Публикувано на 27.01.2021 / 20:06

„АФЕРА“ НА 13 ГОДИНИ. ХУЛИГАНКАТА НА СВОБОДНАТА ЖУРНАЛИСТИКА

“АЛИСА: Как може да победиш, ако си загубил всякаква надежда?

ЛУДИЯ ШАПКАР: Първо губиш всякаква надежда, а после всичко се нарежда по най-добрия начин.

АЛИСА: Но нали надеждата умира последна…

ЛУДИЯ ШАПКАР: Ха-ха-ха, избягай от оковите на собствените си шаблони. Мислиш, че извън пределите на надеждата има само развалини? Всъщност само ако се лишиш от последната си надежда, ще можеш да станеш истински свободна. Нищо няма да те държи повече, ще ти е все едно и най-сетне ще получиш възможност да си съсредоточиш мислите върху това, което трябва да правиш, а не върху това какво ще стане сега. Затова, когато умира надеждата знай – всичко едва сега започва и постъпи по друг начин.

АЛИСА: Да постъпя по друг начин по отношение на кое?

ЛУДИЯ ШАПКАР: Няма значение. По отношение на каквото и да било… Към себе си например. Надеждата е следствие от навика — смъртоносна инерция да запазиш старото. Убий надеждата.”

На 28 януари преди 13 години сайта АФЕРА се роди без да възлагам на него никакви егоцентрични или себични амбиции. Аз или правя нещо, което обичам, или нищо не правя.

Имах само едно „изискване“ – да съм свободна и … да се забавлявам, когато обичайки, побеждавам.

За 13 години се случиха много неща – и страхотни, и убийствени, но всичките показателни уроци. И за душата, и за времето.

Неподозирани братя по оръжие откривах, и още по-неподозирано уж избрани от мен братя, ме предаваха. Научих се да приемам със смирение разделите и без възторг, но с доверие, срещите.

АФЕРА се превърна в знак за свобода, непримиримост, безразсъдна понякога храброст, но винаги смелост да казваш истината, такава каквато е. Без финтифлюшки. Хулигански, ако трябва, за да те чуят, джелатски даже – за да ти имат респекта.

Колкото и да замижават, без АФЕРА не могат и мерзавците, и ангелите – едните, за да скърцат със зъби, другите – за да се радват, че има воини на Светлината.

Благодаря на всички читатели, благодаря на всички приятели, благодаря най-вече на враговете и опонентите си – те са най-важните пътни знаци, без които човек залита и губи посоката.

Аз продължавам да се радвам, когато работя и да съм влюбена в журналистиката, защото имам късмета да си го извоювам този късмет и този избор – да я правя такава, каквато винаги съм искала. Без чорбаджии, ментори, цензори, продуценти и най-вече без да коленича пред Оня от Банкя и подобните му производни.

АФЕРА може и да няма огромен офис с голяма редакция, АФЕРА може и да и да е вълк единак, но със сигурност носи МЕЧ и от нея треперят и с нея се съобразяват. Защото казва винаги ИСТИНАТА.

Цената е висока, но пък какво великолепие е усещането да си в хармония с душата си и да носиш най-важната трънена корона – тази на Свободния избор.

Благодаря и на онези, които тихо и без да се пъчат помагат на АФЕРА в тези айдушки безобразно трудни времена.

Скоро сайта ще има ново оформление и нова визия, защото само ние с Боян Георгиев си знаем как удържаме мерзавските напъни да ни срутят сайта и да го удържим, когато пускаме чекмеджета с пачки и кюлчета на Хунтата. Новата визия на сайта обаче по никакъв начин няма да промени Характера ни да удряме саблено.

Отсега си представям как ще псувам и как трудно ще му свикна, но нали този живот е за смелите?! А само страхливците бягат от Промяната.

Бъдете живи и здрави.

Убийте надеждата, както учи Лудия Шапкар, защото тя е следствие от навика — смъртоносна инерция да запазиш старото.

АФЕРА  и тогава ще е с вас. Има още какво много да свършим, за да съборим Хунтата не само на Бойко Борисов, а изобщо Хунтата на манталитета и на онези, които идват след Боко тиквата. Пременени и натъкмени, но в същите насрани гащи.

