« Върни се назад Публикувано на 23.11.2017 / 14:14

„АФЕРА“ НА СЪД. ГАВРА С „ИЗМИВАНЕ НА РЪЦЕ“. „ЛЮБОВНИКЪТ“ СЪДИЯ И „МАТА ХАРИ“. ЕДНО ОБЩЕСТВО, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВА ОТ ИСТИНАТА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ МРАЗИ ТЕЗИ, КОИТО КАЗВАТ ИСТИНАТА

досев и михайловЕдно общество, колкото повече се отдалечава от истината, толкова повече мрази тези, които казват истината.

Джордж Оруел

9 часа. Варненски окръжен съд.

Дело – бившият шеф на БОП – Варна Емил Михайлов и „дясната му ръка“ Добромир Досев срещу Веселина Томова и сайта АФЕРА.

Втора инстанция.

На първа инстанция Веселина Томова бе оправдана за това, че е публикувала писмо на Радослав Калчев – Черния Роди, в което той изнася данни за корупционни практики на Михайлов и Досев, и осъдена за виновна в това, че написала в книгата си „Бандитска Варна“, че през 2008 година Черния Роди и е пуснал запис, от който е чула как се искат пари от Досев и Михайлов, за да бъде „оправен“ Черния Роди.

Първоинстанционната присъда е „обществено порицание“ с глоба от 5000 лева, както и отсъдени граждански искове, съответно на Емил Михайлов 2000 лева, на Досев – 2200 лева.

След даване ход на делото, днес на втора инстанция във Варненски окръжен съд, със съдия –докладчик Трайчо Атанасов и членове на съдебния състав Мая Нанкинска и Красимир Гайдаров, бе изслушан свидетелят Радослав Калчев – Черния Роди, както и бившият служител на ДАНС Ангел Тянков.

Черния Роди потвърди пред съда, че през 2008 година е пуснал запис, който е имал в телефона си, пред журналистката Веселина Томова, като също потвърди, че Томова е поискала от него да предадат записа в ДАНС, но той е отказал, тъй като не искал отново да има проблеми. На практика Черния Роди потвърди онова, за което бе осъдена на първа инстанция Веселина Томова за откъс от книгата и „Бандитска Варна“.

По отношение на изпратеното от него писмо до АФЕРА, след като бе обявен от МВР като организатор на групата на „варненските килъри“, Черния Роди каза, че не си спомнял дали е изпращал писмо /очевадно лъжейки, заради заведено дело от Емил Михайлов и Добромир Досев срещу него заради същото това писмо/, но потвърди, че през 2008 година е имало кореспонденция между него и Томова, която Веселина Томова е публикувала в книгата си „Бандитска Варна“ и писмото, което тогава е изпратено от него до нея, със СЪЩОТО СЪДЪРЖАНИЕ, като това, което бе изпратено от Роди през 2015 година, е истина.

Пред съда показания даде и служителя на ДАНС Ангел Тянков, който разказа за работата си с Веселина Томова, която е предала сигнал на ДАНС за незакони дейности на висши полицаи и прокурори във Варна, и бе категоричен, че информацията, която е давала Томова е била в огромна част потвърдена и чрез техните методи на проучване и разследване. Тянков разказа как при национална среща в „Евксиноград“ на главния прокурор, ДАНС и правораздавателни органи не са могли да се срещнат във Варна с Томова, тъй като действията на ДАНС са били следени от варненски ченгета и бопаджии, търсейки източниците на ДАНС от Варна. Тянков каза още, че паралелно е течала разработка на ДАНС – Варна за престъпления, извършвани от бопаджиите, висши полицаи във Варна и прокурори, и информацията, която е подавала Томова в огромна степен е била потвърдена и от работата на ДАНС – Варна. Тянков удостовери, че благодарение на Томова в ДАНС доброволно са дошли Близнака и Коджата, които са предоставили огромен брой записи, които са удостоверявали незаконните дейности на прокурори и полицаи. На записите е била направена експертиза, както и те са свалени на хартиен носител.

