« Върни се назад Публикувано на 23.09.2022 / 11:24

АСЕН ВАСИЛЕВ КАТО МИНИСТЪР ХАПВАЛ ВСЕКИ ДЕН ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ! ВСЕКИ НЕГОВ ОБЯД БИЛ ОСЧЕТОВОДЯВАН КАТО „ПРЕДСТАВИТЕЛНИ“

Като министър на финансите Асен Василев похапвал по системата на социалните бюджети във ведомствения стол за сметка на нас- ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ!

На фона на обещаното от Асен Василев свинско и зеле за всички българи, което да се финансира от социалните бюджети, самият той лапал ежедневно именно чрез тези бюджети във ведомствения стол, като скандалното е, че сметките му възлизат на 10-15 лева, които той настоявал да се заплащат от държавния бюджет!

Източник на АФЕРА сподели интересна и същевременно пиперлива информация за обедите на бившия министър на финансите Асен Василев, която първоначално породи учудване смесено с отвращение.

Финансовите инспектори и контрольори от Министерство на финансите и днес шушукат за безплатните СОЦИАЛНИ обеди на Асен Василев, който в собствения ведомствен стол на министерството е похапвал за сметка на държавата.

Министърът на финансите Асен Василев редовно се е хранел във ведомствения стол, където видно от фигурата му готвят доста добре, а и изглежда, че е и доста евтино, защото сметките са му на пренебрежително ниски цени, за които обикновения българин може само да си мечтае.

Всеки ден Асен Василев похапвал специално приготвени и отбрани ястия, чиято стойност е средно около 14,50 лв.

Всичко това не буди никакви въпроси и не би занимавало никого, ако на обещалия свинско със зеле на всички българи тези суми бяха платени от него.

Явно сметките за обедите на министъра са високи и непосилни за него, защото той редовно не ги е плащал.

Обслужващите го споделят, че Асен Василев е разпореждал всички касови бележки от обедите да бъдат изпращани на счетоводството, което впрочем той трябва да контролира за правилно разходване на средства за де бъдат осчетоводени като представителни разходи.

Всичко това е напълно разбираемо, тъй като с тези цени на газта и тока, обикновен човек като министъра на финансите не би могъл да си позволи да се храни в ресторант всеки ден и е необходимо ние данъкоплатците да подпомагаме неговата представителна фигура.

Още днес редакцията ни ще направи запитване по ЗДОИ за това, дали в Министерство на финансите са осчетоводявани касови бележки и фактури от ведомствения стол на същото за времето от 13 декември 2021г. до 20 август 2022г.

Afera.bg

«