« Върни се назад Публикувано на 20.07.2017 / 9:20

А АКО „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“ СЕ ПРЕРЕГИСТРИРА В СТРАНА ОТ ЕС?

ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯДнешното решение на Народното събрание да забрани финансирането на сдруженията на магистрати от донори от САЩ е нещо като да покажем дейност, ама да не свършим нищо.

Никой не отговаря на въпроса защо остава възможността за финансиране на такива организации от страни от ЕС? Казва се, че това е поискано лично от министър-председателя, но не се цитират доводите г-н Борисов с които наложил това решение?

Това решение всъщност няма да промени нищо. Фондации като “Америка за България” просто ще регистират дъщерна фондация в Италия например и всичко ще остане както досега.

И е много жалко, ако премиер-министърът или този, който му дал акъл да остави финансирането от ЕС, не са видели тази елементарна възможност за заобикаляне на забраната.

Хората у нас не са слепи, те виждат, че повечето от тези НПО-та не правят нищо в полза на България, проводници са на чужди интереси и влияния.

Като са тръгнали от НС да спират финансирането на магистратските организации – направо забранят финансирането на НПО от чужбина.

Въздухът в България ще се поизчисти и ще стане приятен за дишане.

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

 

«