Пийте едно за АФЕРА!

Този живот е за смелите!

Веселина Томова

Коментари 34 за
“„АФЕРА“ НА 13 ГОДИНИ. ХУЛИГАНКАТА НА СВОБОДНАТА ЖУРНАЛИСТИКА”

 1. Поздравления, да сте жива и здрава , малко и нека да съществува този свободен сайт в хулигански стил още дълго и да го открият много повече читатели . Аз го открих миналата година благодарение на В. Дремджиев

 2. Честито, скъпа приятелко!
  Да си ми жива и здрава!
  И все така брутално откровена, в което не се съмнявам!

 3. Наздраве како Весе, за годишнината. Злото е по-забележино и по-нахално, но и то не може да е вечно. Туй и Вселената не търпи вечно. И колкото по късно тя започне да раздава възмездие, толкова по мръсно за него. Доброто и истината , може да закъсняват, но наградата за тях винаги настигат. Паметта на Времето, ах, само ако знаеха…

 4. Честито, Веселина! Уникален, ръбат, достоен характер със завиден
  журналистически и писателски талант – дар Божи! България е жадна за честни и авторитетни личности, бъди жива и здрава! На „Афера“ – още много неспокойни години, с безброй читатели и съмишленици!

 5. Честито , бъдете здрави и най вече ЖИВИ , благодаря ,че ви има. Дано числото 13 за вас , за нас ,да не е фатално.

 6. Бягай Успешно от Оковите на собствените си шаблони,Веселина,както го правиш досега !
  Бъдете здрави и честни !
  Громете джендърията и педерасткото нашествие по нашите земи.
  Освобождавайте положителното у българина докато все още го има…
  Да го виждаме…

  Венсеремос.

 7. Най- вечното и най-доброто българско пожелание : ДА СТЕ ЖИВИ, ДА СТЕ ЗДРАВИ – Веселина (ръба’та, но винаги правдива), Афера (ама не ГРОБарска) и всите техни доброжелатели и помагачи !

 8. За годишнината-честито !
  Обаче аз искам да напомня за едни други времена-за нечистите,за опасните 1994-1996 година,когато една журналистка-Веселина Томова единствена подкрепи битката срещу корупцията на високо ниво и от силните на деня и си плати за това,разбира се.
  Бъди здрава !

  1. желаещ да изследва ауспуха на льотчика каза:

   А тогава управляваше др.виденов , а герб изобщо нямаше, тъй че преди гербераската хунта имаше комунистическа, и с Нинова евентуално и след гербераската хунта пак ше има комунистическа.

   1. А пък преди нея имаше фашизоидна хунта, ръководена от чужденци…
    И въобще- защо разграничаваш комунистите от Герб? Първите родиха вторите. И в Брюксел повечето са такива (като Aдолфина Меркелинова от Щази).
    Бъди здрав(-а)! /Не мога да те мразя само заради това, че не мислиш като мен. И ти не мрази инакомислещите!/

    1. Изобщо не разграничавам комунистите от герб и бсп, еднакво отвратителни ми са.
     Не мразя инакомислещите, презирам ги.Те мен ме мразят, защото постоянно повтарям, че всички са гадни, а за тях един льотчик е светия.
     Инакомислието ни с теб е само по оста русофилия и русофобия, иначе не съм забелязал да си от лумпените от секта Льотчик.

   2. А ти бе Циклопе (ciklop50) успя ли да се навреш и да изследваш ауспуха на Тулупа с гигантската задница VON DER Бянкя ?

    Защо мълчиш като Пукал за този обесник ?

    1. Тоя комуняга пак ми досажда.И понеже е тъп, си е внушил, че харесвам тиквата.
     Гади ми се и от него, и от вашия льотчик, понеже са еднакво гадни.

 9. Напълно споделям блестящата констатация на „Шепа малоу…“ – Веселина Томова е явление! Честита годишнина!

