« Върни се назад Публикувано на 16.08.2014 / 17:30

Атакуваната от ДАНС детска градина и „Маркет Линкс“ – на един и същи адрес

Mаркет Линкс Румяна БъчвароваДАНС е арестувала на 30 юли тази година Цветелина Стоянова, управляващ директор на „Маркет Линкс“ и още няколко души, като обвинението срещу тях е, че групата е набирала и склонявала бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение да продадат децата си
Това е ставало в детска градина в столицата, в близост до Военно-медицинска академия.
Името на детската градина е „Веселата къща“, разположена на улица „Богдановец“ №20, етаж 3, на чийто адрес през 2001 г. Румяна Бъчварова и Цветелина Стоянова регистрират „Маркет Линкс“.

market2
На този адрес през 2001 година Румяна Бъчварова и Цветелина Стоянова регистрират фирмата си „Маркет Линкс“, която през 2009 година Бъчварова напуска, заради позицията си на началник на кабинета на министър – председателя Бойко Борисов.

 

 

market2В къщата Цветелина Стоянова създава частна детска градина, където се провеждат и курсове за бъдещи майки, родилки, в екипа има акушерка.

market3

Д-р Цветелина Стоянова е активно ангажирана и е консултант в Сдружение „Надежда за нас“, което се финансира от Отворено общество и от Норвежкия финансов механизъм.

Показателно е още едно съвпадение на адреси: в полето за контакт е посочено, че офисът на Сдружението се намира в „Маркет линкс“ на ул. Ангел Кънчев 5.

market4
Сдружението е с идеална цел и има за задача да помага на деца в неравностойно положение
Ето и мобилен номер: 0897/ 961-750, вероятно ще вдигне Гаврил Стефанов, младеж от ромски произход, който се води управител на Сдружението.
Всъщност – доста хитро е прикрито всичко – Управителния съвет е от деца! Ползват ги за „бушони“, при това Гаврил Стефанов е израснал в социален дом.
Тримата, които са посочени като консултанти – всичките са свързани с дружества и НПО . – Института за пазарна икономика, Програма достъп до информация.

market5
На първо място като партнор на Сдружението е посочена отново „Маркет линкс“

market6

Скандалът е много, много сериозен, защото въпросното Сдружение се субсидира по Норвежкия финансов механизъм, т.е. от фонд на норвежката държава.

market7
На официалната страница на Маркет Линкс е пише, че Цветелина Стоянова е управляващ
А това е цитат от интервю на Бъчварова във в. Новинар, през 2009 година:

market8

Румяна Бъчварова няма как да отрече, че Цветелина Стоянова е продължила да управлява нейната фирма.
Ето презентация, която Стоянова е правила…през април месец 2014 г.
А ето от кога датира близостта на Румяна Бъчварова и Цветелина Стоянова…в професионален аспект:

market9
Публикацията е от в. Капитал, от 6 юли 2002 година.
Тук можете да видите и дружествения договор на Маркет Линкс
http://glasove.com

 

«