Публикувано на 23.02.2021 / 8:07

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ НЕ ОТНЕМА НИЩО ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ИСКАЛИ И ПОЛУЧИЛИ МИЛИОНИ ОТ БОЖКОВ, А ИНАЧЕ СЕ КАЗВА „АНТИКОРУПЦИОННА“

Антикорупционната комисия не отнема нищо на тези, които са искали и получили милиони от Божков, а иначе се казва „антикорупционна“.

Георги Дренчев

Коментари 14 за
“АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ НЕ ОТНЕМА НИЩО ОТ ТЕЗИ, КОИТО СА ИСКАЛИ И ПОЛУЧИЛИ МИЛИОНИ ОТ БОЖКОВ, А ИНАЧЕ СЕ КАЗВА „АНТИКОРУПЦИОННА“”

 1. Адв. Атанас Черногорски: Двубоят Божков – КПКОНПИ е с предизвестен край

  .
  Адв. Атанас Черногорски
  Ние си вършим работата и сме супер! Ние винаги сме прави и преследваме мафията и корумпираните. Ние сме стълб на закона. Всяко съобщение от антикорупционната мега структура КПКОНПИ излъчва подобни послания. Не направи изключение и вчерашната информация, че КПКОНПИ е внесла в Софийския градски съд искане за отнемане на имущество на бизнесмена, укриващ се в Дубай Васил Божков, както и на съпругата му Елена Динева.
  Стойността на иска от семейството е за близо 278 млв. лв. Освен тези средства комисията е описала и имуществото на още 10 фирми, свързвани с Божков. Така общата стойност на незаконно придобитото имущество, твърди КПКОНПИ е 406 млн. лв.

  В публичното пространство обикновено се пласира мнението на КПКОНПИ, а експерти и засегнати рядко получават възможност да коментират.

  Адв. Адв. Атанас Черногорски е бивш член на антикорупционната комисия и е известен експерт по казуси, свързани с исканията на КПКОНПИ и тяхната съдба в съда.

  Той коментира и казуса с Васил Божков. Ето мнението му.

  Защо битката е с предизвестен край? Защото КПКОНПИ, като представител на държавата, ще загуби тази съдебна битка, а оглозганият и низвергнат български народ след години, ще трябва да плати милиони левове обезщетения за вреди и адвокатски хонорари.

  Защото изначално, още със създаването си и в момента практиката на КПКОНПИ е порочна и неправилна. Нито едни от трите приети – действащ и действащи закони, не е съобразен и подчинен на приложимо международно и национално законодателство относимо до анализ, установяване и изчисляване на приходи, разходи и доходи.

  В практиката си КПКОНПИ не признава основни международни и национални правни принципи и правила на счетоводната отчетност и отчитане на приходите, разходите и доходите. Те не признават и не знаят що е това начално салдо, не спазват принципа за равняване на началното и крайното салдо в определени данъчни периоди, не познават и не прилагат правилата за движението на паричните потоци, особенно тези, когато се касае за движение на парични средства от банка в каса и обратно. Имат собствена и объркана философия за това какво е приход, разход и доход, неподчинена на приложими международни и национални правила и принципи, както и на националното данъчно законодателство.

  Божков не е започнал жизненият си път преди десет години, когато е началният момент на проверка от КПКОНПИ, нито е навършил пълнолетие тогава. До тогова той е имал реализирани определени доходи, които оформят началното му салдо. Недопустимо е в Практиката си КПКОНПИ да приема, че всяка внесена от физическо лице управител на търговско дружество или като физическо лице в банковата му сметка, се явява нов по своята същност приход. Тази неподчинена на счетоводни и правни теории и правила практика, да изграждат такива неверни хипотетични тврърдения е трайно наложена от КПКОНПИ.

  В този случай риторично бих попитал КПКОНПИ:

  Онези 67 милиона лева, за които Божков твърди, че е дал на трети лица от изпълнителната власт и те са изтеглени от банковата му сметка, те приход ли са за тези трети физически лица или в момента стоят при него чисто счетоводно на каса? Защото ако КПКОНПИ приема, че са на каса, те са напълно достатъчни да си купи не един самолет или яхта, а по три такива.

  Считам, че по отношение на Васил Божков, Цветан Василев и други бизнесмени, наскоро освободени от арестите в страната по отношение на извършените от страна на КПКОНПИ проверки е налице проява на дискриминация и специално отношение и на база социален статус и обществено положение, което е недопустимо по конституция.

  Всичко това се корени в част от разпоредбите в ЗПКОНПИ които са противоконституциони.

  Така например на всяко едно от властимащите лица по чл.6 от ЗПКОНПИ неговото имущество (движимо и недвижимо) се оценява и преценява по посочения в документа му за придобиване цена. От друга страна на всички проверявани лица от КПКОНПИ цената на придобитото движимо и недвижимо имущество се определя на база цената му по пазарна стойност, която не е отразената в документа му на придобиване.

  Вследствие на тази порочна заложена практика имуществото на властимащите лица се оценява по стойност посочена в документите за придобиването ми, а на всички проверявани лица по чл. 108 от ЗПКОНПИ по пазарни и хипотетично определени стойности.

  Господа управляващи, по чл.6 от ЗПКОНПИ вие, които сте потенциални клиенти на прокуратурата и КПКОНПИ, ще ви бъде ли интересно когато вашето имущество на стойност от 300 000 лева и „законно придобито” констатирано при проверка на декларацията ви подадена пред КПКОНПИ и проверена от тях внезапно се окаже незаконно придобито със стойност от 1 500 000 лева?

  Или тогава ще ползвате заложеният от законодателя за властимащите по чл.6 от ЗПКОНПИ – ПОРТАЛ ЗА СПАСЕНИЕ, че вече ви е била извършена проверка и е констатирано в предходен момент от КПКОНПИ, че имуществото ви е законно.

  А как ще се чувства КПКОНПИ при тази двойственост и раздвоеност да прилага различни методики и критерии за оценка и анализ спрямо субекта който проверяват.

  Нима не е дискриминация прилагането на различни принципи, методики и критерии за оценка на приходи, разходи и доходи спрямо властимащите лица по чл.6 от ЗПКОНПИ и част от НАРОДА (проверяваните лица по чл.108 от ЗПКОНПИ).

  Пример в тази насока са всички извършени и медийно известни проверки на лицата: Цветан Цветанов, Владислав Горанов, Пламен Георгиев и др. политически лица и фигури.

  Относно порочната практика на КПКОНПИ, като бивш служител на тази институция, бих посочил и един реален пример отпреди време.

  При проверка на имуществото на бизнесмена Христо Ковачки се докладва на председателя, че е установено и намерено имущество за 30 млн лева. Отговорът беше, че не е достатъчно. После се докладва намерено имущество за 60 милиона, 100 милиона, 120 милиона и така до 144 милиона, когато беше заявено „стига толкова“.

  По този порочен начин е установено и грандомански неоснователно нараснало имуществото и оттам иска на КПКОНПИ срещу Цветан Василев, Васил Божков и други бизнесмени, проверявани от комисията с цел правене на стъкмистика и ПР акции, а не статистика и реални отчети.

  Адв. Атанас Черногорски,

  Бивш член на комисията

  1. КОНТРАСТИ

   „…е налице проява на дискриминация и специално отношение и на база социален статус и обществено положение, което е недопустимо по конституция.“ Така е. Изложението Ви е сериозна и вярна компетентност. Г-н Божков направи разкрития за корупция в изпълнителната власт и те изискват Прокурорски обвинения към нея, не да се раграбва имуществото му ‘законно“. Но понеже ги няма, КОНПИ прави компенсации за тяхна сметка. С това показва и основанията за съществуването си – дублиране и имитиране на прокуратура. Следователно, при действаща прокуратура КОНПИ не е нужен орган.

   На днешния ден е роден Алпинистът Христо Проданов, Карловец и честен катерач и в прекия, и в преносния смисъл. Дете на Левски по същина. Той е контраст на днешни недопустимости. Дано този контраст даде малко с малко читавост за нас!

   С музика и мълчание
   На Христо Проданов за Рожденния му ден
   и всеки алпинист по скалите на Честта

   Той мяра е за честност със величие,
   за сила, посветена – саможертва,
   за родност – със прекрасното отличие –
   мъжественост над бездни от мизерства.