 10. Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч. /Мат. 10:34/
  Това трябва да прави журналистиката. Да реже истината от лъжата и доброто от злото. Това прави хулиганката Афера, т.е. г-жа Томова със своя меч.
  Дерзайте!

 11. Честита годишнина на АФЕРА г-жа Томова, на всеотдаен и упорит труд срещу пошлостта, продажността, двуличието и целият позорен букет от нашенските пороци. Не очаквайте да сте харесвана от всички, така е в дивата природа, така е и при хората. Давай на хората, както пееше Емил, за да оставиш достойна следа след себе си. Всички не можем да го правим, но можем да ви следваме.

 12. Честито ! Бъди здрава и жива ! Който не се казва Веселин/а , нищо не знае и нищо не разбира ! Наздраве !!!

 13. Живи и здрави, Господ здраве да Ви дава да пишете Истината, такава каквато е,защото истината ще ни направи свободни. Вие в момента оставяте следа в българската журналистика.

 14. ЧРД на сайта! Особено през изминалата година В. Томова натри носовете на т. нар. „голяма журналистика“ у нас с публикациите си. Редовен читател съм на сайта. Като изключим на моменти бруталния изказ, съм дълбоко впечатлен от писателските умения на Томова. С пожелание да е здрава и успешна дълги години, да има повече журналистически попадения!

 15. Честито, Веси!!
  Господ да те пази от злото, за да можеш още дълго да бъдеш Light bearer! Само вярвай! Той е близо. На вратата…

 16. Шепа малоумници се правят на богове, Господ да ги порази! каза:

  Веселина Томова е явление!
  Да ни е жива и здрава, без значение дали сме съгласни с нея винаги или не!

 17. Честито на “ Афера“, а на В. Томова ще кажа един стар лаф който го използвахме като деца по улиците на Варна, когато живота и града бяха по – хубави – „На леваците – нафта, да го духат!“. Така, че давай напред и не жали хюмнетата, те за това са хюмнета!

 18. Това, което най-много вбесява някои коментиращи, е, че се критикуват всички престъпни сдружения, наричани по инерция партии.Когато се бичуват борисов или караянчева, тия умират от кеф, ама критики по радев или нинова ги водят до бяс.А тук се посочва ужасната истина, че в кочината няма чисти лица, всички са мръсни.И това е най- ценното, показването на истината, че както властта, тъй и опозицията, както тиквата, тъй и льотчика са боклуци.
  Хубаво е, че тук няма почитатели на тулупа, но за жалост се срещат фенове на льотчици и крушовенски п..и, които сипят на поразия клетви.
  Честита годишнина!

 19. Няма нищо скрито, което да се не открие, и тайно, което да се не узнае;
  затова, каквото сте казали в тъмно, то ще се чуе на видело; и каквото сте казали на ухо в скривалищата, то ще бъде разгласено от покривите.
  А на вас, Моите приятели, казвам: не бойте се от тия, които убиват тялото и сетне не могат нищо повече да сторят;
  но ще ви покажа, от кого да се боите: бойте се от Оногова, Който след убиването има власт да хвърли в геената; да, казвам ви, от Него се бойте.
  [Лука 12:2-5]

  =====

  алиса
  приготви се за неочакваното
  и не следвай бялото зайче
  то е само опитно животинче
  което идея си няма колко
  дълбока е дяволската дупка

  бъди върха
  на сапиенс дървото
  защото това да си човек
  е не по-малко невероятно
  и опасно приключение
  в илюзорното безвремие
  което наричаме
  минало-настояще-бъдеще

  абсолют или бездънна огнена геена
  кой път да избереш ли
  трудно е само ако не знаеш
  къде искаш да стигнеш
  лесно е ако душата ти
  е чиста и пълна със смелост

  изяж ме изпий ме
  не яж не пий

  ти си заразен
  ваксинирай се
  ти си безполезен роб
  присъдата е
  вдишай издишай
  задръж задръж задръж
  умри

  не чети не пиши
  не чувай не гледай
  не говори

  да…
  не следвай сляпо заповеди
  примамливи етикети
  и лукави авторитети
  а търси сърцето алиса

  [абсолем]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *