« Върни се назад Публикувано на 27.03.2014 / 15:17

АТАКА ПОДКРЕПИ БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА КОМИСИЯ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ

 

„Атака” ще подкрепи искането на България без цензура за създаването на анкетна комисия в парламента, която да разследва застрашена ли е националната енергийна сигурност от президента Росен Плевнелиев.

Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков на извънредна пресконференция във Велико Търново. По-рано днес Бареков покани метафорично на кафе шефа на националистите, за да поиска подкрепата му. Повод за инициативата е тайната среща на президента с ръководството на EVN във Виена в момент, в който българската държава втвърди тона си към ЕРП-та.

Подписката за създаване на комисията внесе независимият депутат Румен Йончев, чията партия ЗНС е в коалиция с ББЦ.

„Искаме да бъдат разследвани нерегламентираните връзки на държавния глава Росен Плевнелиев с енерго-разпределителни дружества,

които имат монополно положение на българския пазар”, каза Бареков в Търново. За нас тази среща във Виена, преди няколко дни, е извън дневния ред на българското общество, тя е направена без ясна визия за това какви ангажименти поема Плевнелиев”, допълни още лидерът на ББЦ.

Бареков е категоричен, че застрашавайки националната енергийна сигурност на страната, Плевнелиев влиза в нарушение на правата си по Конституция.

Аз внесох в главна прокуратура сигнал за тази среща, за мен Плевнелиев е в ситуация да бъде разследван от прокуратурата”

допълни още той.

Бареков обвини ГЕРБ и ДПС, че въртят съмнителни сделки в парламента.

Не е случайно, че именно ДПС спаси кожата на Плевнелиев, гласувайки по втория начин зам.-председателят на ЦИК да е от ГЕРБ”, каза още Бареков.

Лидерът на ББЦ съобщи, че заедно с Волен Сидеров ще съберат 30 подписа.

За да се внесе искането официално, обаче, са нужни 48 подписа. Бареков изрази надежда, че те ще бъдат събрани.

„Преди две седмици изпратих писмо до Местан и Станишев, защото ние искахме те да бъдат в основата на тази анкетна комисия. Оказа се обаче, че те нямат политическа воля, никакъв отговор няма от тях”, каза още лидерът на „България без цензура”.

Бареков обяви, че дрегата цел на комисията, която иска, е да събере данни и за начина по който

съдружникът на държавния глава Иво Прокопиев и подопечната му „Булброкърс“ станаха посредник за продажбата на миноритарния дял на ЕВН

по времето на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов на двойно по-ниска цена от пазарана по признанието на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«