« Върни се назад Публикувано на 24.03.2014 / 8:47

АТАНАС АТАНАСОВ ГОВОРИ КАТО МАХЛЕНСКА ДОМАКИНЯ. ЗАЩО ТРЯБВА ВСЯКА СУТРИН ДА ГЛЕДАМ ДЕЖУРНИ КОМЕНТАТОРИ?!

 

В Нова телевизия Атанас Атанасов – пак за Лясковец. Повтаря се всичко, което се издърдори десетки пъти и леко се прави пиарец на Борисов, но не това е важното. Наско Атанасов не е в системата на МВР от 11 години. И когато беше в нея не разбираше кой знае какво от тази работа. Той е типичен представител на художествената самодейност, която практикуват маса българи под претекст, че са експерти по нещо.

От най-баналните клюки, които всеки може да научи, стига да има интерес, Атанасов прави сложни схеми, които опакова в помпозни думи и речник, който трябва да наподобява познания в сферата на сигурността – по ирония този речник много напомня речника на ДС – употребяват се думи като лице, вместо човек или неговото име, оперативно интересен и т.н.

Говори като махленска домакиня, която знае всичко за входа и почти всичко за съседния вход. Най-обича да си обяснява дадено събитие като събира механично хора по-различни свързаности без да търси други доказателства, мотиви и по-усложнени отговори на въпросите – този е съпруг на балдъзата на един от ДС, който е втори братовчед на чичото на Фатик, което е сигурен знак, че КГБ още дърпа конците в трето РПУ Лясковец.
Чудя се, защо колегите канят такива хора, какво научава публиката от тях. Каква експертиза или специфична информация могат да ни дадат? Очевидно е, че анализите не са стихията им, защо тогава трябва всяка сутрин да гледам Атанас Атанасов, Румен Петков, Ревизоро, Босия, Кольо Парамов и прочие дежурни коментатори. Или за повечето журналисти скъпоструващото програмно време е като тава с чушки, които трябва да напълнят с боб.

Явор Дачков

Фейсбук

«