« Върни се назад Публикувано на 18.08.2021 / 15:24

„АФЕРА“ ГО НАПИСА ПРЕДИ МЕСЕЦ! РАДЕВЦИТЕ, НАДУПЕНИ НА USA, КУПУВАТ ОЩЕ F-16! СЛЕД БОКО ПЛАЩАМЕ ИНДУЛГЕНЦИИТЕ И НА ЛИЦЕМЕРНИЯ РАДЕВ!

На 14.07.2021 АФЕРА публикува скандална публикация за „новия морал“ на управляващите на Румен Радев, който днес ЛИЦЕМЕРНО И ПОЗОРНО се изказа, че „корупционерите искали да върнат часовника назад“, защото атакували остапбендеровския му министър, продиктуван от „десносектантите“ в сие с Херо Мустафа:

СКАНДАЛ! С НАТИСК ИЗГОТВЯТ ДОКУМЕНТИ ЗА ПОКУПКА НА НОВИ 8 САМОЛЕТА F-16! БЪРЗАТ С ЯСНОТО СЪЗНАНИЕ, ЧЕ НЯМА ПАРЛАМЕНТ И СЪС ЗАОБИКАЛЯНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ПРОЦЕДУРИ ПО КОНТРОЛ И ПРИЕМАНЕ! НАЧАЛНИКЪТ НА ОТБРАНАТА С УСТНИ РАЗПОРЕЖДАНИЯ ЗА УСКОРЯВАНЕ ПОКУПКАТА. ДЪРЖАТ ЛИ ГО С КОМПРОМАТИ?!

https://afera.bg/%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d0%bb-%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%81%d0%ba-%d0%b8%d0%b7%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d0%b7/

Днес сайта „Епицентър“ публикува, че служебният министър на отбраната Георги Панайотов е изпратил писмо-заявка до САЩ за покупката на още 8 изтребителя F-16. Това пише в отговор на Панайотов на въпрос на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев дали правителството работи по сделката.

Засега не е напълно ясно какво налага този огромен разход, при положение, че служебното правителство и президентът Радев настояват за спешна актуализация на бюджета, като се мотивират с необходимостта от огромни разходи за социални нужди, пенсии и справяне с новата вълна на коронавируса и т.н.

Забързването на сделката министър Панайотов обяснява с получена информация от представители на правителството на САЩ, че предстоят промени в конфигурацията на произвежданите самолети и така може да се окаже, че при поръчката на втората партида ще имаме бойни машини с различна конфигурация.

Панайотов припомня, че през лятото на миналата година правителството на Борисов отправи запитване за цени и наличности за още осем изтребителя. Необвързващата оферта, получена от САЩ е със срок на валидност 15 декември 2021 г., подчертава в отговора си служебният министър. В период от 6-8 месеца САЩ ще ни представят проектодоговор с цени и срокове. Тогава офертата ще бъде внесена за одобрение от парламента. Точно преди година, на 8 август 2020 г., България плати накуп 1,2 милиарда долара (около 2,2 милиарда лева) за първата партида от 8 бойни самолета F-16 Block 70 и свързаното с тях оборудване и въоръжение. Първите от тях трябва да пристигнат през 2023 г. Целта на новата сделка е ВВС да разполагат с пълна ескадрила от 16 изтребителя.

Прочетете пак линка с материала на АФЕРА!

Борещият се УЖ с „корупционерите“ Радев, надупен на Херо Мустафа, е готов на всякакви нахендрени лупинги, включително и мушенгии на подопечните му във военно министерство, за да си блъскаме в главите още F 16, които не сме ги видели още даже, но пък ние сме платили индулгенциите както на Боко, така ще платим сега и фалшивото лустро на „натовския генерал“ Румен Радев.

Afera.bg

«