« Върни се назад Публикувано на 25.02.2011 / 9:55

Алчните пенсионери и победилата демокрация

 

 

“Алчни старци излязоха на припек”, гласеше едно от заглавията в този вестник по повод на протести на възрастни хора заради ниските пенсии в зората на демокрацията.(Само за протокола ще отбележа, че неговият автор днес е там, където е и бившият главен редактор на “Демокрация” Волен Сидеров – в парламентарната група на защитниците на пенсионерите – “Атака”.) “Баби с палта от норки дрънчат с празни тенджери”, иронизираше друго по същия повод. Тогава сума народ се възмути от журналистическия цинизъм, а в. “Дума” разярено контрира опонента си, че тия палта от норки са си ги купили по време на социализма, а сега нямат пари за кило месо.

Оказа се обаче, че прав е бил вестник “Демокрация”. И тия пенсионери наистина са много алчни. Не стига, че трупат стотици хиляди за има-няма пет години, ами на това отгоре постоянно циврят, че нямат пари ни за ток, ни за храна, ни за лекарства. И настървени синдикати почват да думкат по главата на правителството, да плюнчат калеми и да вадят и събират трицифрени числа, да крещят за минимални и максимални пенсии и да искат държавни помощи за горките стари хора.

Никакви пенсии за тия! Спрете им ги изобщо! Щом една Стефанка и един Васил със среден месечен доход от 210 лева могат да съберат 200 000 суха пара, значи мечтата ни е сбъдната и България вече е Швейцария на Балканите. И никаква пенсионна реформа не ни е нужна, щом тези обикновени хорица със съвсем обикновени професии и не чак толкова дълъг трудов стаж (ако се съди по пенсиите им) могат да се замогнат толкова много и да поддържат толкова висок стандарт на живот в аристократична къща с огромни разходи. У нас демокрацията е победила.

Язък за вестник “Демокрация”! Язък за всички възрастни, които измряха без време и не дочакаха днешните светли дни! Язък и за всички нас, че още не сме се пенсионирали и не сме си народили вътрешни министърчета. Или в краен случай – техни съпруги. Язък, че не сме работили като шофьори в МВР, та да ни хареса Бойко Борисов за свои десни ръце и ние от прошлеци и дрипльовци да станем едни спестовни и заможни хора! Язък за всичките тези 20 години, през които тъй и не ни узряха главите да проумеем думите на Еклесиаст, че никой не може да оправи онова, което Бог е създал криво – нито костюмът, нито постът, нито властта. И дори точно обратното – колкото по-високо се качва маймуната на дървото, толкова по-видимо става червеното й д… отзад. С НАП или без НАП.

 

Ива Николова

http://argumenti-bg.com

 

«