« Върни се назад Публикувано на 03.12.2017 / 17:13

АРЕ СТИГА С ТИЯ БАНАНИ. ДА ГОВОРЯТ ЗА ДРУГО, ЗА ЦЕНЗУРАТА НАПРИМЕР. АМА КАК ДА ГОВОРЯТ ЗА ЦЕНЗУРАТА, КАТО СИ ЖИВЕЕХА КАТО СИМЕОНЧОВЦИ, ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА. И СЕГА СИ ЖИВЕЯТ ТАКА. ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА!

ЦЕНЗУРАЧух, че една Известна казала, че навремето нямало… какво? банани, естествено. Да поразсъждаваме малко. Начи преди 30-40 години транспортът безспорно е бил по-бавен. Хладилните работи в транспорта – по-несъвършени. Допускам и че химикалите, с които сега обработват тия екзотични плодове не са били измислени…

Следователно, в много държави, където не виреят банани е имало дефицит на банани. Като си помислите и киви не е имало, и манго, и там разните други чудесии. Спомнете си в Стайнбек как пробват първите хладилни вагони и как се скапа стоката…И сега един комунизъм – имаше изобилие от ягоди през лятото, грозде, череши и всякакви наши си, сезонни плодове и зеленчуци. И не само това, всеки можеше да си купи и да яде на корем!Обосновано предполагам, че така е било в повечето страни по света – каквото си произвеждат, това има на пазара. Аре стига с тия банани. Да говорят за друго, за цензурата например. Ама как да говорят за цензурата, като такива си живееха като Симеончовци, въпреки цензурата… А и сега си живеят така. Въпреки цензурата! Луда работа, банани….

Добре, докато поспах един неделен сън, бананите ги разкостихме.

Хайде сега друга тема – кока-колата. Знаете ли, че кока-кола е имало първо в България от целия соц. лагер. Много преди другите и много преди дори в Гърция… Това значи ли, че е имало демокрация? Някак доводът за колко е гаден соца, щото нямаше банани не се връзва много, май… Май не е това, а? Ма то било много лесно – бай Тошо внася безконтролни количества банани и тоалетна хартия и остава на власт още 30 години… Егати.

И безбанановото време не ми харесваше и банановото също. Дано угодя на всички.

Виктория Тинтерова

«