« Върни се назад Публикувано на 18.12.2014 / 13:45

АНГЕЛ БОЖИЛОВ РАЗГРОМИ ЛЪЖИТЕ НА МИХНЕВА ЗА „ОЕТ”, СЪДЯТ Я С ИСК ЗА 300 000 ЛЕВА. „ИЗПОЛЗВА СЕ СЛУЧАЯ СЪС СЕРТОВ, ЗА ДА БЪДЕ АТАКУВАНА КОМПАНИЯТА ОТ ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА!”

Ангел БожиловНа нарочна пресконференция Ангел Божилов разгроми клеветите, разпространявани от Маргарита Михнева и определени други медии, в които го прави, по отношение  на компанията ОЕТ, в която Петко Сертов е работил като консултант на граждански договор.Ангел Бояджиев представи надлежни документи и опроверга всички „твърдения“ на Михнева:

Отвратен съм от начина по който се опитаха определени хора да използват случая с изчезването на Петко Сертов, за да атакуват мен и моята компания ОЕТ.

Искам с факти и документи да хвърля светлина върху всичко, с надеждата, че това ще сложи точка на грозните спекулации и измислици на определени кръгове. Ще подчертая, че това не е първият път, в който съм атакуван по този начин. Михнева си позволи на няколко пъти да споменава, че съм бил арестуван и обвинен, и че срещу мен се водят дела в СГС по случай, който датира от 2010 година. Настина тогава имаше проверка по сигнал на анонимен свидетел срещу моята компания. В резултат на този сигнал беше извършено претърсване и изземване в офисите на фирмата.

Ето ревизионния доклад, по поръчка на прокуратурата, в който се констатира, че фирма ОЕТ няма никакви данъчни задържения и не извършвала никакви данъчни нарушения.
Ето и митническия доклад по същата тази поръчка, който констатира, че цялата електроенергия , която е декларирана от дружеството, е изнесена надлежно и няма нарушения пред митницата. И постановленето на прокуратурата , с което случая се прекратява поради липса на каквито и да било доказателства за престъпление.

Сега да се спрем на новата атака срещу мен.
Хронологията е следната. Действително съществува договор между фирма ОЕТ и фирма Вивид Пауър, който не е изпълнен. Договорът ми е с турското дружество. Това не е сензация и не е тайна, че то е мое. Договорът е абсолютно стандартен за нашия бранш. Това е формат на договор утвърден от Европейската федерация на енергийните търговци, който не подлежи на промени, и който ползват всички големи компании. Този договор не беше изпълнен, той тръгна с фалстарт, след което изпълнението по него спря изцяло. В резултат на това аз заведох иск, подчертавам, пред Арбитражния съд на Българско търговска промишлена палата.

Не знам откъде изникна абсурдната хипотеза, че в Стара Загора има арбитражен съд. И с това решение на мен ми се присъжда половината от неустойката, която съществува.
Това е важно да се отбележи, защото сумата 3 милиона лева не е 15 милиона лева.

Искам да вметна – това е извлечение от световна рейтингова агенция, според която фирма ОЕТ попада в Топ 1000 на света – 390 –та.
Оттук нататък стигаме до лицето Димитър Ламбовски. Лицето Ламбовски е стар мой познайник, но той и до днешен е председател на борда на директорите на Вивид Пауър. Извън този спор, който приключи с осъдителна присъда в наша полза, аз имам и други отношения с Ламбовски, а именно: в края на 2011 година Ламбовски дойде при мен с молба да му помогна, тъй като бил в затруднена ситуация – просрочен кредит за 1 007 000 евро към ДСК плюс наказателни лихви от 105 000 евро. Ламбовски предложи, ако аз погася този кредит, Ламбовски да построи сградата на ОЕТ, в която се намираме. Тъй като бяхме приятели, аз се отзовах и направих това, което поиска от мен.

С удивление три дни по-късно разбрах, че тази сграда, която тогава не съществуваше, а беше на кота нула, е прехвърлена на фирма Никми. Оказа се, че фирма Никми е подизпълнител на дружеството на Ламбовски и там имаше неразплатени задължения за около 1 милион.

Проведох среща с фирмата, погасих задълженията, в резултат на което правото на строеж бе върнато на Ламбовски. Тъй или иначе стана ясно, че нещата не са такива каквито изглеждат и нашите отношения се влошиха. Така аз поех инвестицията за този комплекс и го завърших. Ламбовски така и не издължи дължимата сума, поради което заведох изпълнително дело срещу фирмата му, която междувременно бе прехвърлена и с назначен друг управител и собственик. Изпълнителният лист е за 1 417 000 евро.
С удивление установих обаче, че това не изчерпва темата, тъй като процедурата изисква да бъде направена справка по публични задължения на длъжника. И  там се оказаха задължения за още 700 000 лева. Ламбовски ползваше и мерцедес С класа от моята лизингова компания, като не си плащаше лизинговите вноски.

Изпратихме му покана да предостави колата, той не го направи и се оказа, че мерцедеса е прехвърлен с фалшиви документи на фирма на брат му – Стоян Ламбовски , който е адвокат.

Сега да отидем към … Турция. Твърде вероятно е в момента, в който завеждаме делото срлещу Вивид Пауър, е Димитър Ламбовски да е наясно, че той ще го загуби. Твърде вероятно през мой бивш партньор в ОЕТ, на когото съм изкупил дяловете обратно, се е свързал с турския ми управител Исмаил Тюрал, където се намират средствата получени от продажбата на електроенергия. Твърде вероятно, решаават, че тези средства са техни и решават да си ги поделят. В резултат на това Тюрал започва да опразва сметките на дружеството, аз реагирам естествено, доколкото мога, и ги спирам на средата на процеса, заменям го с хиляди неприятности и разправии като управител, и в деня, в който той е уведомен за този факт, вечерта се връща в офиса и го опразва тотално. Открадва всички компютърни системи, документи на дружеството включително и счетоводния архив. Ето полицейския протокол, с който този акт е констатиран.

Подал съм жаба до прокуратурата за ОПГ на 18 лица, прокуратурата ги обвини и те вече са обвиняеми като ОПГ.
Лицето, за което Михнева твърди, че е изхвърлено от третия етаж на офиса ми, а офиса ми иначе се намира на втория етаж, за да прекрати моите усилия да си предява правата по законов път, започва натиск срещу моя адвокат. Ето делото, което моят аднокат му завежда – за обида на служител на обществена служба, заплаха с оръжие и клевета.
Виждате, че картинката е по-различна от тази представена от ваши колеги.

Така искам да сложа точка на тези грозни спекулации.
Петко Сертов ни съдействаше по следните проекти – във връзка с програма за преструктуриране на електро енергийния отрасъл на България, с цел избягване на кризата, в която за съжаление сме попаднали. Нейните измерения са гигантски. Другата линия по която работеше, бе по някои мерки по опазване на интелектуалната собственост на корпорацията.“
Ангел Божилов заяви, че ОЕТ е завел дело срещу Маргарита Михнева с иск за 300 000 лева, за клевета и набеждаване в извършване на престъпление.

afera.bg

 

«