« Върни се назад Публикувано на 05.04.2011 / 20:11

„Анонимен“ свидетел срещу Баретата прави на шматки прокурорка и висше ченге, лъже и губи спецтехника

 

 

„Анонимният” свидетел срещу Златомир Иванов – Баретата, Светлин Иванов – Близнака всъщност никога не е виждал очите на Златан.

Близнака нагло лъже варненската „мега” прокурорка Стефка Якимова и директора на варненската вътрешна дирекция Митко Димитров, наречен „достоен офицер” от вътрешния министър Цветан Цветанов, че ще им осигури запис с Баретата. За което по-късно ще стане анонимен свидетел.

Времето, в което Близнака разиграва позорно нефелните прокурорка и „топ” полицай е, когато във Варна все още тече разследването по „мега” дознанието.

По същото време Близнака записва и всеки разговор и среща с прокурори, ченгета и дознатели. По-късно пред съда и медиите ще каже, че има и видеозаписи как са „правели някои неща с „мега” прокурорите и комисар Митко Димитров”.

Запознати тогава твърдяха, че не става дума за секс, а за мероприятия, известни като „горе на черешата”.

Сегашният анонимен свидетел – едновременно №5 и №6 по варненското „мега” дознание, както и явен такъв, анонимен свидетел срещу Златко Баретата, Васко Кеца от „килърите” и срещу Алексей Петров, хваща за шматки „мега” прокурорката Стефка Якимова и шефа на ОДП – Варна комисар Митко Димитров, които сън не спят за да се издигнат в кариерата като осигурят свидетел срещу Баретата.

Усещайки колко са хлабави, Близнака застава насреща, обещавайки им, че със Златан е гъст и че ще отиде в столицата, ще го запише и ще им осигури подобаващи записи, след което ще стане анонимен свидетел срещу Баретата.

Близнака няма хал хабер от Баретата и така и не му вижда никога очите, но пък няколко пъти е „командирован” до столицата с протекцията и знанието на „мега” прокурорката Якимова и комисар Димитров.

Единият път той дори пътува лично с „достойния офицер” на Цветанов – комисар Митко Димитров. В София ги посреща друго криминално проявено лице – братът на Нурай Коджата и ги развежда с автомобила си. Настанява ги в различни хотели за да не бият на очи. Шефът на ОДП – Варна комисар Митко Димитров спи в хотел „Хемус”, Близнака е настанен в хотел „Родина”. Братът на Коджата ги кара до ДАНС, където влиза Близнака, а навън смирено го чака … комисар Димитров. Същото криминално лице ги води и до следствената служба, където се замисля „мероприятието” с показания срещу Златко Баретата.

Заслепените от кариеризъм Якимова и Димитров са готови на всичко, само и само за да ги отбележат началниците с червена точка. А да усучеш Баретата – това по едно време е фикс идея на „мега” прокурорката Якимова. „Мега” „разбивачите на мафията” обаче изпадат в положение, което си е за шут в задните части. И то дисциплинарно.

Поне три пьти Близнака пътува до София заедно с Митко Димитров и Стефка Якимова. Близнака е оборудван с микрофони – СРС тип „ВИТ”, с цел да бьде записван … Златко Баретата.

Близнака обаче лъже „мега” прокурорка и ченге №1 на Варна, че се познава сьс Златко, и че може да го запише. И тъй като Баретата няма хабер от Близнака, се налага Светлин да ги льже виртуозно. Единият път Златко го нямало, другия път – Близнака бил записал Златко, но изпратил записа по автобуса за Варна и някъде по пьтя записващото устройство изчезнало…

Никой от Инспектората на МВР, нито от Прокуратурата не проверява, въпреки че записващите устройства са под номер, има ли такива, които липсват, на кого са били давани, и къде са сега.

През това време Близнака ги е изхвърлял и унищожавал, измисляйки пред прокурорката Стефка Якимова всякакви легенди как са се загубили.

Днес Светлин Иванов – Близнака е анонимен свидетел срещу Златко Баретата, давайки писмени показания.

След като бе задържан като организатор на престъпна група, за да бъде сложен на колене да не дава гласност повече на всички записи, които има срещу прокурори и ченгета, Близнака се изтъргува като „вечния дежурен свидетел”.

Запознати с врътките, които се играха и по варненското „мега” дознание, коментират, че нищо чудно и братът на Светлин – Красен, който му е близнак, без изобщо да подозира може да е включен в „анонимната схема”. Както казваше една „мега” прокурорка – близнаци сте, вървите под общ знаменател… Иди познай после кой кой е.

Иначе по делото на Близнака, по което в момента е пуснат като организатор на престъпна група с „подписка” има купища СРС-та, които показват за пореден път порочната взаимовръзка между прокурори, ченгета и „дежурния свидетел”.

Afera.bg

«