, Киро Киров, Михаил Краус и още шест случая.

И двамата „нагли“ заявиха, че имат законен бизнес – първият въртял търговия със стари автомобили, а вторият имал транспортна фирма. Посочиха още, че нямат нищо общо с престъпленията, в които са обвинени и че са „натопени“ от защитения свидетел по делото – Валентин Михайлов-Ихтиманския.

Самият той е направил самопризнания за пет или шест отвличания, но никога не е подвеждан под отговорност, изтъкна Релето.

Той и Лебешковски не само се обявиха за невинни, но и заявиха, че знаят кои са истинските виновници за отвличанията.

Всички са убедени, че това е някакъв отряд, сформиран от бивши или може тогава действащи барети. Накиснати са много хора в това дело, за да се прикрие група, която може да работи за Бойко Борисов или за Цецо Цветанов, убеден е Лебешковски. И вече като стана премиер, Борисов каза: „Това са хората“. Неговите хора се прибират, спират отвличанията и край. Когато му е било удобно да има отвличания е имало, сега вече е премиер и няма отвличания, допълни подсъдимият.

Искаха да свидетелствам срещу други хора, които след месец задържаха по „Октопода“ – Алексей Петров, Антон Петров, Валентин Янев, каза още Релето.

Относно свидетеля Валентин Михайлов-Ихтиманския Димитров посочи, че има СРС-та на разпита му. Там прокурорът Бойко Найденов му казва: Ако помогнеш и свидетелстваш, няма да имаш проблеми и с другото дело. Свидетелят отговоря, че има още един човек, когото иска да прикрие, след което Бойко Найденов го съветва да не го обявява.

afera.bg

«