И записите, и цялата разработка са били предоставени на главния прокурор тогава Борис Велчев, но той е предпочел „по политически или целесъобразни“ причини да не предприеме никакви действия за реализация. „Ние сме си свършили работата“, каза още Тянков, а за това защо прокуратурата не е свършила своята докрай, стана ясно и за уличните кучета, обикалящи около сградата на Варненския окръжен съд.

Емил Михайлов изнесе невъобразима „пледоария“ пред съда, като обрисува Веселина Томова като многогодишна „мата хари“ /както според него тя се била написала/, която не била намерила време за шест години да намери доказателства колко невинни и какви ангели небесни са Досев и Михайлов. И приведе безумни примери как като валял дъжд, улиците били мокри, и как като се спукал някой водопровод, пак били мокри, ама не било същото. Михайлов завърши на латински, за да изтъкне колко интелигентен е с латинска поговорка, че правото било зя бдящите, а не за спящите.

Адвокатът на Веселина Томова – Димитър Димитров изтъкна, че самата правова квалификация по която е осъдена на първа инстанция Веселина Томова е абсурдна и неправомерна, както и обясни на съда, че няма какво да се иска от журналистката Веселина Томова, която същият Михайлов обвинява, че ползвала като източник „ъндърграунда“, а пък в същото време същият тоя Михайлов е писал купища страници до Инспектората на МВР как инфоматор на Томова е бил директора на ОД на МВР – Варна Митко Димитров. Какви повече източници да има тя и какво може още да направи? Сигнализирала е службите, направила е всичко, което може да направи един журналист, че даже и повече, а това как са си свършили институциите нататък работата, е видно не само преди шест години, но и ще бъде така и в близките 66 години, каза още адвокат Димитров.

В последната си дума пред съда Веселина Томова каза, че правото в България не е за бдящите, а за корумпираните.

Че е омерзена от наглите лъжи на „мъже“ под пагон, които иначе са били призвани да се борят с организираната престъпност. Томова попита какво е трябвало да направи още с Михайлов и Досев – да ги арестува ли, да ги разстреля ли, след като осем години си е съсипала живота да води битка с корумпирани полицаи, определени като такива и от самите си шефове в ОД на МВР – Варна, един които – Диян Нанов е написал справка, в които се казва, че има достатъчно данни за извършени от тях тежки корупционни престъпления.

Томова бе категорична, че благодарение на прокуратурата тези две лица „СА ИЗПРАНИ“, взели са си 20 000 – заплати и сега се правят на ангели –небесни. Томова каза още, че прекрасно знае какво ще отсъдят „уважаемите съдии“ и че ще е горда да бъде осъдена от корумпирани ченгета. И че пише трета книга и пак ще застане пред съда, защото там ще опише как се взимат пари зад заведението „Коко Бонго“ и как „цифрата е 20 000 лева“!

След последната дума на Веселина Томова, настана чутовния читалищен съдебен цирк „а ла варненска съдебна околия“.

Съдебния състав дори не намери за необходимо да си вдигне папките от кумова срама и веднага обяви, че ще се произнесе след един час.

Един часа продължи „кумовата срама“, че уж нещо умуват и мислят, и след един час, пред подсъдимата бе … произнесено едно единствено изречение: „Съдът ще се произнесе в срок“.

Цялото това упражнение може да бъде окачествено само с една дума – „гавра“.

Кому беше нужно да се държи диван-чапраз един час Томова, за да и се демонстрира уж, че съдиите „мислят“? След като изначално бе ясно, че ще изрекат единственото си изречение „съдът ще се произнесе в срок“?!

Всяка присъда по наказателно дело СЕ ЧЕТЕ В СЪДЕБНА ЗАЛА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

„Съдът ще се произнесе в срок“ означава две неща – или съдебният състав потвърждава осъдителната присъда с леки изменения, или връща делото за първоначално разглеждане отначало – на първа инстанция.

Апропо, делото днес във Варненски окръжен съд бе ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ по казуса. Нюанс, който би трябвало да освоби съдебния състав от скрупули разни, от тънки сметчици, от чупене на китки като как ще се приеме присъдата им на по-висша инстанция.

