« Върни се назад Публикувано на 18.02.2014 / 18:21

АНТОАНЕТА ЦОНЕВА И ИВО БОЖКОВ – ПУБЛИЧНАТА ЛЕГИТИМАЦИЯ НА ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ.

 

Понеже виждам, че председателят на партията на Иван Костов  – Радан Кунев, е признал днес, че в кампанията за местния вот 2011 г. са ползвали платени интернет тролове (и преди и след това ползват, но това е друг въпрос), да припомня някои факти. Платените тролове са ползвани в кампанията на кандидата на ДСБ за кмет на София Прошко Прошков (ако сте забравили, той вече е в партията на Кунева). Тогава в щаба на Прошков беше и днешната протестърка и уж боркиня срещу троловете Антоанета Цонева, а сред кандидатите на ДСБ за общински съветници в столицата под номер 8 в партийната листа беше не друг, а видния днешен деец на сектата на протестърите – уж независимият блогър Иво Божков.

Та, тези хорица са били обслужвани от платените тролове. Потривали са самодоволно ръчички, виждайки фалшивата реалност, която платените им тролове творяха, заливайки интернет форуми, Фейсбук и Туитър с омраза и направо сатанински хейт, с клевети и обиди срещу всеки, който не от партията на Прошков, Цонева и Божков.

При това забележете – тези тролове не са били платени не с тлъстите суми, които въпросните хонорувани граждани регулярно усвояват от Сорос, олигарха Прокопиев и подопечната на Цветелина Бориславова фондация „Америка за България“. Не, платени са били с държавната субсидия на партията им, сиреч от джоба на данъкоплатците.

А такива като Цонева и Божков са били публичната легитимация на платените тролове. Казвам това, за да се види колко измамна, лъжлива и хамелеонска е претенцията на тези лица за „нов морал“ и колко нелепа е днешната им поза на „независими граждани“. Но всъщност това раздвоение на личността, от което те видимо страдат, е сред причините за истерията, омразата и безидейността, с която за известен период заляха публичното пространство. И заради които провалиха широкия граждански протест срещу олигархията, свеждайки го с лилипутското си политически мислене до файтонно хейтърско сборище, сричащо примитивизми за „комунистическа заплаха“ и прочие.

Като прибавим към това и буламача от болшевишки и фашизоидни идеи, който имат в главите, политическата диагноза е ясна. Но няма защо аз да им я поставям. Направи го достатъчно убедително техния бивш партиен водач г-н Иван Костов, който им удари звучен плесник, упреквайки ги в десен болшевизъм и неврополитика.

Борислав Цеков

Фейсбук

«