« Върни се назад Публикувано на 25.01.2011 / 8:36

Асоциация „Анна Политковская“ застана зад бившия агент на ДАНС Росен Миленов

Видеото може да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=Qq9El3ki0_g Той поиска да бъде изслушан от постоянната парламентарна подкомисия към Народното събрание за контрол на Специалните разузнавателни средства (СРС). Във видеото Росен Миленов заяви: "Напуснах ДАНС през 2010 г. по собствено желание, въпреки предлаганата ми шеметна кариера, и в знак на протест срещу въведения от господин Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, стил – службите да изпълняват поръчки за записване на хора, неудобни на властта. Като юрист аз съм убеден, че това, което извършват управляващите е злоупотреба със закона и използват държавата в частна полза. Аз съм длъжен и убеден да кажа и да информирам обществото за следното нещо: премиерът на Република България господин Бойко Борисов и вицепремиерът Цветан Цветанов излъгаха публично целия български народ и са на път да излъжат нашите европейски и атлантически партньори. Като дългогодишен служител съм прилагал всички оперативни способи и средства и затова заявявам,имам причини да твърдя това, че разговорите, записани с гласа на премиера господин Бойко Борисов и останалите участници от властта, не са манипулирани откъм съдържание, повтарям – не са манипулирани откъм съдържание. Това може да бъде потвърдено от всеки един компетентен и добросъвестен специалист. Заявявам най-отговорно, че заставам зад всичко, което е казано от мен и призовавам постоянната парламентарна подкомисия към Народното събрание за контрол на Специалните разузнавателни средства да ме изслуша незабавно, и ако тя прецени – да бъдат декласифицирани и огласени моите показания. Ясно осъзнавам, че се противопоставям на цялата държавна машина и вероятно ще има репресии срещу мен. Но съм убеден, че само истината може да изведе България на правилния път."
Все още от парламентарна подкомисия към Народното събрание за контрол на Специалните разузнавателни средства не са взели отношение по случая.
"Имайки предвид огромната обществена значимост на разкритията, които г-н Миленов смята да направи, с основание предполагаме, че той може да бъде подложен на натиск и сигурността му да бъде застрашена. В такъв случай най-добрата защита е публичността, както доказа случаят с българския ядрен физик Георги Котев, който преди три години направи подобно изявление в Интернет, разкривайки чудовищни злоупотреби в АЕЦ Козлодуй. Като подкрепа за Котев, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская" (АССАП) предприе обществени и юридически действия, които доведоха до признанието на министър Трайчо Трайков, че в България има енергийна мафия и до получаването на достъп до грижливо прикривана информация.", се казва в декларацията на АССАП.

afera.bg

 

 

«