Публикувано на 09.06.2021 / 14:26

АТАКА ИСКА НЕЗАБАВНО СПИРАНЕ НА НАТОВСКИТЕ УЧЕНИЯ

От партия АТАКА дадоха изявление във връзка с падането на български изтребител в Черно море по време на натовско учение:

„Както предупреждаваше още преди месец партия АТАКА, ученията на НАТО у нас показаха, че са опасност за страната ни. След случая в Чешнегирово, където американски военни нахлуха незаконно в частен имот и поставиха под заплаха здравето и живота на български граждани, има и нов „инцидент”.

Изтребител падна при неизяснени обстоятелства в Черно море, а пилотът е в неизвестност. Има ли нещо вярно в информацията, която изтича от военните среди, че падналият изтребител е бил използван за мишена от натовските сили?

Атака настоява за незабавното прекратяване на ученията на НАТО на наша територия и закриването на американските военни бази у нас. АТАКА започва подписка за иницииране на референдум „за” или „против” членството на България в НАТО.“

Afera.bg

Коментари 27 за
“АТАКА ИСКА НЕЗАБАВНО СПИРАНЕ НА НАТОВСКИТЕ УЧЕНИЯ”

 1. Ще повярвам че правителството ни е читаво само като видя черно на бяло задеѝствана процедура за директна материална и наказателна отговорност на всички известни „отговорни личности“ (това е прекомерно културно казано) въртящи се като чакали около софрата от времето на Луканов та до ден днешен.

  Документи има, лицата се знаят, подписите са доказуеми, щетите са налице, ама каскета е захлупил всичко….

  Преди 50-тина години в една южноамериканска държава на централния им стадион подобен циреѝ беше много бързо изстискан, нищо че тогава „демократите“ ореваха орталъка че това било „хунта“ и т.н.. ама техния генерал имаше топки да го направи!

  И не го беше страх от „наМагнитване“

 2. Хайде сега да си кажен ЦЯЛАТА истина :
  Този самолет който падна , е един от рециклираните от НЕлицензираната фирма в Полша !
  А виновникът да напомним е животновъда от Кукорево и бивш военен министър Николай Ненчев !

 3. Жалко като войник служих в Безмер и много ме боли когато загиват Български пилоти , в местността Бакаджика сме събирали тлените останки на генерал Жулев. ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА на БЪЛГАРСКИЯ ЛЕТЕЦ.

 4. Истината за падането изтребителя МИГ-29 и гибелта на летеца, трябва да се търси в това кой е летецът.
  Пилотът на самолета, майор Терзиев(на 47 години) е бил много опитен и трениран пилот.Били са му поверявани отговорни и трудни летателни мисии като например прелитането на група изтребители на пределна малка височина на военните паради в София по случай Гергьовден, 6-ти май.
  Но…Толкова опитен летец, професионалист, на 47 години все още си стои майор, когато на неговата възраст трябва да е минимум полковник!
  Като сравнение: неговият колега Мунчо Шпаклата с грипените, на 45 години беше вече генерал и всеобщ НАТОвски любимец.Макар да е доста по-некадърен и нефелен като военен летец.
  Да, ама не – Мунчо си е връзкарче, а загиналият майор Терзиев 100% не е!След 1989г. в българската армия, авиация и флот настана такива връзкарство и шуробаджанащина, че не стигат думи, които да опишат тези ужасни явления.Не че преди 1989г. пак нямаше връзкарство, но след това нещата станаха още по-страшни.
  И така, при т.нар. демокрация започна съкращението(разбирай унищожението) на българската армия под давление и натиск на Вашингтон и Анкара и с любезното съдействие на кръга „Монтерей“, генералското движение и свързаните ДС-структури и „Библиотекарите“.
  Всички те бяха станали филиал на CIA и останалите тайни служби на САЩ.
  В тези условия хиляди български офицери, старшини и сержанти бяха уволнени(съкратени) и останаха без работа.Останаха само нагаждачите, подлеците, гъзомийниците, т.е. такива като Муньо Шпаклата и безбройните подобия на Мунчо – мунчовците.
  В крайна сметка, българската армия беше орязана и осакатена дотолкова, че да се събере заедно с въоръжението си на един селски стадион.
  Но да се върнем на инцидента със самолета паднал в морето недалеко от Шабла.
  Майор Терзиев не е бил връзкар, следователно без протекции, и се е счело, че на никого няма да липсва и никой няма да рови много-много след гибелта му.
  И нашите ибрикчии-гъзомийн
  ици са го дали курбан на янките да си го „похарчат“, както намерят за добре – да използват българския самолет и пилота му като жива мишена заради максималното доближаване условията на учението до реалните бойни условия.Подготовка за предстоящата война с Русия и нахлуването в Крим.
  Още от времената на Студената война янките използват съветски(руски) самолети за учебни цели и обучение на своите пилоти.
  Така че какво тук значи един стар туземски самолет и живота на българо-туземския му пилот?!Ами едното нищо!
  Много жалко за загиналия пилот станал жертва на мръсни политически игрички!Съболезнования за семейството му!

 5. МиГ-29 И НАД ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ЛЕВА НАХАЛОСТ
  09.06.2021
  Знаете за инцидента с падналия в морето наш МиГ-29 и пилота, който се издирва. Стискам палци да е жив.
  И се питам защо катапултът не е задействал?
  ===========
  Питам се и кога ще бъдат разкарани от всякаква държавна работа онези, които досега похарчиха повече от четвърт милиард – 275 млн. за ремонт на тези самолети.
  Последният договор на стойност над 80 млн. лева (41,65 млн. евро) за ремонт в Русия сключи бившият вицепремиер КАРАКАЧАНОВ. Още през 2018 г. За срок от четири години – т.е. до 2022 г. Сякаш ще се произвеждат нови съвременни самолети.
  =============
  Cпoрaзумeниeтo включвa дocтaвкa нa имущecтвo, рeмoнти нa oбoрудвaнe и нa 4 брoя двигaтeли РД-33, кoнтрoлнo-възcтaнoвитeлни рaбoти нa 3 брoя учeбнo-бoйни изтрeбитeли МиГ-29УБ. И с този последен договор – според съдържанието му пак ще сме без бойна авиация.
  За капак руската корпорация забави ремонтите и няма да спази уговорените срокове. Нито е за първи път, нито ще е за последен. България претендира за закъснението неустойка от близо милион евро, но широката руска военна душа отпусна едва 1286 хиляди евро.(бел. – по моя информация са договорени, но още не са платени)
  В момента от 16 самолета ще летят 6, възможно е и по-малко, като другите се използват за резервни части. Вместо поне 170 часа годишно или поне стотина нашите пилоти правят по тридесетина часа най-много във въздуха. И не всички от тях.
  При такава ситуация катастрофите са неизбежни и ще зачестят – както заради лоша подготовка, така и заради съмнителна техника. Например през 2017 г. се стигна до отказ на техниците и инженерите да обслужват машините и отказ на пилотите да летят с тях.
  При това тези 5-6 самолета въобще не стигат дори за охрана на въздушното ни пространство. Изход има и е ползван неколкократно, когато оставахме с по 1-2 работещи самолети: въздушни патрули на НАТО.
  Но по някакви идиотски съображения, а най-вече да не сърдим Кремъл, българските правителства бягат като дявол от тамян от такова решение. А то е необходимо, защото всички разчети сочат, че за надеждна охрана на небето трябват 16 самолета. Дори с новите F-16, които ще пристигнат догодина, ситуацията няма решение.
  *** Предпоследната катастрофа с тези самолети беше през 2012 г. със загинал пилот. Първата – през 1994 пак със загинал пилот.
  **** Последната сделка беше за ремонт на 8 самолета СУ-25, които гонят 40-годишна възраст.

  Григор Лилов

 6. В това учение участват три страни -България, Сърбия и САЩ.

 7. Чакайте,бе,все още на са избили рибата в морето !
  Друго си е един самолетоносач да събори Аспаруховския мост или да се изджаскат в Калиакра с някой галера…

  Венсеремос.

 8. Къде сме ние ? Ами ние сме потопени в три морета (от американския Лакей) >

  Американците разположиха военен потенциал край Варна – уж за учението „Защитник на Европа 2021“.
  Всъщност янките изграждат в „Родни Балкани“ край морската столица база, в която ще разположат ракети „Иджис“, които да възпират руска ракетна атака, и крилати ракети „Томахоук“ (покриващи Крим).

  След инсталирането край Варна на ракетите на Пентагона американците ще превърнат Черноморието ни в плацдарм срещу Крим.

 9. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

  Протест против своеволията на американските войски в България – 4 юни 2021 г. (видео и снимки)
  На 4 юни пред посолството на САЩ в София се проведе протест под надслов “Против своеволията на американските войски в България”. Протестът беше организиран от Движение “23 септември”. Събитието се състоя по повод на станалия известен случай в пловдивското село Чешнегирово, където войници в пълно бойно снаряжение незаконно и безцеремонно нахлуха в производствен цех в Чешнегирово, Пловдивско. Те изложиха на опасност живота и здравето на български работници, едновременно с това погазвайки българското законодателство.

   1. Караколювите ловки диагностицирани калинки каза:

    „Земята на Ботев и Левски
    отново е робска земя“
    Христо Къппачев, поет-партизанин, загинал край Ловеч в бой с полицията.

    https://www.youtube.com/watch?v=hMaQJAbliaM

 10. Президент Франции Эммануэль Макрон заявил, что имени всего французского народа и от своего имени приносит извинения 32-летнему мигранту Абделю Хан-Хазизу, который дал ему пощёчину. При нападении мужчина называл главу государства “кафиром” и угрожал его семье.

  Как оказалось, беженец среди прочего протестовал против притеснения ислама в стране и недостаточно высоких социальных выплат для беженцев. Макрон в своём обращении заявил, что “понимает его законные требования и раскаивается”.

 11. На 14 май над централна Полша Миг-29 на полските ВВС е бил атакуван по-погрешка от втори Миг-29 с 30 мм. му оръдие!!!При нас имаме нощен полет с един наш Миг-29 но незнайно колко НАТО-вски плюс наземно базирани ПВО???Целта била светещ парашут!!!Колко и кои са се целили по нея…???

 12. Не може да се ремонтират самолети в Полша с остарели и не знайно продадени им части от хохолите (Украйна). Самолета е руски и трябва да се ремонтира там за да има гаранция. Сега кой ще поеме отговолноста НИКОЙ, язък за момчето дано е живо и господ да го спаси.

  1. Николай Ненчев е окончателно оправдан за неслучилия се ремонт на МиГ-29 в Русия

 13. А кой? Кой обръща внимание на психично волен индивид, който си е снимал хоа с тъмни очила, който е бил НГВС(негоден за военна служба), щото бил сляп, който е бил фотограф в МВР и доносник на МВР, крадец на скъпа вещ, когато по времето на комунизма хората лежаха в затвор за смешни суми, този индивид е крал професионален фотоапарат-камера за 1000- 2000 $ (панасоник), а днешната му съпруга е инсценирала кражба в казино, че е на психотропни лекарства, че е бил демократ от сДС – като вестникар е бил назначен за главен редактор, ползвайки чужди на ДС и „капка“ статийки(спомените на мъжа на Б. Димитрова-педофил), че до скоро бе обикновен среднист, лъжещ, че е висшист и си купи диплом за „богослов“, че е бил на Доган и „зъбчето“ мекере, че е рубладжия и т.н. и т.н., за това селско парче седи чуждо разузнаване и местните им слуги от ДС!

  1. ЧЕТЕЙКИ/ С ПОГНУСА/ КОМЕНТАРА ТИ, ТУКА ИМА САМО ЕДИН НА ПСИХОТРОПНИ ВЕЩЕСТВА И ТОВА СИ ТИ, МАЛОУМНО ГОВЕДО!

  2. Ти (няма да те нарека г-н, защото изфабрикуваш лъжливи новини и не се знае дали не си сменил пола) МУНЧО (МУНКЕ),на какво си-на „бело“ или на „амфи“?Диванен ДЕМОКРАТ,преди да оплюваш когото и да било,кажи ни на нас простосмъртните ,какво си направил за България? Той и „СЛАВЕТО“ жонглираше като теб (по циркаджийски) с думите но Волен Сидеров го осъди и за твоя учуда не взе парите за себе си а ги дари на един Православен храм (близо 7000 лв.).Много си смел,щом се криеш зад“хахаха,дааа“ и с лайномета осмърдяваш всичко около себе си!

 14. Дори да е бил използван за мишена, никой не стреля с реални боеприпаси, всичко е по компютърен път.
  Много по-вероятно е да е следствие на евтиния и политкоректен ремонт, извършен в полски гараж с рециклирани украински части.

 15. Глупости, ние сме в НАТО.
  Атака май забравят, че ние нямаме армия благодарение на продажните ни източно/западно ориентирани политици – комшиите веднага ще ни опапат.
  Народ, който сам си е отрязал главата мисли с гъзъ си и го управляват гЪзове.

  1. Абсолютно правилно! Нямаме армия, нито велика сила зад гърба си, защото краварите ще ни продадат на Ердоган за минута. А нашите „турци“, защо мислите бяха викнати при Ердоган? В ход е плана за разделяне на БГ.
   А от мой познат авиоинжинер подразбрах, че учебната им мишена май не е била за изпробване на зенитни ракети, а на американските системи за блокиране на електрониката. ЗА това пилота няма никакви радиопредавания и изчезва от екрана ей така. Нека ви разправят от А1 и от доставчици на и нет услуги, че проблемите им били от пожар в София и срив на облак! Ей това сме за тях, пушечно месо!

 16. Свойствено за Атака е да подема такива тежки инициативи,в стил да разлаем кучетата,въпроса е дали е тяхна работа и дали има шанс за положителен резултат.Забравиха за тежко пострадалия български курсант също на това летище в Чешнегирово.През това време президента прави симпозиуми за утвърждаване на триморието,поставя под въпрос съществуването на въгледобива и тецовете,което ще застраши живота на хиляди български семейства като ги връхлети недоимък и глад.

  1. Според теб , да се обсъди на РЕФЕРЕНДУМ участието на България в НАТО е разлайване на „кучетата“? Наричаш Българският народ „КУЧЕТА“ и същевременно се смяташ за БЪЛГАРИН , моят съвет към тебе е : СМЕНИ ДЪРЖАВАТА ( пълна с лаещи кучета) със някоя където всичко ще Ти се сервира на готово ! Всички права се отвоюват а не се придобиват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *