« Върни се назад Публикувано на 14.02.2014 / 17:25

АНГЕЛ СЛАВЧЕВ СТАВА ЗАМ-ШЕФ НА „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“. ВОДЕЩИЯТ НА „ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ“ ВЛИЗА В ПОЛИТИКАТА.

 

Ангел Славчев – познат като „момчето на февруарските протести“, взе официално решение да се откаже от стола на водещ в предаването си „Граждански контрол“, което се излъчва всеки делничен ден от 16:05 часа по News7.

Социалният проект – телевизионно предаване „Граждански контрол“, Славчев започна преди половин година и той има вече над 100 излъчвания в ефира на News7. Целта на предаването е не само да отразява проблемите на гражданите, свързани с борбата им с институциите, монополите, ЕРП, банките, ЧСИ и други, но и да търси решението за тях.

Мотивът на Ангел Славчев да се откаже от телевизионната си кариера е влизането му в политиката и длъжността на заместник – председател в „България без цензура“ след учредителния й конгрес, който се състоя на 25 януари тази година. Постоянните ангажименти за пътувания из България и политическата му ангажираност подтикнаха Славчев да избере политиката пред телевизията. Целта му е да даде личен пример за лоялност към обществото и да докаже, че няма намерение да използва журналистиката за лични облаги.

„Но в шаха, както и в живота, има ходове, които правиш, за да победиш, а има и такива, които правиш, защото така трябва.“ Славчев цитира писателката Елиф Шафак, припознавайки собствената си позиция в нейните думи. Той допълва: „Видях и се убедих, че трябва хората, изправили се срещу статуквото, да влязат в политиката, за да могат да помогнат на страната си.“

Една година след февруарските протести срещу монополите Ангел Славчев дава личен пример за защитаване на каузата си – да се бори срещу монополите и за по-добър живот за всеки българин.

Телевизионното предаване „Граждански контрол“ ще продължи да се излъчва по News7 в обичайното си време, но вече с друг водещ. Промяната се прави, за да се гарантира безпристрастността към всеки казус и за да се запази вече създалото се социално доверие в проекта.

„Хората виждат в предаването институция, която иска и може да им помогне. Бих искал това да остане така!“, казва още Славчев. Очаква се новото лице на предаването „Граждански контрол“ да бъде представено още следващата седмица. „Новият водещ ще продължи да следи линията на предаването, ще се бори срещу монополите, банките, нередностите в местната власт и ще защитава интереса на гражданите, представяйки всички гледни точки и търсейки решение на проблемите. Това ще бъде напълно ново лице, силно социално ангажирано и участващо активно в живота на обществото и България.“ Това разкри Ангел Славчев за своя заместник без да дава повече подробности и допълни „Личният пример е най-важен!“

Afera.bg

«