   За тях мълчим – те срам са пред делата
   на катерач по ръбести отвеси,
   но и мълчим със почит във душата-
   от раните е сътворил превеси –

   небивалото – във сияйна бивалост,
   недостига – във хранеща захлебеност,
   измръзването – в топлина и жилавост-
   мълчанието – в изказ за намереност.

   23.02.2021
   София

   https://www.youtube.com/watch?v=rQnQOwwEbpE

 2. Алооо Европа!
  Налагате санкции на Русия заради ареста на Навални!
  Ами кога ще санкционирате България заради управлението,,на Борисов поради незаконно,доказаните арестите на президентските съветници на Румен Радев!!!
  След като,вече Съда доказа категорично,това!
  Дори тук става въпрос за арести на Ви-ши държавни чиновници в европейска демократична държава!!!

  Сега вече е ясно че българската прокуратура нарочно,е арестувала тези съветници за да отклони общественото внимание от шкафчето с евро и златните кюлчета!
  Точно, по този начин имаше публичен опит за опетняване на Президента Румен.
  Най вероятно с политически цели за 100% овладяване на политиката в България с фашистки прийоми!
  Хора щом правителството арестува незаконно президентските съветници,представете си какво се случва с обикновеният гражданин!

  стоян Димитров

 3. Ей ,мамата си джаскали тез ,ако открият нещо нередно във ваксинацията като нищо могат да приберат ваксините…

  Или пък нещо покрай Ковида,айде и него прибраха…барабар с докторите .

  Баси,Антикорупцията в България се храни от корупцията…

 4. Как чекмеджето ще стои празно, като по заплати и пенсии сме се закотвили упорито на дъното на ЕС.
  Преди ББ бяха гадните комунисто- социалисти, но ГЕРБ управлява вече десетина години.
  Кога ще мръднем нагоре?
  След стотина години?
  Ще сме живи и здрави ли дотогава?

 5. Беше цацатура,сега е каскетотура……а чекмеджето не стои празно…..Така е-нищо,че съдът рече и отсече-зрелищното шоу лятото е незаконно,ама кой ли му пука

 6. Беше цацатура,сега е каскетотура……а чекмеджето не стои празно…..Така е-нищо,че съдът рече и отсече-зрелищното шов лятото е незаконно,ама кой ли му пука

 7. Така действат диктатор и слугинажа му в една уж демократична държава

 8. Още през 1945 година един хумурист – Васил Павурджиев, написа: „Представете си, как би изглеждал светът без комисии? Без българска комисия?“. При наличието на ясно изразено разделение на властите, поне на книга, кому го държи съдът, че трябва да има, някакви си комисии?

 9. Ще се създава АнтиАнтикорупционна комисия, която ще разследва корупцията на Антикорупционната комисия. След това ще се създаде АнтиАнтиАнти корупоционна комисия, която… и т.н. и т.н.

  1. …,,OSFORKADGIITE,,NA GERB..INAK..,,NA ZAPLATA,,..VSICHKI S,,VILI,,PO GARCIJA,APARTAMENTI V BRUXEL,EXKURZII/REGULJARNO,,DO,,EXOTICHNI DESTINACII,,..DECATA IM,,V SKAPI KOLEGI,,V USA I EU,..RODNINNITE IM,,SAS SKAP BIZNES I IMOTI,,BENEFICIENTI,,PO PROGRAMI,,..DA NE GOVORIM ZA,,SMETKI,,V,,ZADGRANICHNI BANKI,..VSICHKO TOVA…,,OT ZAKUSKI,,I..,,ZAPLATI,,..SAMO,,BIVOL,,I,,CHEREPA,,LI SHTE SE BORJAT..NARODE!!!

 10. Афера, защо повечето ми коментари потъват в небитието ? Грешка в системата ли има или цензура ? Току-що написах „Да се чете „Корупцинната комисия“ – не се появи. А не виждам нищо нецензурно !

  1. Влезнал си в един списък , в който съм и аз . Затова можем само да пишем , като коментар на нечия реплика . Анадъмо ???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *