« Върни се назад Публикувано на 20.01.2011 / 12:07

…А Борисов скубе ли, скубе бялата лястовица

И добре, че я има Мрежата. Преди 10 ноември един Радой Ралин отсрамваше "гласността". Днес всеки с глас си има микрофон – нямам предвид слушалките.След всичките тия скандали, какво друго може да ошашка още хората? Секскомпромат? Запис, пуснат в YouTube, на някой власт(елин).

Опасно е да се предсказва в България, преди ден се зачудихме кога ще излезе и видео, а то вече го пуснали в кутията на Цецка Цачева. Кутиите на народните представители, разбира се, са щедро отворени за похвали и критики от народа. Както и тези на главните редактори… Сърцата им са друга работа.

Така както телефонът на премиера е отзивчив за позвънявания от президента. Защото, когато при Първанов дойде някой от бизнеса, който е "пресиран" от правителството, той е длъжен да му каже – за да реагира Борисов. Има и живи свидетели – като Дянков например. Дали Дянков е чул премиерът да обещава на президента, че няма да закачат, пардон – пресират, Мишо Бирата… Свидетелят мълчи.

А след като управляващите нахраниха народа със зрелища (вероятно затова и не тръгва нов сезон на "Биг Брадър"), време е зрелищата да ескалират до вакханалия. Нищо общо с Дионисий, разбира се.

Силвио Берлускони, италианският премиер и приятел на Борисов, прави точно това. В страна като Италия обаче, където още Стендал е писал за институцията на любовниците, утвърдени в/от обществото, забавленията на Кавалере, бил той и министър-председател, с красиви момичета, не шокира прекалено – освен опозицията, на която това й е работата.

В страна като България обаче, освен ответната реакция с вота на доверие, са необходими и други мерки, за да спре да се свлича доверието в управляващите. Само с исканите – и получени автоматично, гласове от ГЕРБ и "Атака", няма да стане.

А народът вече чака и секса на властта. Защото наркотици си има, а от Rock ‘n Roll Music почти не се интересува. (Прозрение е на приятел…) Има чалга за тая работа.

Секс, наркотици и чалга.
И Борисов, който скубе ли, скубе бялата лястовица…
Мъка.

Емилия Милчева
www.webcafe.bg

«