« Върни се назад Публикувано на 03.02.2022 / 8:37

А ВИЙ ЗАПИСАХТЕ ЛИ СЕ В „НОВАТОРСКИЯ“ БАТАЛЬОН НА КИРЧО ПРОСТОТО?!

България е „ангажиран съюзник в НАТО, който дава своя принос за колективната отбрана“, написал в Туитър  генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след видеосреща с премиера Кирил Петков. Шефът на Алианса отбелязва още, че е провел съществен разговор с българския министър-председател „по повод струпването на руски войски на границата с Украйна и влиянието им върху европейската сигурност“. 

На въпросната среща, премиерът Кирил Петков разказа лично на шефът на НАТО Йенс Столтенберг за българската новаторска идея за създаване на специален батальон за кризи от български военни, който да се води нещо като част от Алианса и да провежда постоянна подготовка у нас.

…Българският министър-председател „информирал генералния секретар за решението на правителството да допринесе за колективната отбрана чрез изграждане на българска батальонна бойна група, с възможност за попълване на дефицитите от страни-членки, при необходимост“. В хода на разговора отново бил потвърден водещият принцип в НАТО – всяко решение трябва да е подкрепено от обществото и правителството в съответната страна-членка…“

Кирчо Простото строява „новаторския батальон“.

А вий записахте ли се в „новаторския батальон“?

Ташак, музика и вести от радевото&херовото отроче.

Блядь, сър, блядь…

Afera.bg

 

«