« Върни се назад Публикувано на 29.11.2023 / 14:33

АСЕН ВАСИЛЕВ С НАГЛА СХЕМА ЗА ПРОДАЖБА НА 700 000 ДЕКАРА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ НА БЕЗЦЕНИЦА С КОМПЕНСАТОРКИ! ТОЗИ НАГЪЛ МОШЕНИК И ПРЕДАТЕЛ НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДХВАНАТ ОТ ДАНС И ПРОКУРАТУРАТА!

Тошко Йорданов от ИТН:

„Асен Василев е решил да продаде 700 000 декара от държавния поземлен фонд срещу 340 млн. лева – сума, която е заложена в приходната част на бюджета. Повече от половината от продажната цена, 60%, няма да се плаща с реални пари, а с поименни компенсаторни бонове. На тази цена, която казват, означава, че тези 700 000 декара се продават на цена от 485 лева на декар, а на свободния пазар тя е 2800 лева на декар. Ако това не е корупционна сделка, аз съм баскетболист от НБА. Това е долна корупционна сделка, гавра с българите и с българската земя.

Има няколко интересни факта. В края на октомври посолството на САЩ е посрещнало най-голямата американска търговска и инвестиционна делегация, посетила България през последните години, като в нея е имало значителен брой американски фирми в сектор „Земеделие“. Защо Асен Василев решава да продаде една пета от държавния поземлен фонд, това свързано ли е с това посещение и съгласувана ли е тази продажба с посолството? Подобни механизми на придобиване на права на използване или продажба бяха използвани в Украйна, където три големи американски компании владеят около 30% от обработваемата земя на Украйна. Не стига, че Асен Василев иска да я продава, а ще я продава и евтино, за без пари, по-скоро за компенсаторки.

Цялата сделка е избушена. Асен Василев за пореден път излъга – излъга нас, българското общество, защото това го има като официален документ. Имаме финансов министър, който долно лъже и предлага българската земеделска земя от държавния поземлен фонд на нищожна цена”

…..

Асен Василев е изключително ЦИНИЧЕН, НАГЪЛ И АРОГАНТЕН МОШЕНИК, КОЙТО НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ Е ФИНАНСОВ МИНИСТЪР.

Благодарение на президента Румен Радев той бе изобщо наложен и легитимиран в българската политика.

Простото Киро е пълен олигофрен в сравнение с този префиден измамник.

Незабавно ДАНС трябва да се заеме с този финансов мошеник!

Afera.bg

«