« Върни се назад Публикувано на 28.05.2011 / 8:30

Атанас Панайотов: Ако се съберете над 100 000 човека жива маса, ще дойда да водя битка с тираните!

 

 

 

Наско, ти си в центъра на испанската революция, разкажи ни за нея.

– Не мога да излъжа читателите на afera.bg, нито моите фенове, но не съм. Живея на 900 км. от Барселона и на 700 км. от Мадрид. Съвсем съм близо до Гибралтар на Коста дел Сол, до мен са близо Марбея, Беналмадена, Торемолинос, Сотогранде. В нашето градче Естепона в центъра на града младежи са си направили импровизиран бивак под една лятна естрада на кай Терасас, разбирай „Витошка” в София, или вашата „Батенберг” във Варна. Около десетина души са. Тук не се усеща революцията в Мадрид, Барселона и други големи градове. Пък и са все курорти по крайбрежието. Аз ходя вечер да беседвам с тях, давам им съвети, доколкото мога. Добре ме приемат и с радост ме слушат и няколко пъти ме поканиха да се изкажа, но се въздържам.

Не би ли се върнал, за да оглавиш народното недоволство, което с всеки изминат ден нараства?

– Нараства във форумите и групите във Фейсбук, но докато не излязат поне 100 000 българи на улицата в София, Варна или Пловдив, да не ме чакат. Няма да се върна. Много отдавна съм казал, че българите не са узрели. Затова напуснах. Овчи народ, няма какво да се лъжем. А тези, които имат акъл и искат да живеят по-добре, те просто напускат, също като мен. Останалите или са тъпи, или мързеливи, или страхливи. Като теб и мен колко сме? Дай да се броим? Юри Галев от Перник, Иван Ценов от София, кажи и ти някой… Дори и тези, които имаха малко доблест и чест, се сковаха от страх, защото знаят че Бойко Борисов не прощава. Костов, Станишев и Царя си бяха пълни шматки, тук си имаме работа, имате, защото мен ме няма от 3 месеца, със сериозна мутра. Макар че някои твои колеги ги е страх също от Костов или един генерал Васил Василев, да речем. Предоставям ти един материал, който твои колеги не посмяха да публикуват, а той е най-обикновена лакардия, тук-там се появяват имената на Иван Костов и Васил Василев. Спряха го от печат. От друг един пък извадиха Леа Коен. Тя защо да е толкова страшна? Дерибействала из българските посолства и вместо хората да се осведомят за нейната „патриотична” дейност, те го отрязаха от материала. Защо? Ти там даваш често интервюта попитай, аз няма как да питам по телефона? На четири очи може и да ти кажат. Знам,че на теб не ти пука и ще го предоставиш на читателите в автентичния му вид! Благодаря за твоето обаждане и ако се съберете над 100 000 човека жива маса, сила, ще дойда с удоволствие да водя битка с тираните. Но и да не съм аз водача, трябва да е някой като мен или теб, да не му пука от смъртта и да знае, че има хора зад гърба си, верни и предани на делото, а то е само едно Свобода и по-добър живот за нас и нашите деца! Най-потърпевшите, нашите родители – пенсионерите, тях не можем да включим в борбата, а на тях най-много им се иска да тепат политиците. Сили нямат горките. А и са подложени на геноцид. Нито едно правителство досега не подобри с нещо живота им. Старческите домове са като затвори от средновековието, а пенсиите не им стигат вече и за хляба…

Ето и това, което не излезе никъде:

 

„- Казваш, че си научил интерсени подробности за живота и на другата именита българска посланичка там – Леа Коен?

– Леа Коен била много строга като посланик. Карала хората идващи в посолството да я наричат „госпожата”. А работещите в посолството изпитвали панически страх от нея.

Ето една случка с „госпожата”: Доста българи карат за и от Швейцария нелегални емигранти с бусчета. След като й свършва мандатът, тя накарала един шофьор да я качи на аванта. А с нея и много свръхбагаж… Нали и тя е ганка. Шофьорът изпаднал в шок, не могъл да повярва на очите си.

Също обичала да кани някой студент музикант да й свири на приемите в посолството и обещавала по 200 франка хонорар, който, разбира се, забравяла да плати… А момчето като си поиска парите, тя му казвала: “Бягай, че говоря по телефона! С кого си мислиш, че разговарям? Аз съм посланик на България!..”  Излагациите й нямат край. Омъжила се за кмета на едно градче до Нойшател. Човечецът много късно се светал, че тя изобщо не го обича, а само го използва.

Една година пристигат българчета от Добрич – момчета и момичета, активисти на Българския червен кръст. Интелигентни и ентусиазирани. Един нашенец ги среща на улицата и ги води на ресторант. Те имали записан час при посланичката Леа Коен. Носели уникален проект, който искали да й представят. Трябвала им някаква съвсем дребна сума. Нашенецът ги предупредил, че нищо няма да изкопчат от нея. За всеки случай си разменили телефоните. На следващия ден като им звъннал, те били страхотно разочаровани. Изхвърлила ги била като мръсни котета от посолството, щом само чула, че искат пари…

А какъв е този стар тарикат – бате Ицко от Берн?

– Бате Ицко е стар софийски тарикат. Живее в Берн. Заминава през далечната 1989 г. Жени се 4 пъти: първата му жена е зъболекарка, която го издържа, втората е испанка, третата – също е испанка, а сега е женен за баба швейцарка. Голям коцкар! Той е бил доста години управител в ресторанта на х-л „Хемус” в София. Баща му е комунистически кадър от партийната номенклатура. Живеели са в “Лозенец”. В Берн отваря два ресторанта, за 1 година фалират и двата. Играе барбут. Голям сладкодумец и успивач – типичен измамник! С много слаб немски може да омая всяка жена. С невероятно чувство за хумор и развинтена фантазия. Може да е с 5 франка в ждоба, но гардът му не пада – винаги е с маркови костюми и скъп часовник. Абсолютен франт. Обича да подхлъзва по-млади българи, предимно студенти, като ги води по най-скъпите барове, представя се за мултимилионер, а тях – на танцьорките като свои синове.

И току се върже някоя будала от момичетата! Разправя й как утре ще я води по бутиците, за да й напазарува каквото тя иска! И вземе та я прасне през нощта! И като преспи с нея – офейка – не смее 2-3 седмици да се мярка по центъра! Ако някоя от танцьорките зърне някой от „синовете” започва да му крещи: баща ти уж богаташ, уж милионер, а ме измами, нищо не ми купи и се крие! През повечето време го издържат любовниците му, а те не са хич малко…

Друг номер на Бате Ицко е като забие някоя мадама да я заведе в скъп ресторант и там й казва, че е  от акционерното дружество, което спонсорира ресторанта. Всичко за него е безплатно и тя да си поръчва каквото ще! Мацката не знае, че това пиниз и той  си плаща тайно на следващия ден – просто уговорка с управителя!

– Наско, кой е поредният емигрант в Испания, български тарикат, за който ще ни разкажеш?

– Коки е от село Алдомировци, Сливнишко и оттам е прякорът му му Бабаитът от Алдомировци, измислен му от местните ченгета. Живее във Валенсия. Издири ме на Коста дел сол и ми каза по телефона: „Брато, стига си разказвал за Сливен, трябва да разкажеш и за Сливница!” Във Валенсия имал „пути-клуб” – публичен дом. Държал го в съдружие с двама братя българи и испанец.

На следващия ден се срещнахме в Сан Педро де Алкантара, където живеят доста българи. С охота ми разказа бая пикантерии за живота си в Сливница и Несебър, докато е живял в България в годините на „прехода”.

Започна с лето 1997-мо, когато на власт идва правителството на Иван Костов. За началник на криминална полиция в Сливница е назначен Кольо Дългия, ветеринарен доктор. Родителите на новоназначеното ченге били активни борци против фашизма и капитализма – комунисти  от сой. Но той пък се прави на върл седесар и работи в комбина с Емил Николов, понастоящем адвокат, а тогава назначен за шеф на РПУ „Сливница”. Той е  първи братовчед на премиера, прави бързо кариера и подчинява града и съседните села и най-вече митница „Калотина”. Предишният шеф на районното Милко Миланов е назначен за шеф на икономическа полиция. По този начин ченгетата изцяло контролират контрабандата през Калотина и към централата на СДС. Постоянно пътуват с джипове и други лекотоварни коли, пълни с пачки пари.

– От къде тръгва Коки Русия?

– Коки Русия е момче от село и израства сред животни и полска работа по къровете. От тежкия физически труд на полето, той доста заякнал и решил, че му е време да отиде в града – да юрка гаджета по дискотеките и да бъде център на вниманието. Това обаче вбесило местните мутри от бригадата на Боян Петракиев – Барона. Кратуните охранявали местните „бизнесмени” Киро Кондиката и Гошо Гарвана, които държали местната дискотека. Гарвана бил и личен шофьор на кмета на Сливница Пепи Стайков, чрез когото Костов държи изцяло властта там, повечето бизнеси, включително и рекета. Барона и неговите злодеи тормозят целия район и няма дори сергийка, която да не плаща рекет. Ченгетата и кметът ги пазят. Те са чести гости при Боян Петракиев на язовир „Батушково”.

Най-корумпираните ченгета са Сашо Изворския, Палачинката и Пешо Гъската, които движат с една полицейска лада петица и респектират такива като Коки. Палачинката е с дебели връзки в министерството на вътрешните работи. Имал солиден гръб.

Една вечер в дискотеката, която е собственост на Кондиката и Гарвана и се прави вечерно време в дневния бар на хотел „Красногорск” в Сливница, Коки е заобиколен от горилите на Барона. Явно били решили да го ликвидират. Но не случили на мишка. Селянчето от Алдомировци ги нокаутирал един по един, за което го вкарали 15 денонощия в ареста за дребно хулиганство. Оттогава му е и прякорът Алдомировския бабаит.

След излежаването на наказанието към него се присъединяват и други тормозени от борците момчета и ги кръщават бригадата на „Антиборците” . По това време на власт в МВР в София е Васил Василев, който прибира паричните потоци от митница „Калотина”. Като млад милиционер той е бил следовател в Сливница. Към групата на Коки Русия се присъединяват двамата братя с прякори Мечките – Мечо1 и Мечо 2, Дут и други местни тарикати, които влизат в постоянни схватки с хората на Барона. Той самият пък е в Софийския централен затвор и оттам издава заповеди по мобилен телефон.

Един ден пред Коки спират с ладата корумпираните ченгета Сашо Изворския, Палачинката и Пешо Гъската и му изсъскват в лицето: „Знаем, че си костелив орех, но ако не изчезнеш от града, те чака сигурна смърт – ще те ликвидираме!”

Коки знае, че срещу властта не се рита и затова заминава за София. От София пък отива в Несебър и започва да работи в една от групировките на червения барон  Красимир Премянов. Остава там цели 6 години. Паркингите в Несебър са поделени между Красимир Премянов и Илия Павлов и Поли Пантев и сикаджиите. Коки започва на паркинга с бариерата в Стария град. За спечелването на търга лично Илия Павлов дава 50 000 лева, след като му се обажда Красимир Премянов – двамата са дупе и гащи.  На Премянов тогава му викат „властелинът на Черноморието”, защото за изборите раздава сакове с пари, които се карат с джипове от Шабла до Синемерец. Поли пък държи паркинга пред бар „Текила” и дискотека „Астория”.  Носи се мълва, че имено там са продадени големи количества от откраднатите 600 кила кокаин от Поли Пантев на Кузман Гуслеков.

Един ден дясната ръка на Премянов – Цецо Обувката, предложил на Коки да стане охрана и личен шофьор на Йоско от Безден срещу 15 лева надница на ден. Цецо Обувката е от софийския квартал „Банишора”. Той ръководи бизнеса на Премянов в Несебър и КК „Слънчев бряг”. Това предложение много обидило Русия, разбрал, че няма перспектива за него.

И през 2007 година Коки заминава за Мадрид, където са се установили братята Мечките. Докато е в Несебър е създал доста контакти с хора, които отдавна са в Испания. Те му помагат. След като погостува на Мечо 1 в Мадрид, отива при Мечо 2 във Валенсия, който е бивш митничар в Столична митница, но е махнат, за да сложат на негово място верен на Костов човек. Това е по времето, когато на митницата в София е шеф Петко Петков, а Косьо Самоковеца и Елена Костова колят и бесят по митниците. Заработва някой лев във Валенсия, купува си автомобил и се мести в Марбея, където го чакат негови приятели от времето в Несебър, които са в охранителния бизнес.

Поразпитах го за разни любопитно истории и той ми разказа: как една вечер на паркинга в Несебър дошла да си вземе колата водещата на популярното тогава предаване „Ах, тези муцуни” Екатерина Генова. Била със съпруга си – пиян като мотика. Идвали от ресторант „Аква марин” и той искал да подкара техния форд галакси, но охраната не му дала. Станал скандал и тя звъннала на Васил Василев. Той пък се обадил на шефа на районното и му наредил да „приберат цялата фирма” – демек охраната на паркинга да бъде арестувана… Но ето ти друг проблем – как да ги арестува началникът като знае, че работят за Илия Павлов и Красимир Премянов?!

Същата вечер Илия Павлов наредил всички охранители да превземат рибарската хижа, която е върху терена, където ще се строи „Парадайз бийч” и някакви висаджии я охраняват.

Илия праща цял бус с охранители от захарния завод в Камено, начело със Стефано, негов братовчед. Или както се изрази Коки: „цял бус чичковци въоръжени с пистолети, пушки и автомати.” На следващия ден на бариерата идва лично Илия и разпорежда: „Не ме интересува ни Васил Василев, ни Костов – никой! Който много знае, една къса в брадата, ясно ли е? Но да не види никой!”

Изобщо по онова време Илия не цепи басма на никой, реди ми Коки. А и какви са тия Василев и Костов? Ние сме момчета от улицата, израсли сме на жълтите павета!

Разказа ми също, че Мечо 2, по-малкият брат, е бил 1995-1996 година личен шофьор на Николай Банев. Тогава Георги Първанов обикалял да събира пари за предизборна кампания. Молел се като на гадже. „Тръгна с една тетрадка, а сега е милиардер!”

Момчетата в Испания се чудят, че се гърбят от сутрин до вечер за някакви си 3-4 хиляди на месец, вместо да се завърнат в България и да се занимават с политика, след като може един селянин от Сирешник да постигне такова завидно богатство…”

 

Afera.bg

 

 

 

«