И още нещо: самият факт, че съдийката произнесла присъдата на първа инстанция – Варненски районен съд ВЕЧЕ Е КОЛЕЖКА НА СЪЩИТЕ ТИЯ СЪДИИ – ВЕЧЕ В ОКРЪЖЕН СЪД БЕ ДОСТАТЪЧЕН ПОВОД САМИЯТ СЪСТАВ, БЕЗ НИКОЙ ДА ИМ ГО ИСКА, ДА СИ ДАДАТ САМИ ОТВОД.

Бележка на Веселина Томова:

„По случаен принцип“ в началото на делото на втора инстанция в съдебния състав бе тропосан съдия Петър Митев, съдията, която доведе „мега“ делото във Варна до пълно фиаско и то бе върнато от ВКС за ново разглеждане заради безумни нарушения по него. Съдия срещу чиято безумна работа съм написала над 60 публикации и съдия, който отказа да си направи отвод, поискан от моя страна, защото „не четял АФЕРА“ и „не ми следял творческата биография“.

На следващото съдебно заседание, след като написах сигнал до Инспектората на ВСС, „елегантно“ съдията сам се отведе, защото „бил на курс по обучение“.

„По случаен принцип“ още далеч преди да „ми се падне“ съдия докладчик Трайчо Атанасов, НЕ САМО АЗ, а и стените на цялата варненска съдебна околия, знаехме, че съдията е любовник на бившата заместник –прокурор на Варненска Районна прокуратура Милена Даскалова. Можех ли да използвам това и да го „разбия“ като журналист? Можех! Но не го направих. Нищо, че не друг, а АФЕРА изнесе скандала за „пияните варненски прокурорки“ Цветанка Гетова и Милена Даскалова и мога да си представя колко би могъл да бъде „НЕ“повлиян „любовникът“ в мнението си както за мен, така и за сайта ми.

Била съм „Мата Хари“, редеше налудничаво Емил Михайлов, който кой знае защо не ме съди за публикация, в която преди години изнесох факсимиле от журнал на варненската психиатрия, с неговото име?

Де да бях „Мата Хари“, джудженца, де да бях!

Аз се казвам Веселина Томова! Не само съвестта, душата ми е чиста пред гмежта и блатото, пред отвратителността и наглостта на всички вас, които от години се гаврите с мен и с всички начини и средства сте решили да ме смачкате.

И както му е реда в една мафиотска държава с мафиотска правораздавателна и правосъдна система – можете го и го правите.

Нито ще ме съборите с още една присъда, нито даже ще ме развълнувате. Мишоци страхливи не могат да ме досегнат. Има само един пред когото се отчитам и пред чийто съд някога ще застана. И той ми е важен. Не ВАШИЯТ!

Така че, вървете на майната си, „кокобонговци“ „с цифра 20 000“ , „любовници“ и „мишки“!

Този живот е за смелите!

А!

И още нещо, уважаеми съдия Трайчо Атанасов! По ирония на съдбата, а тя винаги си знае работата, заедно с Вас сме в една съвсем скорошна „разработка – справка“ на ДАНС, дело на такъв „фасон“ като тия днес „честни изпрани ченгета“, които ме изкараха лъжкиня и дявол черен… Та, отсега да Ви река, съдия Трайчо Атанасов, утре Вие и колегите Ви пак до мен и АФЕРА ще опрете да ви защитавам, понеже „не следите творческата ми биография“!

Животът е въртележка. Когато вие самите трябва да застанете пред съда, за да разберете що за свинщина е правосъдната – правораздавателна система в България, тогава запявате истинската песен.

Ако имаше истинска СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА МЯСТОТО ИМ НА ТАКИВА КАТО МИХАЙЛОВ И ДОСЕВ, А НЕ СИСТЕМА, КОЯТО ГИ „ИЗПИРА“, за да стигнат до наглостта да съдят онзи, който е казал истината, България щеше да е държава, а не ТЕРИТОРИЯ.

Аре, че ми се повръща от вас. А и нямам време. Опънала съм лъка.

На Стрелците работата им е такава. И стрелата вече лети…

Afera.bg

На снимката: Добромир Досев и Емил Михйлов

«