Публикувано на 19.04.2021 / 14:33

„АМИ“ НЕДОСЕГАЕМИЯТ. ЗА ПОБОЯ НАД ЖУРНАЛИСТИ ОТ НОВА ТВ, ПРЕЗ АУТ ЗА ШИКЕРОВА С „ЕДНО ОБАЖДАНЕ“ ДО 14 000 ПРЕФЕРЕНЦИИ ЗА ЧОВЕКА НА ГЕРБ В ХАСКОВО. ПЛЮС БРАТОВЧЕДА НА Б.Б.

На 10.04.2021 АФЕРА публикува:

ПОМНИТЕ ЛИ ГЕРБ ТОРТАДЖИЯТА С ПАЧКИТЕ? Е, РАЗМИГ ЧАКЪРЯН – АМИ МУ ИЗБАЧКА БЛИЗО 14 000 ПРЕФЕРЕНЦИИ, ЧЕ МИНА И ДЕЛЯН ДОБРЕВ!

https://afera.bg/%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d1%82%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%bf%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5/

ЕТО ОТКЪДЕ ИДАТ ПАЧКИТЕ ПО ТОРТАТА НА ГЕРБ. „ЧАСТНА МИТНИЦА“ ИЛИ ПАРКИНГ НА АМИ?

https://afera.bg/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d0%bf%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d1%82%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3/

На 12.04.2021 АФЕРА публикува:

ЧОВЕКЪТ НА АМИ, ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ, ОБИРА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ В СЕКЦИЯ С ШЕФ… ДЪЩЕРЯ МУ!

https://afera.bg/%d1%87%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%bf/

Помните ли побоя над журналист от Нова телевизия на магистрала Тракия?

На 15 април 2017 г. бити са репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев от Нова телевизия. Двамата са нападнати на магистрала „Тракия”, а нападението е станало пред очите на десетки свидетели. Нападението е извършено малко след 22.00 часа снощи на 146-ия километър на магистрала „Тракия”. Двамата журналисти са пътували към Стара Загора. Огнян Пенев изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича. „През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето….“, разказва Огнян Пенев. „Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в NOVA. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа още Мария Милкова.

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне. „Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви. Спаси ни това само, че сме от NOVA. Това ги спря”, казва журналистът Мария Милкова.

По случая бе образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон.

Три дни по-късно – на 18 април 2017 година шестима са арестувани за побоя над журналистите от Нова тв, съобщават от прокуратурата в Пловдив. Повдигнати са им обвинения за хулиганство, а на един от мъжете – и за нанасяне на лека телесна повреда над оператора Огнян Пенев.

Един от автомобилите „Пежо“ е намерено в землището на „Капитан Андреево”. Издирва се тогава и другата кола – „Ауди А8“ със софийска регистрация с регистрационен номер СА6777.

Десет дни по-късно – на 28 април 2017 година пускат четирима от задържаните от ареста, с парична гаранция от по 1000 лв. за всеки.

Основен заподозрян за отнемането на телефона на журналистката и за побоя е Размиг Чакърян – Ами. Никой не го открива, никой от задържаните негови хора и после пуснати не обелва и дума за него, търсената кола така и не е открита.

Случаят се замазва и забравя.

Това е същият „Ами“, който като ГЕРБ „касичка“ осигурява 14 000 -те преференции на кандидат -депутата от ГЕРБ с кичозната торта Георги Станков от Хасково, а колите с биячите са бронирани и от антуража му.

Официално за „биячът“ минава лицето вдясно на снимката Павел Петков, който е „дясна ръка“ на Ами и управител на негова фирма.

В ъндърграунд средите се говори, че 200 000 е струвало „замитането“ на случая, а за замитането е помогнал и братовчеда на Б.Б.

На 2.04.2014 година за втори път е запален автомобила на разследващата журналистка Генка Шикерова. На 12 юни 2019 година Нова телевизия пък прекратява договора на Генка Шикерова. Никой не изнася истинската причина за освобождаването на Шикерова.

Поръчката както за палежа, така и с „едно обаждане“ да се разкара Генка Шикерова от Нова телевизия, обаче – идва от същия „център“, свързан с побоя над журналистите в Нова тв, и същия, който две години по-късно осигурява 14 000 преференции за ГЕРБ в лицето на Георги Станков, категорични и са източници на АФЕРА от спец.службите, които обаче и тогава, и сега са с вързани ръце.

На снимката ограденият в червено вляво е Размиг Чакърян – Ами. До него – е Иво Масларов, който избяга и се издирва за убийството на Станка Марангозова. Вдясно е Павел Петков – „дясна ръка“ на Ами.

Службите и МВР на Бойко Методиев Борисов така и не си мръднаха пръстта за посегателствата над журналистите, както и за палежа и отстраняването от работа на Шикерова, и Размиг Чакърян – Ами остана недосегаем. Недосегаем бе и по отминалите „честни“ избори, когато комплиментира 14 000 преференции за човека на ГЕРБ в Хасково.

