« Върни се назад Публикувано на 13.03.2011 / 15:58

Арестуваният шеф на БОП – Велико Търново – кум и съдружник на спонсора на Цветанов

 

 

Здраво вътрешно прецакване се вихри предизборно в приятелските структурни редици на Цветан Цветанов, разкри afera.bg

Арестът на шефа на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров никак не е случаен. Нещо повече – зад кулисите личи очевидно вътрешно разчистване на сметки на доскорошни финансово обвързани, „идейни” приятели.

Afera.bg проучи, че арестуваният шеф на БОП – Велико Търново Орлин Тодоров е кум, най – близкият човек, приятел и съдружник на бизнесмена Петър Христов. Петър Христов пък от своя страна е генерален спонсор на кампанията на ГЕРБ и Цветанов, както и е най-спряганото име за кандидат – кмет на града.

И Орлин Тодоров, и Петър Христов, и Цветан Цветанов са обвързани и по друга знакова линия – нелицеприятната история по разследването на „килърите”, по която тепърва ще излизат на бял свят шокиращи разкрития.

Предният ден преди ареста на шефа на БОП – Велико Търново, вътрешният министър Цветан Цветанов за пореден път намира повод за да се види с близкия си бизнесмен Петър Христов.

Цветанов е на официална визита в града за откриване на т. нар. „синя стая” в Районното управление на МВР. При предишното си идване във Велико Търново пък Цветанов изнася лекция в университета. Воаяжите му в болярския град са винаги повод да се види с бизнесмена Петър Христов.

На следващата сутрин Търново и България осъмва с новината, че е арестуван шефът на БОП-а Орлин Тодоров.

Най-общо арестът бе обяснен с престъпление по служба и разгласяване на информация, която представлявала държавна тайна. Медиите контролирано бяха набутани да разпространяват, че „държавната тайна” била свързана със случая с горнооряховските лекари, към които изтекла информация, че са подслушвани.

Любопитното е, че Орлин Тодоров е кадър на ГЕРБ-аджийската управляваща върхушка. Той е назначен на поста си преди година като дори бе спряган за евентуален директор на вътрешната дирекция на МВР във Велико Търново. За да се осуети назначането на кума на бизнесмена Петър Христов политат жалби срещу Тодоров за работата му като полицай в полицейското управление на Горна Оряховица.

Според информация и анализ на afera.bg „държавната тайна”, заради която е задържан Орлин Тодоров може да се окаже завера между Петър Христов, Цветан Цветанов и Орлин Тодоров. И Тодоров да е даден за курбан.

Според източници на afera.bg, от разплитането на взаимните отношения и връзки между вътрешния министър и бизнесмена Петър Христов, както и от изтичане на информация за взаимообвързването им най-вече биха пострадали точно Цветанов и Христов.

Очевидно Тодоров е онзи, който тепърва ще бъде притискан да си затваря устата.

А ако Тодоров проговори за взаимната им „държавна тайна”, то конструкцията по редица договорки и разследвания с „безспорни доказателства”, основани на изнудвания, лъжи и измами, ще се срути.

Afera.bg

«