« Върни се назад Публикувано на 08.02.2023 / 23:47

„АМЕРИКАНСКИЯТ ШПИОНИН“ КАЛИН ЕДРЕВ  СЕ ПРЕДСТАВЯ ЗА „КООРДИНАТОР МЕЖДУ ФБР, ЦРУ И ПРАВИТЕЛСТВОТО“! „УСЛУГА“ ИЗВАЖДАНЕ ОТ СПИСЪКА МАГНИТСКИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ. ИМА ЛИ МАНДАТ ЕДРЕВ ОТ ВЛАСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА ВОДИ (НЕ)ОФИЦИАЛНИ РАЗГОВОРИ МЕЖДУ СОФИЯ И ВАШИНГТОН

Уважаема г-жо Томова,

Респект за смелостта Ви, че отстоявате принципите си и не се колебаете да громите всички корумпирани политици и най-обикновени крадци – без значение политическа принадлежност, пол, етнос или каквито и да са особености!

Следим внимателно публикациите в АФЕРА и декларираме нашата готовност да подпомогнем Вашата борба срещу въпиющата неправда и несправедливост потопили и удавили изстрадалият ни народ!

Във връзка с публикуваното на 07.02.2023  журналистическо разследване от Антони Филипов по отношение на лицето Калин Едрев ,

си позволяваме да Ви изпратим подготвени сигнали и въпроси към наши и чужди институции, както и някои автентични документи в подкрепа на тезите на г-н Филипов . Разполагаме с множество документи уличаващи лицето Едрев и негови съучастници в тежки криминални престъпления извършени в организирана престъпна група. При проявен от Вас интерес ще Ви ги предоставим без каквито и да са условности!

Надяваме се да сме Ви в помощ, макар и скромна.

Сигнал до

посолството на САЩ

НА ВНИМАНИЕТО НА ИЗВЪНРЕДНИЯТ И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК НА САЩ В РБ

ДО КОНСУЛСКА СЛУЖБА НА САЩ В РБ

ДО ДЪРЖАВНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ

ДО ИНСПЕКТОРАТА НА ФБР

До Главният Прокурор на РБ Иван Гешев

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ,

Изпращаме Ви този сигнал със сериозна загриженост и безпокойство, а именно за съществуването на трайно установени престъпни практики от лица, които се представят и легитимират от името на уважавани държавни институции на САЩ с цел изнудване, лъжеинформация, клеветене, манипулации с цел незаконно обогатяване.

Ярък пример е българският гражданин Калин Едрев.

Лицето Калин Едрев се представя навсякъде като сътрудник на ФБР към посолството на САЩ в България, както и парадира за близки контакти в сената на САЩ, а именно със сенаторите Асса Хътчисън, Нанси Пелоси и други уважавани лица. Едрев заявява в множество разговори, че именно той съставя и одобрява списъците на санкционираните български лица от ОФАК и лично той може да въздейства дали едно лице да попадне или не в санкционен списък .

На набелязаните цели от страна на Калин Едрев се предлага консултантски договор с американската фирма Crown International Inc . и една дузина български дружества (по името ще ги извадите от търговският регистър).

Дълбоко се съмняваме практиките на уважавани правораздаващи институции, следящи за борбата с корупцията и опазващи законите на САЩ, да са възложили толкова отговорни дейности на лице без даже необходимото образование и опит, като Калин Едрев.

Освен това Калин Едрев твърди официално, че е бил съветник и координатор на бившият премиер Кирил Петков в отношенията му със САЩ и по специално е бил натоварен с тази задача от страна на ФБР, ЦРУ и Държавният Департамент по линия на сигурността и правораздаването.

В същото това време Едрев активно кадрува от името на ПП и Кирил Петков, предлага постове срещу пари, урежда оръжейни сделки в държавни оръжейни компании чрез друг негов съучастник Иван Ангелов и естествено постоянно твърди, че всичко той лично съгласува с посолството на САЩ в България, както и на най- високо ниво в Държавният Департамент на САЩ. Едрев декларира  публично и изключително близки отношения и със Президента Румен Радев, бившият вътрешен министър Бойко Рашков, Даниел Лорер, Лена Бориславова и др., като също така се представя от тяхно име за “решаването” на ред въпроси, които естествено са свързани с … финансови искания от тяхно име , а именно изнудва лица, клевети други и срещу бъдещи назначения иска пари от евентуални кандидати за съответните постове. Дали тези официални лица са го овластявали да ги представлява е под голямо съмнение. Има цял списък с ”ужилени” и пострадали граждани и фирми.

След направени подробни справки в ТР на РБ се установява, че Калин Едрев участва в управлението и капитала на дузина кухи дружества, които основно са получавали … заеми и консултантски възнаграждения.

