« Върни се назад Публикувано на 22.10.2014 / 9:21

Американците ОПАКОВАХА „БОЙКО“, НО НЕ В ЦЕЛОФАН. „Защо нямаме снимка на Бойко и Пеевски от последните контакти?!“

БОЙКО БОРИСОВ И ОБАМААмериканците в София дебнат Борисов за „врътка“ с Путин. Обаче го оставят да прави правителство…
Последните десетина дни бяха много напрегнати за „спецекипите“ на янките в София. Путин им осигури работа на Терена с посещението си в Белград, където се понамокри на трибуната с „кевлареното си сако“. Някои снайперисти се забавлявали да броят капките – не се стичат, не се стичат… Защо ли..? Две теми ги интересуват американците в България: първо, дали Бойко Борисов ще се наведе на Владимир Путин за „Южен поток“; второ, дали ще успее да осигури стабилно правителство в България, докато тече операцията им срещу ИДИЛ в Сирия. Поне. Останалото е техника. Монтаж.

Речта на Марси Рийс в Американския университет в Благоевград е потресаващо четиво – американците вече си позволяват да бъдат безочливо пренебрежителни, когато диплят досадни за самите тях наставления за „върховенството на закона“.

Отвътре им идва – от произхода и меритократичното битие. Обаче не се връзвайте – това си беше шашма, медийна опаковка, уйдурма, както би казал един „книжен плъх“ от Банкя. Докато Марси Рийс беше в Благоевград, „спецекипите“ на американците в София шетаха здраво. Тези жреци на „вездесъщата опасност“, които ДАНСаджиите вземат за пастори с обещано ранно пенсиониране, се накъсаха да дебнат „мениджърите за контакти“ на Б.Б.

Да цитираме един почитател на Мелвил от „тази банда“ – „Защо нямаме снимка на Бойко и Пеевски от последните контакти?!“.

И вече от Класика – „Има начинания, които се осъществяват единствено чрез метода на грижливото безредие.“.
За симетричност задействаха операция „Огледало“ чрез своя човек в София. Питайте Румяна Бъчварова защо Бойко Борисов е вкарал Цветан Цветанов в кириза напоследък, докато янките пък нюхат него. Така ще е – нали го оставят да прави правителство… Можеше и да не му се получи. Питайте клиентите на Вальо Руския в Бургас. Много се отвориха тези уж бюрократични американци в София, ще знаете – контролират играта „отсреща“ и спестяват парите на данъкоплатците чрез „оперативни бартери“ и пренасочени доставки за кюрдите, използвайки за връзки грузинци от Поти, базирани в Бургас. Деловата решителност на Б.Б. и медийните му машинации, гарнирани с активности зад Сцената, очевидно не ги впечатляват. Нещо повече.

Ако се представи добре по двете големи теми, ще му осигурят пак две седмици в САЩ, а Лютви Местан ще масажира ишиаса на Ахмед Доган, докато Делян Пеевски чака Алтен Алиева да го повика за среща „на четири очи“. Щрак. И тези снимки липсвали на янките в Амбасадата.

Грешката на Бойко Борисов е, че набляга на инженеринговия подход за постигане на съгласие. Толкова може да измъдри „експертното гуру“ Румяна Бъчварова. Лошото е, че за янките това вече е в Античността – във времената на класика Еди Бернайс. Един от най-агресивните играчи в Амбасадата дори изказал „еретичната мисъл“, че Делян Пеевски бил по-добър модератор на съгласие, без да подценява влиянието и инструкциите на Сокола. Апропо. Янките в София нещо го заграждат Шишко – като по времето на майките с колички с деца… Паралелно с подготовката за изявата на Марси Рийс зад кулисите течеше прецизно оркестрирана кампания.

Американците ОПАКОВАХА „БОЙКО“, НО НЕ В ЦЕЛОФАН. Забелязвате ли, че от десетина дни Б.Б. не дърдори за тетка Меркел? Заслушайте се в тази „странна тишина“. Борисов се опитва да неутрализира слуха, че американците поставят условията си в ултимативен тон, подсказвайки му, че няма да спаси единството на партията си, ако не се справи с „тайминга“ и не изпълни двете задачи. Изненадка.

„Море, съставено от капки, е в основата на голямата картина на Великото мислене.“, пише в един от кабинетите на Амбасадата, където папките за обект „Ахав“ заемат всички лавици. Американците в София са наясно с провинциализма на Бойко Борисов, но това им влиза в работа, защото, както са зубрели от гуруто Тип О Нийл – „Всяка политика е локална.“. Б.Б. вече им изглеждал уморен, но пък бил мотивиран да се докаже като „модератор на съгласието“, навивайки се да дели на няколко. Отваря му се вратичка на Б. Едва ли трябва да забравя, че янките се отнасят сериозно към завета на Вашингтон, който родните неграмотници никога не цитират докрай – „Честността е най-добрата политика: това е максима, която смятам за еднакво приложима към делата на нациите и към тези на индивидите.“. Това е член Първи.
И сега не по-малко важното – за Фъндъка, който американците не пускат на чужденците. Заветът на Джеферсън – „Американците никога не трябва да искат привилегии от чуждите нации, за да не бъдат принудени самите те да предоставят такива привилегии.“. Никакъв Фъндък. Обаче. „Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога да не забравяме с кого си имаме работа.“, както реднал Джон Байърли за Б.Б. Нашето момче е възмездено – Байърли го изритаха от Държавния департамент като проскубана московска дворняшка заради „прекалена топлота с някои хора на Путин.“. Джеймс Пардю, който не качи главния секретар на МВР в колата си по пътя от Варна до Белослав на 21 май 1998 г., и Б. люто се обиди, също е „Бай Никой.“.
Както казал Джон Б. – „Момчето може да не е чело наръчниците на племенника на Фройд, но притежава холивудски инстинкти да се рекламира в медиите.“.

Обаче основното за американците в София е друго – Бойко Борисов е инструктивен тип, отворен е да го инструктират, да го напътстват, да го оформят в „беседи“, но да не го контролират много-много. Ресто. Няма такъв филм.

Няма да се прожектира политическия трилър „Жокерът на Путин в София“. Бойко Борисов едва ли трябва да се заблуждава, че американците му осигуряват комфорт да състави коалиция „Три плюс“, без да искат нищо срещу това. Кофтално ще се набучи, ако се надява, че и този път ще го оставят да си върти „двойните игрички“.
Някои от контактьорите на Шишко с янките в София се изкушавали, научаваме, да смятат, че „операторите“ им от Амбасадата вече стартират операция „Приключване“ за Батман. Пускали го едва ли не по Пързалката – бенефис на предизвестената политическа смърт. Епитафия със симпатично мастило. За „острилките“ от Компанията в София Б. изглеждал като изваден от Буквара на Уйлям Болдуин – „постпродукт на самопромоцирането“. Опаковка. Целофан втора употреба.

Не им дреме на янките как се възприема Б. – за тях са важни резултатите, както казваше Митьо – „Искам резултати…“.

Кой не иска – питайте уморените избиратели от шляканото и крадливо Задкулисие на „елитните“. Пишат си „фалшиви писма“, но крадат с милиарди истинските парички на Народа.

www.bgsniper.com

Колаж: Иво Ангелов, „Сила“

 

«