« Върни се назад Публикувано на 01.03.2014 / 23:15

АСЕНЕ, ВЪРНИ! И ВЛЕЗ В ЧАС ПРЕДИ ДА ПЛЕЩИШ ГЛУПОСТИ ЗА ВИС И ГЕОРГИ ИЛИЕВ!

 

Поредна седмица предаването „Поверително от NL” ни показва кадри от сватбата на боса на ВИС Георги Илиев и Мая Илиева. Безспорно кадрите са находка. Вместо обаче да ги пускат едно към едно с ремарки кой кой е и да оставят на зрителите да правят своите анализи и изводи, или да ползват компетентен по темата коментатор, в ефир се явява някой си Асен Иванов, който се пъне да коментира.

Коментарите му са толкова жалки, смешни, недостоверни и измислени, базирани на тъпи жълти дописки, че всеки, който е имал и минимален досег до средата на Георги Илиев и героите от кадрите, може единствено да се смее с глас.

Въпросният Асен, на който му прилича повече култовата фраза на Сашо Диков към бившия си сътрудник: „Асене, върни!”, плещи истински безумия за фигурите на ъндърграунда от средата на 90-те.

Асен Иванов бил виждал Маджо, както и Барона, ама веднъж и само като ходел в съда, но пък с убедителен тон обяснява щуротии, които оттук оттам е чул. Маймуняка връщал коли… Очевидно Асен Иванов изобщо не прави разлика между ВИС и СИК през 90-те, а ако правеше, щеше да знае схемите и разпределението на бизнеса и нямаше да пъха Маймуняка там, където се подвизаваха сикаджии.

Предната седмица Асен Иванов изтърси и най-голямата глупост за Фатик – че като наблюдавал кадрите журналистът бил изумен как „човек като Фатик, който изглеждал по-възрастен, като чичко, роден със сребърна лъжичка в устата, бил посмял да се простреля на сватбата на Жоро Илиев”. Според журналиста Фатик избивал комплекси пред братя Илиеви. На това място сме сигурни, че живите висаджии или са се хванали за кобура, или са теглили сочна майна на изживяващия се коментатор като всезнайко – дървен философ.

Само „журналист”, който дори не е помирисвал подобни среди и на който му личи, че изобщо не е контактувал с тях, може да говори за Фатик коренно противоположни неща от същността на покойния.

Язък иначе за удара на предаването. Впрочем, вместо кадри от тези години, зрителите гледат физиономията на Асен Иванов, който каканижи глупости.

Апропо, АФЕРА истински се забавлява, следейки как Асен Иванов изобщо не е забелязал изключително знакови лица от кадрите, променени с отминаването на годините и различно изглеждащи днес, които обаче не са от известните „претоплени баници” в хрониките и очевидно от предаването се считат за „миманс”. А са толкова знакови!

Блажени са несведущите. О, санта семплицита.

Afera.bg

«