« Върни се назад Публикувано на 21.01.2022 / 9:01

А ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ ЩЕ ЗАЩИТИМ ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ!

„БЛС сезира етичната комисия заради твърдения на доц. Мангъров“

Отдавна не се бях занимавал с УС на Българския лекарски съюз. Зная състава му и с някое друго изключение, се състои от колаборатори на властта. Всяка власт, няма значение – ГЕРБ, Служебно правителство, Орешарски и т.н. Повода да се занимая с тях е Решението им да сезират Етичната комисия на Столична колегия по повод изявления на доц. Мангъров.

УС на БЛС няма тези права и задължения, решението им в е противоречие със закона и е грубо нарушение на чл.11, 12 и 13 от Устава на БЛС.

А кой уважава Организация, чийто УС сам си погазва правилата?

Срам ме е, но съм член – по принуда и следва да се боря отвътре!

Казвам го като лекар, който е бил 2 мандата – 6 години член на Контролната комисия на БЛС. Етичната комисия може да се сезира само от пациент или от друг лекар, ако е засегнат,  а чл. 13 от този ЕК е пълна глупост и е празни приказки!

Така , че медийните ала-бала че УС на БЛС дала еди кой си някъде са правни глупости, както на ПР-ите на БЛС , така и на членовете на УС.

Лошото е че Съюза пак олекна и не заема мястото, което му беше отредено! А председателят на УС на БЛС – Маджаров е … как да кажа… измислете вие! и получава заплата от близо 7000 лева за да ви подтиска!

А доц. Мангъров ще защитим по всички възможни начини!

д-р Георги Тодоров

«