Между фирмите, които Едрев използва за “успешният си консултантски бизнес “ е и американската компания Crown International Inc ., която той презентира като компания с възможности за влияние в политическите процеси на САЩ.  Каква всъщност е функцията на Crown International Inc. и персоналното отношение на Калин Едрев към тази компания, може да се установи след извършване на по задълбочено проучване. Интересен въпрос е и накъде са изпращани по нататък сумите получени за “консултациите и лобинга ” и кои са крайните бенефициенти?

Считаме, че наш граждански дълг е да уведомим официалните власти на САЩ за съществуването на такива съмнителни практики, които дълбоко обезпокояват обществото и уронват престижа и репутацията на партньорска държава като САЩ.

Ако действително лицето Едрев е натоварено с такива задачи и мисия от официалните власти, определено изразяваме несъгласие с методите му на действие, които са с тежки квалификации от НК на РБ: клевета, изнудване, търговия с влияния, пране на пари и прочее.

Ако това лице не е оторизирано от съответните институции, то тогава той е самозванец, но легитимирайки се от името им – извършва освен изброените престъпления към законите на РБ, така също и към законите на САЩ.

България в последните години отчаяно се бори срещу раковото заболяване на обществото, а именно корупцията и силно разчита на помощта на САЩ в тази неравна борба, но такива явления будят смущение и объркване в и така бързо оредяващите редици на шепата ентусиасти надяващи се на справедливост и прозрачност.

https://offshoreleaks.icij.org/nodes/295993

….

Въпроси, които медиите могат и би трябвало да зададат към посолството на САЩ в Р България:

1. Е ли е действително Калин Едрев лицето за което се представя, а именно координатор между ФБР, ЦРУ и правителството?

2. Ако е такъв за какъвто се представя – с какъв мандат точно и каква е неговата функция (съотносимо към вътрешните работи на РБ) – за другите не ни е интересно?

2.1. Влиза ли в служебните му задължения и права да определя лицата, които държавният департамент предлага за санкциониране към МФ на САЩ?

2.2 Има ли практика Държавният Департамент да предлага чрез посредници, такива като Калин Едрев, “услугата” изваждане от списъка Магнитски срещу заплащане и ако да, дали лицето предлага тази услуга законно и кой е бенефициент на средствата получени от заплащането на услугата?

2.3 Каква комисионна получава лицето Калин Едрев от събирането на средствата и къде (и колко ) данъци плаща ?

3. Ако лицето Калин Едрев все пак не е оторизирано и овластено от съответните официални власти и агенции – какви действия ще предприеме САЩ срещу това лице, което оронва престижа на най – демократичната държава в света и злепоставя официалните власти в лицето на Посолството на САЩ в РБ?

4. Има ли мандат лицето Калин Едрев от официалните власти на РБ да води (не)официални разговори и да координира взаимоотношенията между официална София и Вашингтон? Ако да – от кого и с какъв указ (назначаване) е направено? Какво заплащане е получавало лицето и има ли съответно постъпили данни за него в Сметната палата?

5. Какво е образованието на това лице и има ли отговарящи характеристики за тези му действия? По какви критерии е избран?

6. Има ли допуск издаден надлежно от съответните официалните власти за достъп до класифицирана информация? Ако да – от кого, кога и по чие искане е издаден последният?

7. Смятат ли цитираните контакти от Калин Едрев ( К.П., Д.Л., Л.Б.) да предприемат някакви действия в своя защита и какви?

7.1. Считат ли за редни и правилни действията на Калин Едрев и ако не – ще сезират ли съответните органи?

8. Каква е позицията на лицата от ВМЗ Сопот и могат ли да потвърдят или отрекат медийните публикации и изявленията в чатовете? Били ли са съветвани от такова лице и каква въобще е неговата причастност и функция към толкова сензитивен и регулиран отрасъл?

https://www.crowninternationalinc.us/

https://opencorporates.com/companies/us_va/03999612

https://offshoreleaks.icij.org/nodes/295993

Разполагаме с проверени данни, че Калин Едрев официално е предлагал договори за лобизъм от името на компанията Crown International Inc – Вирджиния, САЩ, президент на която е лицето Стоян Бакалов.

Въпросът е дали Crown International Inc. има издаден лиценз за лобистка дейност и дали тези договори  са регистрирани?

От банковите сметки става ясно, че Калин Едрев е нареждал средства към Crown International Inc. – интересно с какви договори и документи са извършвани тези преводи?

Как са осчетоводени тези суми?

Какви услуги реално е извършвала Crown International Inc.?

От чие име и в чия полза?

Тъй като Р България има тясно сътрудничество със САЩ в данъчното право – би било удачно да се запита и информира IRS надлежно относно естеството на плащанията.

От открит достъп до Offshore leaks става ясно, че дадената компания е обект на обследване от paradise papers / offshore leaks.

С уважение,

Христо Д.

«