Afera.bg

 

Коментари 6 за
“„АМИ“ НЕДОСЕГАЕМИЯТ. ЗА ПОБОЯ НАД ЖУРНАЛИСТИ ОТ НОВА ТВ, ПРЕЗ АУТ ЗА ШИКЕРОВА С „ЕДНО ОБАЖДАНЕ“ ДО 14 000 ПРЕФЕРЕНЦИИ ЗА ЧОВЕКА НА ГЕРБ В ХАСКОВО. ПЛЮС БРАТОВЧЕДА НА Б.Б.”

 1. Ново дъно. Такова удари България що се отнася до свободата на словото и медийната независимост у нас. И всичко това се случва на фона на шумни твърдения от страна на (все още) управляващите от ГЕРБ и най-вече Борисов, че в страната ни всички медии можели да казват каквото си искат. Въпреки това България удари 112-то място в класацията на “Репортери без граници”.
  „Не съм съгласен, че няма свобода на словото. Темата за цензурата на медиите е свръхчувствителна, защото например вие като водещ на водещо предаване някой на вас опитвал ли се е да ви наложи цензура, да ви казва какви въпроси да задавате и какви не? Вероятно не?“.

  Думите са на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, които той изрече съвсем наскоро в телевизионен ефир. Уви, остриетата на ГЕРБ живеят в друга реалност, която няма общо с действителността. България удари 112-то място в класацията на международната организация “Репортери без граници” и то след като години наред държахме срамното 111-то. В момента пред нас са Бразилия, Боливия, Гвинея, Мозамбик, Ливан, Непал, Кувейт.

  Мъдрите Борисовци обаче от месеци обясняват, че не виждат проблем със свободата на словото в България. И игнорират иначе звучните шамари от Европа и САЩ. Припомняме, че само през изминалата година притесненията относно медийната свобода и липсата на прозрачност на собствеността фигурираха в доклада наа ЕК за върховенството на закона, резолюцията на Европейския парламент, последният доклад на Държавния департамент на САЩ.

  Новото дъно се дължи на няколко факта от изминалото лято. Един от тях е отказът на българските власти да разследват полицейското насилие над журналиста Димитър Кенаров, който стана обект на репресии по време на протестите на 2 септември. Споменава се и случая с Николай Стайков, който получава полицейска протекция едва след намесата на “Репортери без граници”.

  Ето и какво пише за България:

  “И малцината изявени журналисти в България са обект на постоянни клеветнически кампании и държавни репресии. И не само – представителите на медиите са заплашвани и подлагани на насилие. Ситуацията с медиите в България е притеснителна, защото никой изглежда не иска да разследва случаите на репресии спрямо журналисти.

  Полицията преби журналиста на свободна практика Димитър Кенаров по време на арест през септември 2020 г. Маскирани мъже пребиха Слави Ангелов пред дома му през март 2020 г. Разследващият журналист Николай Стайков получи редица заплахи за живота си през юни 2020 г. след документалната поредица “Осемте джуджета” за корупция по високите етажи на съдебната власт.

  Журналистите често са привиквани и разпитвани от полицията заради работата си, докато политици и олигарси продължават да поддържат отношенията си, белязани от корупция и конфликт на интереси.

  Делян Пеевски, олигархът, който бе най-яркото въплъщение на всичко това, продаде медиите си, но влиянието му продължава да е проблем.

  Правителството разпределя публични средства и европейски фондове за финансиране на медии при пълна липса на прозрачност. Това създава предпоставки за действане с „по-лека ръка“ спрямо представителите на властта. В същото време съдебният тормоз над независими медии продължава и представлява заплаха за свободата на печата”

  Шамарите за България са звучни, но остават нечути. Защото така е доста по-удобно. Но каквото и да се опитват да ни убеждават от телевизионните екрани 112-то място е дъно. Дъно за една държава в Европейския съюз, дъно за една демокрация. Дъно по всеки параграф. Да ни е честито.

  Джесика Вълчева

 2. В момента слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце. Eстествено следва отговорност за извършените дела от управляващите. Страхът от служебно правителство бе причината ББ да не подава оставка по време на протестите през лятото. Служебно правителство просто означава честни избори, нищо повече, но нещата няма да бъдат вече същите. Тогава настава изчезването на ГЕРБ.
  В българската история трябва да има бели страници за това, което се случи през последните 10 години – период на нещастие, корупция и нанесени тежки щети върху държавността.
  Най-добрият вариант за страната е да има служебно правителство и честни избори:
  Да има предсрочни избори и колкото се може те да са по-честни. И избори до дупка, докато това не бъде изчистено.
  В различните парламентарни групи в новото Народно събрание има много хора, на които не им се иска хем да се появят случайно, хем да останат само месец-два във властта: Оттам ще има съпротива, ще има и натиск за правителство, но тръгне ли това, ще се появи една много жилеща опозиция, която много бързо ще се свести и нищо чудно да бъде пожелана отново. За да влязат в парламента някои хора са похарчили много, дали са обещания на някой по-дебеловрат бизнесмен и тези хора са много опасни. Това са хора, които много лесно могат да се превърнат в предатели и могат да бъдат купувани с щайги.
  БНР, 19.04., проф.Минеков

 3. Човека от джипката , прояви за пореден път безумна смелост и се скри при Балтов в „Пирогов“. Нищо ново, римейк на неговото високо кръвно от 2013 год.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *