« Върни се назад Публикувано на 28.11.2014 / 9:39

АТАНАСОВ – БЕЗПОДОБЕН ЛИЦЕМЕР! ЗАЩО МЪЛЧА, КОГАТО „АФЕРА” НАМАЧКА ПОЛИНА КАВРЪКОВА /ДАНС-ГЕРБ/ ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА?!

Атанас АтанасовТази сутрин Атанас Атанасов, който се е опиянил от битността си отново да дерибейства в спецслужбите, цъфна по bTV и запретопля банички, за които обаче МЪЛЧА КАТО ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН ТОГАВА, КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА КРЕЩИ.

„Няма проспиване, просто е покрито източването на КТБ. Една калинка от далечна Добруджа, попаднала в ДАНС, защото има способности някакви, които не са свързани с финансови познания. Не ми е удобно, че не са особено прилични. Някъде през 2001 г. по времето на Петканов започна кадрова търговия. Кавръкова е плод на такава кадрова сделка от типа: тук ще сложим ваш човек, който да прикрие далаверите на своите хора, но ще свърши и някои услуги за нас. Тя е от кадровата банка на Сараите. Кавръкова не е назначена случайно, а нарочно, за да свърши услуги на приятелите си. ДАНС е имала необходимия законов инструментариум да хване случващото се в КТБ.”, избоботи Атанасов по отношение на шефката на Финансовото разузнаване в ДАНС Полина Кавръкова.Атанасов услужливо пропусна да изрече, че Кавръкова бе ръкоположена по времето на ГЕРБ.
Атанасов, защо мълча, когато АФЕРА ГОДИНИ ИЗНАСЯШЕ КУП ФАКТИ И БЕЗОБРАЗИЯ, СВЪРЗАНИ С ДАНС НА ДРАШКОВ, ЦВЕТЛИН, ПИСАНЧЕВ И ТАК ДАЛЕ?
На 14 ЮНИ 2013 ГОДИНА „АФЕРА” ПУБЛИКУВА МАТЕРИАЛ ТОЧНО ЗА ПОЛИНА КАВРЪКОВА И НАПИСАХМЕ, ЧЕ ВМЕСТО ДА Я АРЕСТУВАТ, ТОЧНО ГЕРБ Я НАЗНАЧИ ЗА ШЕФ В ДАНС! КЪДЕ БЕШЕ, АТАНАСОВ, ЗА ЛИМОНАДА ЛИ?
„ЕКСЛУЗИВНО! ШЕФКАТА НА „ФИНАНСОВО РАЗУЗНАВАНЕ” В ДАНС С РАЗРАБОТКА ЗА ДАЛАВЕРИ. ВМЕСТО ДА Я АРЕСТУВАТ, ГЕРБ Я НАЗНАЧАВА ЗА ШЕФ!
Грандиозен скандал, свързан с шефката на „Финансово разузнаване” в ДАНС, остава умишлено покрит до момента. Варненката Полина Кавръкова, която оглавява изключително важния сектор „Финансово разузнаване”, е била разработвана и разследвана за крупни далавери от ДАНС. Разработката е налична в ДАНС, разследването е било дадено на прокурор и точно когато Кавръкова е трябвало да бъде арестувана, „кръга Драшков”, който оглавява ДАНС по времето на правителството на Бойко Борисов, смачква аферата, потулва разработката и … назначава Полина Кавръкова за шеф на „Финансово разузнаване”.
Разработката за корупция срещу Кавръкова се води от служителя Москов в ДАНС. Нещата са представени на прокурор и Кавръкова е пред арест.
Тогава обаче се намесва традицията в ДАНС – който е разработван за далавери, после да се издига до висините на властта и Полина Кавръкова е назначена в края на 2011 година от правителството на ГЕРБ за шеф на „Финансово разузнаване”.
Това е грандиозен скандал, който остава до днес умишлено укрит от медиите и обществото.
Служителят от ДАНС, който води разработката за корупция срещу Кавръкова след като тя става шеф, е отстранен от Агенцията.
Кавръкова става шеф с изключителното съдействие и на известната „библиотекарка” на ДАНС Диана Павлова Гутева, която пък – потресаващо! – е шеф на Дирекция в ДАНС, която … бори корупцията.
Както писа вече АФЕРА Диана Павлова Гутева е много близа до Цветлин Йовчев. Гутева, подобно на шофьора на Цветлин Йовчев, се сдобива с „библиотекарско образование”. Тя работи заедно с Цветлин Йовчев и в руския сектор на контраразузнаването.
Същата „библиотекарка”, която трябва да бори корупцията, си затваря очите пред разработваната за корупция Полина Кавръкова и разработваната не само е спасена, но и става шеф на „Финансово разузнаване”.
Полина Кавръкова е човек на Тошко Тодоров, експерт в ДАНС, назначен през 2009 година по времето на ГЕРБ, бивш данъчен шеф на ТД на НАП Добрич, после зам. директор в ЦУ на НАП /изгонен от там/ и накрая с милостинята на Цветан Цветанов става съветник на ексглавния секретар на МВР Калин Георгиев.
Тошко Тодоров е замесен в зърнени афери и източване на ДДС.
Каква е връзката на Полина Кавръкова с Тошко Тодоров?
През 2009 година, когато ГЕРБ спечелва изборите се спрягат имената на Полина Кавръкова / шефка на консултантса фирма „Поликонсулт“/, Димо Стоев, Тошко Янев, Бисерка Василева и Светлан Петков /тогава шеф на ТД на НАП – Търговище/ за избор на шеф на НАП Варна.
Тошко Тодоров има трудната задача да избере между двамата – Полина Кавръкова /счетоводител, която е обслужвала добрички зърнени босове/ и Светлан Петков, но тогава надделява назначението на Светлан Петков, защото се взима предвид и мнението на още един човек от ЦУ на НАП -Гавраил Забуртов /близък приятел и колега на Красимир Стефанов – вече бивш директор на ЦУ на НАП и настоящ депутат от ГЕРБ/.
Най – вероятно назначението на Кавроъкова за шеф на „Финасовото разузнаване” не е минало без ходатайството на Тошко Тодоров. Той е имал личен мотив да го направи, защото е имало голяма разработка за него от бившата данъчна на Добрич Петя Банкова. Материалите са били засекретени, но преди известно време … са изчезнали!
Сега на ход е новият шеф на ДАНС Делян Пеевски.
Лицемерието на Атанасов е безобразно. Той днес се праска на много активен и загрижен.
Истината е, че активността му е свързана единствено с личните му кариеристични щения. Ако не беше така, нямаше да мълчи тогава, когато АФЕРА говореше.

Afera.bg

 

«