« Върни се назад Публикувано на 06.10.2014 / 17:23

Ахмед Доган към Пеевски и Местан за Борисов: „Да ги оставим да управляват, да не клатим Лодката…“

БОРИСОВ И ДОГАНБойко Борисов се е разпоредил на своите пиари да сведат до знанието на приближените им медийни босове, че парички от „субсидията“ и от „онази каса“ ще текат към тях, ако не плюят „Партньора от Задкулисието“. Става дума за Ахмед Доган, разбира се. Бойко Борисов се покланя само на Сокола от Сарая. С Лютви Местан и Делян Пеевски върти „политически бизнес“. През последната седмица Б.Б. е забранил на своите приближени да говорят против Ахмед Доган дори в частни разговори. Някои от по-смелите коментираха пред нас, че лидерът на ГЕРБ се надява да чуе отново „Да ги оставим да упрявляват…“, както редна култово А.Д. на 5 юли 2009 г. по време на пресконференцията в НДК.

Изключително добре осведомени източници на информация от Сарая, които са много отлично поставени в най-близкото обкръжение на Ахмед Доган, споделят, че напоследък той често подхвърлял – „На Бойко пак му се падна да управлява в много тежко време. Но този път ние няма да клатим Лодката.“. След публикуването на писмената подкрепа на Ангела Меркел за Бойко Борисов в Сарая е имало съвещание в много тесен кръг. Доган е бил окуражен за линията за „евроатлантически профил на управлението“. Това е Догановата „онтологическа матрица“ за управленската формула, рецитирана от Лютви Местан в НДК.
По време на брифинга на крак след влизането си в НДК Бойко Борисов заяви – „С ДПС няма как да работим заедно.“. Това е неистина. Меко казано. ГЕРБ и ДПС отново РАБОТЯТ ЗАЕДНО. Никой от ДПС няма да бъде пипнат, когато Б.Б. направи правителство, ако Доган, Местан и Пеевски не са съгласни. Ахмед Доган поставя едно предварително условие за бъдещото „работене заедно“ – „евроатлантическите ценности“. „Уверявам ви – ценностно мнозинство без ДПС в 43 Народно събрание е трудно мислимо.“, отсече Л.М. в НДК.
Бойко Борисов е наясно с публичните и неявни условия на ДПС. Обаче в НДК беше много кисел. Пуснете си отново клипа с думичките му, че при получения резултат му е „весело“, и вижте колко много „НЕ МУ Е ВЕСЕЛО“. При 100 депутати щял да бъде длъжен да прави правителство, сякаш с 84 не тръгва да преговаря за нов кабинет „Борисов“. БСП предпочитат премиерът на Б.Б. да се казва Йорданка Фандъкова, а ДПС – Димитър Николов, кмет на Бургас. Точно по тази причина Бойко Борисов го принуди да каже, че ако ГЕРБ не получи подкрепа за съставяне на правителство, партията е готова за избори по Коледа.
Ахмед Доган пък е още по-готов – „правителство на евроценностите след Курбан байрям“ или бързи избори за Коледа. Изберете сами. Иначе казано – Борисов и останалите да си правят сметката. Основният резултат от вота на 5 октомври е, че Сокола няма как да не хареса един „невесел“ Бойко Борисов, разполагащ с 85 депутати. Както и през 2005 г., когато БСП имаше такъв резултат, босът на ДПС е наясно, че коалицията на Задкулисието – „Пластелин“, е на ръка разстояние. „Ако имахме 100, тогава нямаше мърдане. Каквото ни кажеха, трябваше да правим.“. Щото с 85 Доган няма да юрка творението си Борисов…
Бойко Борисов ще бъде принуден да се съобразява с посланието на Ахмед Доган, огласено от Лютви Местан в НДК – „Никаква коалиция с антинатовски политически сили“, когато преговаря с другите играчи, след като си напазарува десетина депутати с „предложения“ – да не си помислихте, че става дума за КЕШ. На практика кеширането не е спирало – сега стартира процесът на „предложенията“ за властови позиции. Формулата „Всички на Софрата“ не е почит в Сарая.
Сокола очевидно предпочита Борисов да се забърка пред публиката или с „реформаторите“, или с бесепарите. Не приема с добро око коалицията „Маджо патриот“ – ГЕРБ, „патриотите“ и „азбукарите“. Ако Б.Б. влезе в „онтологичната матрица“, наистина трябва да е готов да се раздели с главата си. Нали се направи на мъж по време на брифинга на крак в НДК и редна, че е готов да заложи главата си за интересите на страната. Ахмед Доган много обича някой друг да си залага главата за неговата Игра. Почти му е все едно дали това ще бъде Делян Пеевски, като миналата година, дали ще бъде Бойко Борисов сега, или и двамката, ако Народът най-после скочи. Да видим.
www.bgsniper.com

«